שף בשקט עם נסאר נסאר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

       נסאר נסאר נולד ביפו לפני 44 שנה, לאמא יהודיה ממוצא עירקי ולאב ערבי מוסלמי. כבר מהנתון הזה אפשר לדמיין איזה אוכל עלה על שולחן המשפחה ומה גרם לנאסר להפוך למסעדן ובשלן. כרטיס ביקור הפעם עם נסאר נסאר ממסעדת אבו נאסר-חינאוי.

כשנסאר נסאר מפליג בסיפורים על המאכלים של אמו, הבטן מתהפכת. את המאכלים העירקיים שלה הוא מזכיר בגעגועים, אבל היה גם הרבה אוכל ערבי, הוא אומר, שהכינה בשביל אביו. כך עלו שם על השולחן כמו במצעד תענוגות, חמין עירקי וקובה מסולת ודלעת, לצד מלוחיה, קוסקוס מפתול ותבשילי כבש עם אורז וצנוברים בסגנון ערבי. ובכל זאת, את דרכו המקצועית,התחיל דווקא ביזמות בניין ורק כמה שנים אחר-כך, כשנקלע לידיו נכס מתאים למסעדה, פצח בקריירה השניה.
היום, אחרי עשרים שנה, הוא מרשה לעצמו לצאת מדי פעם מהמטבח ולהשאיר את הסירים לטבחים, הוא מספר. זה לא אומר חלילה שהוא הפסיק לאהוב אוכל או מסעדות.
כרטיס ביקור עם נסאר נסאר ממסעדת אבו נסאר-חינאווי.

שם מלא: נסאר נסאר

מסעדה: מסעדת אבו נסאר – חינאוי

עבודות קודמות: ''יזמות בניין ובעשרים השנים האחרונות, מסעדנות''.

סגנון בישול: ''דגים ובשרים בסגנון מזרחי וים תיכוני''.

הכי אוהב לאכול: ''דגים טובים ובמיוחד לוקוס, מטוגנים או על הגריל, וסטייקים איכותיים, ואוכל טורקי בטורקיה''.

לעולם לא יאכל: ''סושי''.

השראה: ''יצירות אמנות ואדריכלות כמו 'דויד' של מיכאלנג'לו או הנוטרדם בפריז''.

הקהל הישראלי: ''תוסס, חי ואוהב ליהנות, ותובעני בכל מה שקשור לאוכל''.

חלום: ''שלום במזרח התיכון''.

שוק טלה בתנור:
(מתכון לשלושה אנשים)

חומרים:
כקילו וחצי שוק טלה עם העצם
10-12 שיני שום
מרינדה מכוס יין אדום, חצי כוס חומץ, 2-3 כפות חרדל ומעט רוזמרין.

אופן ההכנה:
1.בעזרת סכין חדה יוצרים חריצים בשוק הטלה ומטמינים בתוכם את שיני השום.
2. מורחים את השוק במרינדה מספר פעמים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות לשעתיים וחצי.
3. מגישים עם תפוח אדמה אפוי, ירקות אפויים או אורז עם צנוברים.

מסעדת אבו נאסר - חינאוי משתתפת בפסטיל טעימות מיפו 2, במסגרתו מוגשות ארוחות מלאות ב-49-69 שקל לאדם.

<אבו נאסר חינאוי
קדם 130, יפו
טלפון: 5067132- 03