Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדות ארגנטינאיות, כתבה המסקרת את מסעדת ל'אנטרקוט, הכתבה כוללת תמונות, קישור לאתר הבית, קישור למסעדות ארגנטינאיות כשרות נוספות, ומסעדות ארגנטינאיות לא כשרות.

ל'אנטרקוט, מסעדה עם בשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

       אכלנו מהסלט הירוק ואז הגיעו הסטייקים. נתחי אנטרקוט משויישים ונאים, שניצלו בדיוק למידת המדיום שביקשנו, מלווים בצ'יפס דקיקים ולוהטים. אם לא היינו יודעים שמדובר בבשר כשר שעובר ניקור, המלחה ועוד זוועות שמוציאות ממנו את המיץ, לא היינו מנחשים. הנתחים היו גדולים, עסיסיים וטעימים.

ל'אנטרקוט היפה ששוכנת מזה שנתיים ברחוב אחד העם, הינה גלגולה הכשר של המסעדה המיתולוגית בבן יהודה, עוד אחד ממפעלותיו של כריסטיאן ומשפחתו מאלהמברה האגדית ביפו. ההשראה נלקחה ממסעדת ''ל'אנטרקוט'' בפאריס הפועלת מזה שנים רבות לפי העיקרון של Fix menu: כוס יין, סלט ירוק לפתיחה, סטייק אנטרקוט וצ'יפס. לפי אותו קונספט הוקמה המסעדה התל אביבית אשר, כאמור, הוסבה למסעדה כשרה.

מסעדה כשרה? אנחנו? שאוכלים בהנאה שרצים בחלב אמם (או בחלב קוקוס, גם טוב) בעודנו ממלמלים פסוקים מהברית החדשה? אז הנה, הלכנו למסעדה כשרה ואפילו נהנינו מאד. וגם אנחנו לא ממש מאמינים על עצמנו.

הכשרות היא מסתבר עניין די מסובך כשמדובר במסעדת בשרים ולכן ההתמקדות באנטרקוט, שהוא ככל הנראה אחד מנתחי הבשר הבודדים המצליח להתמודד עם תהליכי ההכשרה וההמלחה ועדיין להישאר עסיסי. נאמר לנו שמסעדותיו של כריסטיאן מייבאות למעלה מטונה בשר בקר מארגנטינה מדי חודש, והבשר, אשר עובר את ההכשרה בפיקוח צמוד בארגנטינה, מיושן בחדר קירור ענקי הנמצא בקומה השנייה בבניין מסעדת אלהמברה ביפו. למען האמת היינו שמחים לבקר בחדר הקירור הזה, כי כידוע אין מראה מרהיב יותר מלראות טון נתחי פרות ארגנטינאיות התלויות ומתיישנות להן במקרר ציוני ביפו.

הדיל כדאי ומספק. במחיר של 88 שקל לאדם תקבלו ארוחה הכוללת יין הבית, לחמניות עם ממרח טפנד, סלט ירוק, ובעיקריות סטייק אנטרקוט בלווי צ'יפס דקיקים או פילה דניס או ארבעה סוגי טאפאסים ולבסוף קינוח. חלק מהמנות מחייבות תוספת מחיר קטנה ובצהריים מחירי העסקיות זולים יותר.

הלכנו כמובן על הסטייקים כמנה עיקרית, כי לעולם לא נחמיץ הזדמנות לאכול פרות מתות, אך בהיותנו שליחי ציבור, טעמנו לפני הסטייק גם כמה ממנות הטאפאס. פלאפל דג ים ברוטב עגבניות טריות, טחינה וכוסברה היה טעים אם כי דחוס במקצת, מנת חציל טבעי במילוי סלט פנצנלה (פירורי לחם בעשבי תיבול) עם טחינה ועגבניות היתה מעולה, וגולת הכותרת היתה מנה של לקט פטריות מוקפצות, כמה סוגים של פטריות בשרניות ועסיסיות ששחו ברוטב המבוסס על שמן זית ועשבי תיבול. מנה נהדרת.

בין לבין נגסנו בלחמניות עליהן מרחנו את הטפנד (אין חמאה, המקום כשר, זוכרים?) ואכלנו מהסלט הירוק שכלל גם כל מיני אגוזים, ואז הגיעו הסטייקים. נתחי אנטרקוט משויישים ונאים, שניצלו בדיוק למידת המדיום שביקשנו, מלווים בצ'יפס דקיקים ולוהטים. אם לא היינו יודעים שמדובר בבשר כשר שעובר ניקור, המלחה ועוד זוועות שמוציאות ממנו את המיץ, לא היינו מנחשים. הנתחים היו גדולים, עסיסיים וטעימים ושימחו אותנו מאד. יחד עם הצ'יפסים הטעימים היתה זו ארוחה טובה, נטולת התקשקשויות ומספקת בהחלט.

לקינוחים הכשרים נטולי השמנת אכלנו מנה הנקראת בתפריט ''פאדג' שוקולד'', שהיא בעצם עוגת שוקולד חמה ועשירה שממנה מגיח עם כל ביס שוקולד חם ונוזלי ולצידה כדור גלידת שקדים. מנה זו וכן מנת סלט פירות שגרתי ואספרסו קצר של ''לוואצה'' סיימו ארוחה חביבה בהחלט אשר נותנת מענה טוב לשומרי הכשרות, ובמחיר שפוי והוגן.

במסגרת פסטיבל נחלת בנימין יוגשו במסעדת ל'אנטרקוט ארבע מנות במחיר 20 שקל למנה: מרק בטטה חציל, כדורי בשר ביין לבן ותפוזים, ניוקי עגבניות וחזה אווז, ופרפה נוגט לקינוח.

ל'אנטרקוט
אחד העם 28, תל-אביב
טלפון: 5163703 – 03