המנגינה הירושלמית של צ'לו האיטלקית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  האוכל בצ'לו מוקפד, טעים וכיפי. בלי הרבה רוח וצלצולים מצליחה המסעדה להשרות אווירה ביתית נעימה. עוד לא הגעתי למסקנה אם זה הקסם הירושלמי או האיטלקי.

לירושלים יש קסם מיוחד שכבר נאמר והושר פעמים רבות. בערב ירושלמי מהסוג הקסום הזה, מצאנו את עצמנו, ססר ואני, במסעדת צ'לו האיטלקית, מסעדה קטנה ואינטימית, הממוקמת במעלה רחוב בן-סירא, היוצא מכיכר ממילא. לא רחוק, מבט על מצודת דויד היפהפייה ומסביב, מסעדות ובתי קפה הפזורים בשלווה.

העיר היפה והשקטה הכניסה אותנו לאווירה המתאימה והעיצוב הפשוט והנעים נתן מיד תחושה של יחס אישי. במסעדה כשבעה שולחנות עליהם מפות בצבעי צהוב-לבן. הכיסאות מרופדים ריפוד כחלחל עדין וברקע, עציצי פרחים קטנים.

התחלנו את הארוחה בלחמניות מתקתקות וחמות, וברוסקטות עם רוטב עגבניות עדין וטעים.
למנה הראשונה הזמנתי מנת קלאמרי א-לה סיציליאנה: קלאמרי ברוטב עגבניות, דומה לזה שהונח על הברוסקטות. ססר הזמין מנת קנלוני גבינה, שכמובן לא יכולתי לוותר על טעימה ממנה. הקנלוני היו נחמדים, אבל ממנת הקלאמרי שלי ססר לא הסכים לטעום.

המנות העיקריות היו מרשימות: ססר הזמין רצועות עגל ברוטב שמנת ופטריות, (וכמובן שגם ממנה זו הרשיתי לעצמי לטעום – את הדיאטה אתחיל מחר). אני הזמנתי מנת טורנדו, שתי קומות של סטייק בקר עסיסי, בקוניאק ויין מרסלה ופטריות, שהיתה טעימה ביותר או כמו שהדודה שלי נוהגת לומר, מצטיינת. לציון מיוחד לשבח ראוי הרוטב.

את הטורנדו הזמנתי בדרגת מדיום-וול, למרות שהמחשבה המקורית היתה על מדיום-רייר. ססר, ארגנטינאי בעל הכרות מרשימה ומעמיקה עם בשר, אישר לאחר טעימה של אחת ה''קומות'', שהבשר אכן הגיע בדיוק לפי הזמנתי. לשמחתי, היתה ה''קומה'' השנייה של הסטייק עשויה רק בדרגת מדיום-רייר. אחרי שטעמתי אותה אני ממליצה להזמין מנה זו, ואת מנות הטורנדו בכלל, בדרגת מדיום שהיא דרגת העשייה המתאימה להן, ולא יותר מכך.

בסמוך למנות העיקריות, הוגשו לשנינו בצלחות אישיות, תוספות טעימות מאוד: פרוסת בטטה בתנור, שעועית ירוקה, והכוכב, שהגיע עם המנה שלי, פרוסת חציל פריך ומעודן, המוגש כשעליו רוטב העגבניות העדין, אליו נקשרתי כבר בשלב הברוסקטות.

את הכתיבה על המנה האחרונה אני מלווה באנחת געגועים גדולה, בעוד התמונה עולה שוב בראשי והטעם חוזר לפה. זה היה מוס שוקולד והוא היה מעולה, מעולה, מעולה. לא השארנו בגביע אפילו טיפה אחת!

האוכל בצ'לו מוקפד, טעים וכיפי. בלי הרבה רוח וצלצולים מצליחה המסעדה להשרות אווירה ביתית נעימה. עוד לא הגעתי למסקנה אם זה הקסם הירושלמי או האיטלקי.
המנות המומלצות במיוחד על ידי השף, הן ברובן המנות שהזמנו (פרט לבשר שלי, אותו ניתן בקלות להכניס לרשימת המומלצים). בנוסף, ממליץ השף על מנת לזניה וקנלוני במנות הראשונות, ומנת עגל בלימון ופטריות, במנות העיקריות.
גם המחירים סבירים. אפשר לבלות ערב במחיר של פחות ממאה וחמישים שקלים לאדם, ואפשר גם יותר.

צ'לו
בן סירא 18, ירושלים
טלפון: 6251132 – 02