דים סאם צמחוני ב''קומה מעל החנות''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 

לכל אחד יש את הדרך שלו לקבל את הגשם (האמיתי) הראשון בישראל מדי שנה. אני קיבלתי אותו בתמרונים איטיים ומפחידים על האופנוע שלי באזור הכבישים המבוקעים שמסביב לכיכר המושבות, בחיפושי אחר רחוב החלוצים. אין כמו ממטרים מסיביים ומכתשים בכביש כדי להביא אותך ספוג ומאושר לסדנת בישול
ממש כך הגעתי לסדנת דים סאם צמחוני ב''קומה מעל החנות'', שם לראשונה יצא לי לפגוש את קמח הטפיוקה, ולעצב כיסוני בצק בצבעים ומרכיבים שונים.

הקומה מעל החנות, ממש כמו החנות עצמה, נמצאת בבעלות רות גרובשטיין, דור שלישי בניהול עסק למכירת ציוד מטבח ומוצרי מזון איכותיים לשפים ולטבחים חובבים, גרובשטיין (החנות, לא הגברת) קיימת מאז 1940 ושומרת על מוניטין בתחומה. בחנות, המנוהלת ע''י רות, בעלה ובנה, תוכלו למצוא כלי מטבח יוקרתיים ומקצועיים דוגמת סכינים מיוחדים וסירי ברזל שלא ניתן למצוא בכל מקום. גם חמרי הגלם המיובאים ע''י בעלי החנות ישבו את עיניכם בכניסה אליה.

וכמו שכל בית עסק אמור להקשיב לרחשי ליבו של הלקוח ולהיפתח לדרישות השוק, החליטו במשפחת גרובשטיין לפתוח את 'הקומה מעל החנות'.
'הקומה' קיימת כעשר שנים ופונה לאותם חובבי בישול המחפשים להתנסות, ללמוד ולהכיר. בעצם, מדובר בדירת באוהאוס ישנה ויפה, שעברה הסבה לסדנת בישול קטנה ואינטימית. המטבח חובר לסלון, אחד מהחדרים בו הוסב לחדר שתייה והפסקות, והמקלחת משמשת לחדר רחצת הידיים לאחר ההשתתפות באחת מסדנאות הבישול האקטיביות.

מדי שבוע נערכות ב'קומה מעל החנות' מספר סדנאות בישול בתחומים שונים ומגוונים, תחת שרביט ניצוחם של שפים ידועים ובעלי מקצוע מפורסמים, ביניהם לאון אלקלעי,מנה שטרום, גדעון בן עזרא, ליאונרדו גבאי, ניר צוק ועוד רבים ומוכשרים אחרים. הסדנאות מתקיימות באווירה אינטימית ובקבוצות קטנות של עד עשרה אנשים. חלקם חברים קבועים שבאים לחוות כל סגנון בישול שהמקום מציע, וחלקם חובבים ובעלי עניין שרוצים ללמוד את היסודות של המטבח האהוב עליהם. תוכלו לקחת חלק בסדנאות אפיית לחם, פסטות, סושי, מטבח סיני, פירות ים, עוגיות ומתוקים, מטבח צרפתי, סיני ועוד מגוון בלתי נדלה של סדנאות וקורסים. הנועזים והמוכשרים שבכם יוכלו אף להצטרף לקורס ניפוח סוכר, בהדרכת ליאונרדו- קורס קשה וקפדני אך בעל תוצאות מהפנטות ביופיין. מחירי הסדנאות נעים סביב 250-300 ₪, רוב הסדנאות אקטיביות ובכולן הרעיון העיקרי מאחורי הלמידה הוא ההשראה. ב'קומה' רוצים שתחזרו הביתה עם רצון לנסות עוד דברים בכוחות עצמכם, לטעום, לפתח, להתענג על מעשה ידיכם.

הסדנא בה השתתפתי היתה 'דים-סאם' צמחוני, בהדרכת השף והקונדיטור המקסים גדעון בן-עזרא. דרך מראה ענקית התלויה מהתקרה זכינו לראות את זריזות ידיו של גדעון בשעה שהוא מחבר מרכיבים לבצקים ומליות של ה'דים-סאם' השונים. ההסברים המקצועיים שלו הפכו בשניות לשיחה קולחת ומעניינת, הטיפים זרמו, ההמלצות שטפו והנפשות פעלו. כל אחד מתשעת המשתתפים מצא עצמו עסוק בעיצוב כיסוני בצק בצבעים ומרכיבים שונים ומציאת מקומם בסיר האידוי. הריחות הנפלאים לא איחרו לבוא, וכך בין לישה לדחיסה לאפייה כולנו דגמנו את ה'דים-סאם' שהכנו.

גדעון הגיע מוכן היטב לסדנא ולא חיפף באיכות המוצרים. שם לראשונה יצא לי לפגוש את קמח הטפיוקה , אותו שורש המעניק לסוגי כיסונים מסויימים את השקיפות היפה שלאחר אידוי. הכנו גם דים-סאם במילוי מנגולד ואפונה, כיסוני טופו במילוי דג בס (אחרי הכל, גם הלא צמחוניים שבינינו הם קהל יעד ראוי), ועוד מיני וון-טון מבצק פילו.
את המנות שהכנו יכולנו ללוות בשתייה חמה וביין, המוגשים ללא הגבלה בכל הסדנאות.

הסדנא, שתוכננה לשלוש שעות, נמשכה כחצי שעה מעבר, והייתה שווה כל רגע.
לא בטוח שמעכשיו אכין 'דים-סאם' מדי שבוע בבית, אבל כן יצאתי משם עם כמה רעיונות נפלאים להמשך. זה חשוב לא פחות מהגשם ששטף אותי מיד כשיצאתי חזרה.

הקומה מעל החנות :
החלוצים 18 תל אביב
טל' 03-6824619
פקס 03-6812418