מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אביב פורח ומטעמים לבנוניים אצל התאומות בשכניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  ציפורן, קינמון, אניס, קימל ואגוז מוסקט. זו לא רשימת מכולת. זו תערובת התבלינים המיוחדת לתה הבית במסעדת מטעמי התאומות על הר שכניה.

באנו עם הילדות למסעדת מטעמי התאומות. האביב שוב צוהל, הגליל מלא בריחות ופריחה ומסעדת מטעמי התאומות מלאה בכל אלה גם יחד. בצהרי אביב בהיר הלימונדה כבר חייכה מהשולחן והילדות חלצו את הנעליים, כמו בבית.

זיתים, סלק כבוש, קרוטוני פיתה וטפאנד זיתים מצויין - הכל תוצרת בית- ליוו את הלימונדה לקראת המנות הראשונות. בינתיים הסתכלנו על התמונות שעל הקיר שתיעדו היסטוריה משפחתית.

סיפור חייהן המרתק של התאומות, בנות למשפחה עם נוכחות שנולדו וגדלו בביירות, עלו לארץ והשתכנו בחיפה ולאחר מכן עתיד קבעו את מושבן בשכניה הוא פתלתל ומרגש, מתובל ומלא אהבה – כמו האוכל.

למנות הראשונות אכלנו פטוש – סלט לבנוני של חסה עגבניות, מלפפון, בצל, פלפל, חמוצים וקרוטוני פיתות ברוטב סומק, חציל בטחינה, טאבולה- הסלט הלאומי הלבנוני וחומוס עם פול, מאפים בשריים שנקראים ביבלוס: קובה בבשר, סמבוסק עם בשר, פטייר בסבנח: קרואסון קרואסון תרד בר עם טעם מדהים, לחמה בעג'ין – פיצה עם בשר, מווארק בלחמה וצנובר – משולש עם בשר.

שלא תטעו, מאד חושבים על הצמחוניים במסעדה, ויש מבחר מאפים צמחוניים כמו קובה בפטריות, סמסוסק בחומוס, מאפה תפוחי אדמה, פיצה זעתר ועוד. לא ציינו את המרקים וכל מבחר הסלטים. זו רק דוגמא למבחר העשיר של המנות הראשונות המצויינות והמגוונות. בקיצור אפשר היה לסיים כאן, אבל הסקרנות ופתיחת התיאבון כבר היו על ''און''... וכך הגענו למנות העיקריות: סנין – עוף באגוזים ורימונים בתוספת אורז בדפניה (אורז ושקדים) וירק מבושל – מאד ערב לחיך ומומלץ.

פלטת ממולאים משלושה סוגים (בצל, חציל וקישוא) בתוספת אורז בשערייה, טעים, מעניין, אחר. קובה ביל סנייה – קובה בורגול ובשר בתוספת צ'יפס וסלט כרוב לבן ברוטב שום ולימון – מנה עשירה.

ול''פינת הילד'' – קציצות בשר, צ'יפסלט (ואפילו קטשופ...), מיותר לציין שעושר הניחוחות והמטעמים הביא אותן לצלחות שלנו מהר מאוד.

עם המנות האחרונות הגיעה מאי, וללא ספק תיבלה בסיפורי החיים את המתיקות הגוברת של הקינוחים – מרציפן תוצרת בית, מעמול בתמרים, מקרונים באניס, סיגרים ממולאים באגוזים וג'זירה (גזר ודלעת מסוכרים קרים ופריכים מעוטרים בפיסטוק) ועוד מיני מתוקים רבים שליוו את הקפה הטורקי והציפורן, קינמון, אניס, קימל ואגוז מוסקט הם הם סוד התה המתובל במידה הבדיוק נכונה.

המסעדה פתוחה כל ימות השבוע בין 9 עד 17 לארוחות בוקר וצהריים. בערב לארועים וארוחות ערב בתיאום מראש. בימי ו' וערבי חג בין 8 עד 17. שבת – סגור.
ניתן לקנות במקום מנות ארוזות קפואות תוצרת בית, ריבות מיוחדות, רטבים ותבלינים. כמו כן ניתן להזמין אוכל לאירועים.

מטעמי התאומות- המסעדה סגורה