פראג בקטנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   פראג הקטנה היא מקום שיושבים בו תיירים דוברי שפות זרות לצד מקומיים, אבל ניכר באווירה שגם אלו וגם אלו לא נקלעו לכאן במקרה או לראשונה. גם התפריט הציע המון מנות שלא הכרנו. בבת אחת חזרתי לימי חו''ל שלי, בהם כל ארוחה במסעדה היא הרפתקה.

יש לי כמה תמונות מעולות מסוף השבוע שביליתי בפראג לפני כמה שנים, והאהובה עלי היא זו במסעדה העממית במרתף של בית העם. הצטלמתי שם עם מנה אחרונה שהצמדנו לה את הכינוי ''לחם עם קרם'', ולא בכדי. רגע לפני שהצטלמנו הזמנו קינוח צ'כי מסורתי מבלי לדעת מה פשרו, וקיבלנו צלחת עם מאפה משונה, סוג של לחמנייה, טבולה בקרם וניל. מאז, משובצת התמונה עם ה''לחם עם קרם'' באלבום שלי בין יתר תמונות פראג, מזכרת מהאוכל הצ'כי.

ב''פראג הקטנה'' ברחוב הירקון לא מגישים לחם עם קרם, לאכזבתי או לשמחתי, אבל במקומו מגישים קינוחים שווים וכלל לא סטנדרטיים. בכל זאת, נשאיר את הקינוחים לסוף ונתחיל מההתחלה: רחוב הירקון 58, תל אביב, קיץ 2005.

החזות החיצונית של הפאב מטעה. מהרגע שעוברים את מפתן הדלת מבינים שזכית להיכנס לאחד מאותם מקומות שברגע אחד זורקים אותך לעולם אחר. זה מקום מעורב, יושבים בו תיירים דוברי שפות זרות לצד מקומיים, אבל ניכר באווירה שגם אלו וגם אלו לא נקלעו לכאן במקרה, וזאת לא הפעם הראשונה שהם פה. המקום מושקע ומעוצב בטאץ' אירופאי חמים. התיישבנו ליד שולחן עץ גדול ועיינו בתפריט הגדול גם הוא, שמנה המון מנות שלא הכרנו. איזה כיף, מזמינים בלי לדעת מה. בבת אחת חזרתי לימי חו''ל שלי, בהם כל ארוחה במסעדה היא הרפתקה.

קודם כל הגיעה הבירה הצ'כית, ואחר כך גם האוכל. סעדנו יפה את ליבנו במנה ענקית של ברך לבן ובשניצל שהוגש עם גבינה מעל ומצע ירקות מתחת. המנות הצ'כיות מתאפיינות לטעמי בארומת ציידים והן גורמות לי להרגיש בלב אגדה אחים-גרימית, יושבת בבקתה קטנה בלב היער לצד האח בו מתבשל נתח הצלי אותו צד לי אהובי הצייד האמיץ והבלונדיני. אז אמנם בחוץ שרר חום יולי תל-אביבי ולא נצפו ציידים בלונדיניים, אבל בתוך הבר הצ'כי האגדה מתקיימת.

האוכל הצ'כי מעולה. לא כמו שאמא שלכם מכינה וגם לא כמו שאתם אוכלים במסעדות בדרך כלל. הבשר הלבן רך ושמן, הגבינה על השניצל העסיסי משדרגת אותו לשיאים חדשים וכל התוספתיאדה שמסביב (לחם, רטבים, סלט, צ'יפס וכאלה) יושבת לנו בול.

בחרנו לקנח בבלינצ'ס גבינה ולא הופתענו כשגם הוא הפתיע אותנו. לא עוד בלינצ'ס קפולסקי, אלא הדבר האמיתי. עם גבינה בטעם שונה ובצק עשוי אחרת, בצורה צ'כית, כנראה.

בתפריט הקינוחים התבייתי על מנת ''כופתאות שמרים בלווי ריבת פירות, מוגש עם חמאה וקקאו'', כי שיערתי שזו התשובה הישראלית ל''לחם עם קרם''. האמת היא שדווקא עליו הייתי מוותרת, אבל על שאר החוויה הפראגית בחיים לא. סעו לפראג, זה ברור, אבל בלי קשר סעו גם לירקון, יש שם אחלה בר צ'כי. ממש פראג בקטן, פראג הקטנה.

פראג הקטנה
הירקון 58, תל אביב
טלפון: 5168137 – 03


B2