ארבע המלצות לשבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    כמו בכל חג גם בשבועות אנחנו מוצפים בפיתויים. כדי לעשות לכם את החיים קלים, בררנו עבורכם ארבע פנינים מיוחדות: שתי קונדיטוריות שמפליאות בעוגות גבינה מושקעות ושני טיולי אוכל וטעימת ביכורים. חג טעים ונעים.

ומה נעשה השנה בחמישה ימי החג? ארבע המלצות חגיגיות במיוחד

סדרת עוגות הגבינה של ויולה
ויולה היא מעצמת עוגות ותיקה מגבעתיים שכוללת שני בתי קפה וקונדיטוריה, שבראשם עומדת האופה המוכשרת ויולה גורן. העוגות שם תמיד שוות נסיעה מיוחדת ודיאטה מקדימה, אבל לרגל חג שבועות הכינה גורן סדרה משובחת אפילו יותר מתמיד. בין היתר אפשר למצוא אצלה במקרר העוגות קדאיף ממסקרפונה, עוגה יפהפייה ומושקעת, עוגת גבינה קלאסית וטובה, ובראוניז גבינה ושוקולד חלומיים.
המחירים:
22-26 שקל ליחידה של קדאיף, 80 שקל לעוגת גבינה שלמה בקוטר 20 סנטימטר או 126 שקל לעוגה בקוטר 26 סנטימטר, ו-9 שקלים ליחידה של בראוניז גבינה.
ויולה פטיסרי
שנקין 79 פינת סירקין, גבעתיים
טלפון 7320223 – 03


העוגות של רולדין
עוד קונדיטוריה גדולה וטובה שהשקיעה השנה בקו מרשים במיוחד של עוגות גבינה היא רולדין, המתפרשת כבר על רשת של 16 סניפים ברחבי הארץ. סדרת עוגות החג כוללת יותר מעשר עוגות ביניהן עוגת גבינה אפויה ביתית, ב- 31.90 לקוטר 20 סנטימטר, עוגת גבינה עם אוכמניות ומרנג איטלקי, 39.90 שקל לקוטר 20 סנטימטר,עוגת גבינה עם דובדבנים, 55 שקלים לקילו, עוגת גבינה עם ציפוי שוקולד, 70 שקל לקילו, עוגת גבינת שמנת פירורים, 70 שקל לקילו, עוגת גבינה ללא סוכר, 39.90 שקל לקוטר 20 סנטימטר, ועוגת מרציפן עם גבינת מסקרפונה ופטל, ב- 80 שקל לקוטר 20 סנטימטר.
רולדין, המאפיה
משכית 35, הרצליה פיתוח
טלפון: 9577763 – 09

גבינות משק יעקבס
מחלבת משק יעקבס מכפר הרא''ה שבעמק חפר היא מחלוצות הענף שהפך בשנים האחרונות לטרנד לוהט בארץ – חביצת גבינות בוטיק חריפות מחלב עזים וצאן. כבר כמעט עשור שמייצרים במחלבה המשפחתית כ-25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות, קשות, חצי קשות, בשלות, גבינות עובש, גבינות רכות ויוגורטים, ואם עוד לא ביקרתם בה, ציינו לעצמכם את המקום והדגישו במרקר צבעוני, מדובר בחוויה לכל חובב אוכל וסקרן קולינרי.
את שבועות הנוכחי חוגגים במחלבת יעקס בהשקת גבינה חדשה, גבינת אורי, בסגנון גבינת המנצ'גו הספרדית. זוהי גבינה קשה מחלב כבשים מלא המיוצרת בתהליך ידני ומיושנת במשך שלושה חודשים בתנאי לחות וטמפרטורה מבוקרים המאפשרים לה להגיע לטעם מושלם. יש לה טעם מובהק של גבינת חלב כבשים ומתאים להגיש איתה יינות מחבל ריוחה בספרד. ניתן להשיג אותה במחלבה בכפר הרא''ה או במעדניות ברחבי הארץ ומחירה המומלץ 13 שקל.
לכבוד שבועות יימכרו הגבינות בחנות המפעל של המשק במחירים מיוחדים.
שעות הפעילות: בימי חול 8:00-17:00 ובשישי וערב החג 8:00-14:00. בשבת ובחג סגור.

טיפים לטיפול והגשה של גבינות, באדיבות משק יעקבס:
- גבינות רכות אפשר להגיש ישר מן המקרר.
- כדי לגרר גבינה מבלי שתתפורר רצוי לשמור אותה בחלק הקר של המקרר או להקפיא כשעה.
- כדי לחתוך פרוסות יפות מחריץ גבינה יש להשתמש בסכין חדה בעלת להב דק או חוט מתכת.
- יש לעטוף גבינות היטב במקרר כדי שלא יתייבשו, רצוי בנייר אלומיניום.
- גבינות קשות נשמרות מספר חודשים בעיקר כאשר הן בגוש.
- עובש עלול להתפתח על הגבינה. הוא אינו מזיק אך כדאי להסירו לפני האכילה.
- מומלץ להגיש במגש לצד גבינות חריפות פירות כמו תאנים וענבים.

גבינות משק יעקבס
כפר הרא''ה, טלפון 6366111 – 04

יקב כרמי יוסף
אין שידוך קתולי יותר באוכל כמו זה שנעשה בין גבינות ליין, וביקב כרמי יוסף הולכים עם החתונה הזו עד הסוף. בשישי, 10.6 בין 15:00-19:00 יחגגו שם בין כרמים ושדות את חגיגת שבועות. במיטב מסורת החג, יתבלו שם גבינות בפירות הארץ וביין, מכל תנובת הארץ, הגליל, העמק, הנגב והשפלה. לטעימות יין הברבדו החדש של יקב כרמי יוסף התאימו יינני היקב, פרופסור בן עמי ברבדו ופרופסור עודד שוסיוב, גבינות של משק עין כמונים, גבינת פחם, טל הגליל, פקיעין פלפל, וגג –החריפה, ובאירוע שבועות הם יוציאו את כל אלו לטעימה לצד הרצאה על היין וייצורו בעת העתיקה שתתקיים בצל העצים.
יקב כרמי יוסף,
כרמי יוסף, טלפון: 9287414 – 08