מסעדות דגים מומלצות

זה לא שנמאס לנו מבשר, פשוט בא לנו לגוון קצת - יצאנו למצוא 4 מסעדות דגים מעולות.

לפעמים, גם לקרניבורים כמונו יש רצון עז לאכול משהו קצת אחר, ומה לעשות – סלטים ירוקים ובריאים זה נחמד, אבל זה לא תחליף הולם לנתח בשר עסיסי.

הפתרון שלנו – דגים, וכמה שיותר. אבל אם להיות כנים, המבורגרים טובים וסטייקים משובחים אנחנו תמיד יודעים איפה למצוא, אבל כשאנחנו רוצים לאכול דג איכותי, אנחנו קצת אבודים, מודים.

הפעם החלטנו לא להתפשר על אותו סלמון בתנור שאנחנו מכינים בבית כבר שנים, ויצאנו למצוא ארבעה מקומות שמגישים דגים על רמה, כדי להפוך את התקופה הזו לקצת יותר...קלה לעיכול.

אלתרנתיב


המסעדה המיתולוגית שעברה מכיכר המדינה למיקום הכי שווה בתל אביב, רחוב דובנוב המהמם, מספקת ללקוחות הקבועים שלה דגים טריים וטעימים כבר שנים. מעבר לאוכל המעולה, התפריט כאן גם כשר למהדרין וחלבי בלבד, ככה שאפשר להיות רגועים מהבחינה הזו.

מה בתפריט?

בהתחשב בכך שבאתם לכאן במטרה לאכול דגים, כנראה שתבחרו לפתוח את הארוחה שלכם עם סביצ’ה הסלמון הנהדר של המקום המורכב מקוביות דג סלמון רענן בשילוב עם שמן זית, עלים ירוקים ובצל סגול ומוגש על טוסטונים ועם הגרבלקס של אלתרנתיב, מנה של סלמון כבוש המוגש על אותם טוסטונים עם בצל סגול, גבינת שמנת עשירה וצלפים.

בעיקרית תוכלו לבחור בין כמה מנות דגים מעולות, ביניהן פילה של דג מושט או סלמון שנאפים בתנור לבנים לוהט עם שום, טימין ושמן זית משובח, הסלמון פרימוורה, מנה של פסטה עם סלמון, זוקיני, עגבניות שרי ושום ברוטב שמנת וריזוטו של סלמון עם עגבניות שרי ברוטב חמאה ויין לבן.

אבל אם כבר הגעתם לכאן, זה יהיה לא פחות מחטא לוותר על הספיישלים של אלתרנתיב: רביולי ארבע גבינות המוגש ברוטב האהוב עליכם, ניקוי ערמונים ברוטב של יין לבן ונגיעות שמנת עם עגבניות שרי ושום ומנה של פסטה פפרדלה עם מיקס של פטריות שמוקפצות בחמאת שום עם יין לבן ומעל לכל זה – פרמז’ן נהדר.

טורקיז


במתחם סי אנד סאן היוקרתי שוכנת המסעדה הוותיקה טורקיז שפועלת כבר משנת - תחזיקו חזק – 1991!
עם כל השינויים והסגירות שהפתיעו את עולם המסעדנות הישראלי בעשור האחרון, זה ממש לא מובן מאליו.

התפריט המעולה של רז סלע, שף המסעדה, מתמקד בטעמים ים תיכוניים ואסייתים עם הרבה טוויסטים יצירתיים ושילובים לא שגרתיים. המקום מתגאה, ובצדק, באיכות חומרי הגלם המעולה. אבל טורקיז ראויה לשבחים גם על עוד כמה דברים, כי כמעט כל מה שתאכלו כאן גם יוצר כאן – טורקיז כובשת ומעשנת דגים במקום, מיישנת נתחי בשר, אופה את הלחמים המוגשים לסועדים וגם מייצרת בעצמה את הגלידות והקינוחים שבתפריט.

מה בתפריט?

בטורקיז יש תפריט קבוע ועליו נדבר, אבל חשוב לדעת שבכל יום מגישים כאן בנוסף לתפריט הקבוע גם מגוון מנות מיוחדות שמשתנות לפי רוח השף ולפי חומרי הגלם הזמינים.

לפני שקופצים לעיקריות, שווה לנסות כמה מהראשונות של טורקיז. דג לוקוס פריך המוגש עם תערובת של עלים ארומטיים בסטייל אסייתי, קרפצ’יו מטונה אדומה המוגש עם רוטב סויה וג’ינג’ר כבוש, קבב לוקוס בפיתה עם סלט עגבניות חריף וברוסקטה עם רוטב טונאטו איטלקי וסלט של עלי מיקרו.

הגענו לגולת הכותרת – הדגים. אין כאן המון מנות, אבל כל מנה מיוחדת ורחוקה שנות אור ממה שאתם רגילים לאכול במסעדות דגים טיפוסיות. פילה אמצ’י בחמאת ארטישוק, נתחי לוקוס המוגשים עם רוטב של עגבניות מיובשות ובזיליקום, פילה לוקוס צרוב המוגש עם שערות קישוא, ציר לוקוס ועגבניות וכמובן המנה הידועה של המקום, מחבת של קציצות דגים עסיסיות המוגשות ברוטב עם סטייל מרוקאי.

אם סלטים זה מה שעושה לכם את זה, לכו גם על סלט הקיסר של טורקיז המוגש עם האנשובי האיכותי של חברת אורטיז ופרמז’ן או על סלט העשבים הנהדר שמגיע עם פרי עונתי, שקדים וגבינת בושה.

דגים 206


מסעדת הדגים הוותיקה פועלת כבר 20 שנה ועדיין דואגת להישאר בעניינים. לאחרונה המסעדה עברה שיפוץ רציני שהפך אותה למסעדה עם ניסיון עשיר ולוק חדשני וטרנדי.
המוטו של המקום – מנות מוקפדות, חומרי גלם ברמה גבוהה ושירות שמשאיר לקוחות עם טעם של עוד בכל ביקור מחדש. הגישה הזו הופכת את מסעדת דגים 206 למסעדה אמינה ועקבית ששומרת על הרמה שלה לאורך זמן - בלי טעויות ובלי נפילות. זה כמובן המתכון המושלם ללקוחות קבועים.

מה בתפריט?

מבחר מנות הדגים כאן הוא פשוט מטורף ויש כמה קטגוריות שונות, ככה שאין מצב שלא תמצאו משהו שאתם אוהבים.

כמו תמיד, פותחים עם ראשונות, קבב דגים בליווי של סלט חומוס חמים, עגבניות רעננות ויוגורט איכותי, רביולי סלק עם סקאלופ בגריל ועלי מרווה קריספיים וקלמארי יווני המוגש עם פלפל קלוי, זוקיני, צנוברים, בצל סגול ולבנה אמיתית.

אם אתם אוהבים דגים נאים, נסו את הסשימי סלמון שמגיע בתוך טאקו אורז עם קרם שום שחור, קיווי חמצמץ וטוביקו, את הקרודו מוסר ים המוגש עם צ’אטני מנגו, בצל בקאמפרי ורוטב של בלסמי מצומצם ואת הקרפצ’יו לוקוס, ונסו גם את המיוחדים של המקום, ובעיקר את האיקרה המיתולוגית ואת הסלמון המעושן.

לעיקרית תוכלו להזמין מגוון דגים במשקל לבחירתכם שנצלים כמיטב המסורת, או לבחור את אחת מהמנות המיוחדות של המקום כמו מנת הקאט פיש בחמאת לימונים, מנת הסלמון המאודה המוגש עם מיסו אדום וירקות שורש וסטייק הטונה האדומה העסיסי שנצרב בגריל בצורה מושלמת ומלווה ברוטב של חמאה אדומה.

דרבי בר יגאל אלון


רשת דרבי בר הידועה פתחה את הסניף השלישי שלה ברחוב יגאל אלון בתל אביב ואנחנו מרוצים.
המסעדה הידועה מציעה מבחר דגים עשיר המוגשים בפשטות מנצחת שהופכת את המסעדה הזו למקום הראשון שקפוץ לנו לראש כשאנחנו חושבים על מסעדת דגים.

מה בתפריט?

בראשונות של הדרבי בר תמצאו כמה מנות קלאסיות כמו סביצ’ה מדג לבן שעובר כבישה עדינה עם ירקות טריים וגם מנות שלא תמצאו בשום מקום אחר, כמו פלאפל מדג המוגש עם רטבים של איולי שיפקה ואיולי פלפלים אדומים.

כאן לא תמצאו מנות דגים מהודרות ומניירות מיותרות אלא מנות פשוטות של דגים איכותיים שמגיעים יום יום ישירות מהים ומדברים בעד עצמם. כמו שכבר שאמרנו, מבחר הדגים כאן הוא אדיר וכולם נאפים בתנור ונצלים במחבת בדיוק לפי הספר.

כל מה שנשאר לכם הוא לבחור את הדג שאתם הכי אוהבים מהרשימה הארוכה - לברק, דניס, בורי, פורל, סלמון, לחי לוקוס, ברבוניות, מוסר ים, סלמון וגם מנת פיש אנד צ’יפס.