מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

תסתכלו להם בעיניים: טיפים לקניית דגים לחג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    לא חשוב מאיזו עדה אתם, דג יעלה על שולחנכם בשבועות הקרובים. איך יודעים שהדג שלכם טרי וממה חשוב להיזהר.

כולם יודעים שכשקונים דג טרי צריך קודם כל להעביר אותו את מבחן העיניים. דג עם עיניים כבויות ושקועות משאירים בחנות. אבל יש עוד כמה כללים שחשוב לדעת, ולפי איגוד הרופאים הוטרינרים, הם יכולים להציל חיים. לרגל החג הוציא האיגוד דף הנחיות לרכישה בטוחה של דגים. הרי הוא לפניכם.

בערבי החג של ראש השנה ובסעודה המפסקת בערבו של יום הכיפורים מבשלות משפחות רבות דגים. בימים אלו עולה צריכת הדגים החיים במאות אחוזים. לאכילת דגים יש אמנם יתרונות בריאותיים רבים אבל בהכנתם יש סכנות לא מעטות ובשנים האחרונות חל גידול במספר האזרחים אשר נפגעו (וחלקם לצערנו נפטרו ) עקב זיהום מחיידקים הנמצאים בסנפירים של הדגים (מדובר בדגים המגיעים ממקורות מפוקפקים). איגוד הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות ממליץ על מספר כללים לרכישת דגים על מנת שהחג יהיה שמח ולא יעבור בבית החולים:

1. דגים קונים רק במקומות מוכרים, מוסדרים, בעלי רישיון עסק תלוי בחנות ומפוקחים על ידי הרשויות המקומיות.
2. הדגים המוצגים בויטרינת הקירור צריכים להיות מוחזקים על קרח בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס לכל היותר (עדיף לא לרכוש דג מהתצוגה ).
3. אין לקנות דגים מכל סוג שהוא ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים (בוודאי לא ברחוב או בצידי הדרכים בשווקים פתוחים) או בכל מקום בו לא נשמרים תנאי קירור נאותים ואין עליהם פיקוח ווטרינרי (לגיטימי לדרוש לדעת מי המפקח).
4. יש להימנע עד כמה שניתן ממגע ישיר של המבשל/ת עם הדגים החיים או הטריים ומומלץ להשתמש בכפפות.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד, כי לקבל את הדגים רק לאחר ניקוי מסנפירים, קשקשים וזימים. ניקוי מקצועי של הדג עולה עוד כמה שקלים אבל יכול להציל חיים.
6. בכל מקרה, מגע עם הדגים יעשה באמצעות כפפות חסינות לדקירה. אין לבוא במגע ישיר עם הדגים.
7. במקרה של דקירה והתחלת נפיחות, סעו מייד לבית החולים .