מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עבדים היינו, ונמאס לנו או: פסח בקלות. ויש גם מתכון ללזניה כשרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 הכלל החשוב ביותר לדעתי הוא לישון בין 14:00-16:00 ביום הארוחה כדי שנקבל באהבה ובחיוך את האורחים שלנו ונהנה יחד איתם מכל הטוב

עם הפריחה הראשונה של האביב מתחילות בנות ישראל להיכנס להיסטריה הידועה בשמה הרפואי: ''הכנות לפסח''. המחלה הידועה הנ''ל מלווה בפרכוסים ובחילות קלות כאשר מדברים על ארוחת ערב החג ומתחילים להבין שכל בני משפחתנו ב- 12 הדורות האחרונים , ומכל הכיוונים יהיו אורחים שלנו.

ואז ...רצים בהיסטריה לסופר , מנקים את המדפים לתוך העגלה ועומדים שעות וימים להכנות לחג כאשר מה שמנווט אותנו : ''שכולם יהיו מרוצים''. מיותר לציין שכשמגיעים לארוחת החג , גם ארבעה כדורי פרוזאק לא מעירים אותנו.

הכוונה להשביע את רצון כולם גורמת לנו להכין שפע של מאכלים. גפילטעפיש לצד הזה , חריימה לצד השני , כבד קצוץ כי זאת מסורת , ארטישוק ממולא כי זה טעים , קציצות פרסה כי זו העונה ומשהו לצמחונים כי .. לא נעים – ואז , עוד מזמינים פיצה כשרה לפסח לילדים. לא לשכוח כמובן את דודה בלה שחייבת רגל קרושה , את דוד משה שחייב משהו ללא מלח בגלל לחץ דם , משהו חריף לסוניה ו....

די !

ארוחה בכל השנה ולכל אירוח חייבת להיות הגיונית ויש כמה כללים כאשר מבשלים אותה :

מנה אחת מכל סוג לכולם . מקסימום 2 מנות של מנה עיקרית אחת איכותית והשנייה ... שניצל. כך כולם מרגישים בנח , הילדים , אלה שלא רוצים ואלה שכן וכו' וכו'. המנות חייבות להיות קלות להכנה , טעימות , יפות ומושקעות .
יש לזכור כי כשמגיעים לארוחת החג לא ממש רעבים לאחר כל הברכות : על המצה, חסה , ביצה , חרוסת וכו'.

המנות לא צריכות להיות גדולות מידי. אין אפשרות לאכול יותר , ומה שלא פחות חשוב, שלא ניתקע אחרי המנה הראשונה או השנייה ושנוכל להגיע גם למנה האחרונה וליהנות מכל המעדנים שהכנו.

רשימת קניות : לעשות רשימה מדוקדקת לכל חומרי הגלם להם אנו זקוקים לפי כמויות ורק איתה לצאת לסופר.

מוצרים מוכנים : להעזר במוצרים מוכנים כגון : חסה שטופה ומוכנה , בצל מטוגן , עגבניות מרוסקות וכו'.

שיתאים לכולם: להכין ארוחה שתתאים לכולם . שאין לה שום אפיון עדתי מצד אחד אבל גם לא לשים לדוגמא כוסברה או דברים נוספים שלאנשים מסוימים קשה ליהנות מהם.

סלט גדול : יעזור לנו להקל על הארוחה אם נכין סלט גדול ועשיר שיוגש למרכז השולחן

קימל וכמון : להוסיף לתבשילים שלנו הרבה קימל וכמון (שיעזרו לנו עם הגזים שמלווים את מצות החג).

מבשלים יחד : לחזור למנהג ישן שמעט נשכח וחבל והוא לבשל יחד . לגייס חברה טובה או מישהי מהמשפחה ותאמינו לי – כובד האחריות ונטל ההכנות יורד פלאים .


זכרו שהשנה החג נופל במוצ''ש . על מנת לשמור על עסיסיות המזון רצוי להכינו מבעוד מועד ולצלות אותו ביום הסעודה . כשאנו מכינים את התפריט יש להתחשב מאד בכלל זה.


בכל ארוחה בסעודה יש לזכור להימנע ככל הניתן מלעמוד במטבח כאשר האורחים שלנו נהנים סביב השולחן. לכן , כדאי להגיש את האוכל בצלחות הגשה שמוכנות במטבח הערוך שלנו , שהפטרוסיליה קצוצה לעיטור כבר מוכנה .

בכל זאת , אחרי כל הכללים שצוינו , הכלל החשוב ביותר לדעתי הוא לישון בין 14:00-16:00 ביום הארוחה כדי שנקבל באהבה ובחיוך את האורחים שלנו ונהנה יחד איתם מכל הטוב .


בברכת חג שמח !




מנינייט או: לזניה לפסח של יהודי מצריים


מאפה בשר לפסח {יהודי מצרים },מאכל משביע ועשיר.

החומרים
15 מצות שרויות במים
5 בצלים בינוניים קצוצים
600 גר' בשר טחון
מלח\ פלפל
חופן פטרוזילה קצוצה
חופן בזיליקום קצוץ
6 כפות שמן
1 ביצה

אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית 26 או 28 גבוהה ב-2 כפות שמן. מרצפים את תחתית ודפנות התבנית ב- 5 מצות .
2. במקביל מטגנים בשאר השמן את הבצל + הבשר, מתבלים ( כולל הבזיליקום והפטרוזיליה ).
מניחים 1/3 מכמות המילוי בשר ומעל מצות וחוזר חלילה. השכבה העליונה הינה מצות שאותה יש למשוך בביצה .
3. אופים 30-40 דקות , ב- 170-180 מעלות. פורסים ולהגיש מלווה בסלט ירקות עסיסי.

* הצעת השף – השתמשו בנייר אפיה על התבנית לפני המצות