שף בשקט עם רונן מזרחי מבטי פורד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את הוריו טורחים על תבשילים, אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.

כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את שני הוריו טורחים במטבח על תבשילים, זוכר אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.
עם משפחה כמו שלו, רק טבעי שבצבא שירת רונן מזרחי, השף של בטי פורד, כטבח. מאז בעצם לא עזב את המטבח. הוא חרש את ארה''ב, עבד במסעדה גדולה באוסטרליה ובילה כמעט שלוש שנים במטבח של מסעדת מאנטה ריי. שם למד להתעסק עם פירות ים ודגים ברמה גבוהה, החלק בעבודה שהוא אוהב עד היום. בדצמבר הקרוב הוא סוגר שנתיים בבטי פורד.

השאלון:

שם: רונן מזרחי (33)

מסעדה: בטי פורד

עבודות קודמות: מאנטה ריי, טורקיז, מסעדת ''ג'קי או'' במלבורן, אוסטרליה, וקייטרינג ''פרי הארץ''.

לימודים: ''תדמור ואחר כך מעבודה במסעדות שונות בניו-יורק ובמיאמי''.

סגנון בישול: ''ים תיכוני, הרבה פירות ים ודגים''.

מנת דגל: ''קוסקוס עם מולים בחמאת עגבניות''.

לעולם לא אבשל: ''אני חושב שארנבת, אולי זה משהו שקשור בילדות''.

חומרים אהובים: ''פירות ים ודגים, למרות שאני לא מתעסק בזה הרבה עכשיו כמו במאנטה ריי למשל בעבר''.

אוהב לאכול: ''אוכל של אמא. אין כמו הקובה של אמא שלי''.

השראה: ''תחת לחץ, בעבודה דינמית במטבח אני מקבל השראה''.

הקהל הישראלי: ''יודע מה הוא רוצה ורוצה עוד, עוד טעמים, עוד דברים חדשים, עוד תכניות טלוויזיה''.

חלום: ''בית, משפחה, ילדים ועבודה טובה''.

קוסקוס עם מולים בחמאת עגבניות
(מתכון ל-4 מנות)
החומרים הדרושים לקוסקוס:
300 גרם קוסקוס (אפשר גם אינסטנט)
300 מ''ל ציר ירקות או מים
2 כפות שמן תירס
כף מלח

אופן הכנת הקוסקוס:
1. שמים את הקוסקוס בקערה עם הציר למשך רבע שעה.
2. מרתיחים מים בסיר אידוי כפול ושמים את הקוסקוס בחלק העליון של סיר האידוי לכ-30 דקות. מסירים מהאש.

חומרים למולים:
קילו ו-200 גרם מולים טריים (בעזרת סכין מורידים את הזקנקן)
4 כפות שמן זית
4 שיני שום פרוסות דק
בצל לבן בינוני קצוץ דק
6 עגבניות טריות (ללא קליפה) טחונות ומסוננות במסננת דקה
5 בצלים ירוקים חתוכים גס
חצי כוס יין לבן יבש
100 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן הכנת המולים:
1. בסיר קטן מצמצמים את העגבניות במשך כ-8-10 דקות.
2. בסיר אחר מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן, מוסיפים את היין הלבן, מרתיחים ומצמצמים מעט.
3. מוסיפים לסיר השני את המולים וסוגרים את הסיר ל-2 דקות.
4. מוסיפים את העגבניות המצומצמות ומבשלים עד שהמולים נפתחים.
5. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את הבצל הירוק, את החמאה ומורידים מהאש.
6. מערבבים את התבשיל מעט עד שהחמאה נמסה.
7. לקוסקוס המבושל מוסיפים מעט שמן זית ומלח, שמים בצלחת הגשה ויוצקים מעל את תבשיל המולים. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

בטי פורד
נחלת בנימין 48, תל-אביב
טלפון: 5100650 – 03