מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כמו גזר אבל לא, כמו תפוח אדמה אבל לא בדיוק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

          לאחר חג הפסח תיפתח עונת הפארסניפ בישראל, שתימשך כשלושה חודשים ואנחנו נוכל סוף סוף להצטרף למשפחת העמים, ובמיוחד לבריטים ולאירים שנהנים משורש הפארסניפ זה מכבר

הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי הגדל בקיבוצי חבל מעון. הוא מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית, וכמו את הגזר, גם אותו שומרים במקרר בשקית לתקופה עד שבועיים. מתברר שאפשר להכין ממנו מטעמים. השף שלום שיטרית מלמד כיצד.

שלושה מתכוני פארנסיפ מומלצים שהכין השף שלום שטרית, עבור קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי הפארנסיפ

ממולאי פארסניפ בבשר

10 פארסניפ עבים קלופים
2 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
ציר עוף (מרק צח)
פטרזיליה קצוצה

למלית:
250 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרזיליה קצוצה
¼ כפית מלח
קורט של פפריקה, פלפל שחור, כמון

אופן ההכנה
1. חותכים את הפארסניפ באורך של 5 ס''מ מצידו העבה, כך שמתקבלים מעין קונוסים גדולים (ראה תמונה). מהצד הרחב מרוקנים לעומק של 4 ס''מ, תוך השארת דופן בעובי של ½ ס''מ (את
תוכן הפארסניפ שהוצא מהקונוסים קוצצים ושומרים בצד). ממליחים ומפלפלים את קונוסי הפארסניפ ומטגנים אותם מכל הצדדים, עד להשחמה, במחבת עם שמן חמניות בגובה 1 ס''מ. מניחים על נייר
סופג.
2. למלית - מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שאר החומרים, לשים היטב וממלאים את הקונוסים. 3. בסיר הבישול מטגנים בשמן זית בצל קצוץ יחד עם תוכן הפארסניפ, כ- 5 דקות עד להתרככות. מוסיפים את העגבניות ואת השום ומסדרים מעל את הקונוסים הממולאים. יוצקים לסיר ציר עוף עד כיסוי ¾ מגובה הקונוסים. מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה. לקראת סוף הבישול מפזרים פטרוזיליה.


צ'יפס פארסניפ

קולפים וחותכים את הפרסניפ לאצבעות באורך 8 ס''מ ובעובי 1 ס''מ. מטגנים בשמן עמוק דקות אחדו עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים לקערה עם נייר סופג ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.

צ'יפס פרסניפ משובח
קולפים פארסניפ וחותכים אותו לפרוסות בעובי של 1 ס''מ. חולטים בסיר עם מים רותחים כ-6 דקות. מסננים ומייבשים. במחבת כבדה מורחים 2 כפות שמן זית ומחממים. מניחים את פרוסות הפארסניפ
במחבת ומפזרים מלח ופלפל לבן . מטגנים עד להשחמת הצד התחתון, הופכים ומפזרים שוב מלח ופלפל. לאחר ההשחמה מוסיפים 3 קוביות חמאה ומטגנים דקה נוספת.

באתר ''דוד משה'' באינטרנט ניתן למצוא מתכונים רבים על בסיס תפוחי אדמה.