אנה ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי..." מסעדת אנה היא סיבה טובה להגיע לירושלים. ניוקי מעולה, פסטה נהדרת, פוקצ'ה ריחנית ועוד מנות שעשויות בדיוק כמו שצריך. יונתן שטרנברג חזר עם כמה המלצות

אחד הדברים שלומדים לקבל כשיש שני ילדים קטנים בבית הוא שכל הנושא של לוחות זמנים ושעות בכלל מקבל משמעות חדשה לגמרי. איחור של חצי שעה כשקובעים לצאת מהבית הוא לגיטימי ופתאום זה נראה הגיוני ללכת לישון בשעה 21:30 ביום חמישי בלילה. עוד דבר שלמדנו לקבל ולהעריך הוא לצאת לדייט זוגי ולחגוג אירועים בצהריים ולאו דווקא בערב כשגם ככה, קשה להישאר ערים.

כך מצאנו את עצמנו חוגגים את כניסת השנה החדשה עם כוס יין וקוקטייל ב-13:00 בצהרים ולשם החגיגה, בחרנו במסעדת אנה שבירושלים. אנה בניצוחו של השף נמרוד נורמן הינה מסעדה חלבית כשרה המציעה תפריט איטלקי-ים תיכוני. ארוחות בוקר מפנקות, הרבה דגים, מבחר מנות פסטה, עגבניות, שמן זית טוב וירקות, מאפים טריים ותפריט אלכוהול ויין נחמד מאוד.

היסטוריה ירושלמית עם ניחוח איטלקי


מסעדת אנה שוכנת ממש במרכז העיר, בביתה של הציירת אנה טיכו. מדובר בבית אבן ירושלמי טיפוסי מהמאה ה-19. אנה ובעלה שהיה רופא עיניים, גרו במקום וניהלו שם גם מרפאה. במשך שנים פעלה במקום מסעדה חלבית כשרה והמבנה יחד עם הגלריה המציגה את ציוריה של אנה, שימשה כמרכז תרבות ולמעשה היוותה שלוחה של מוזיאון ישראל. בשנים האחרונות, המבנה כמו גם הרחובות הסמוכים עברו שיפוץ ומתיחת פנים משמעותית אך האדריכלים עדין שמרו על המאפיינים הייחודיים של המבנה. תקרות גבוהות, קשתות וקירות עבים במיוחד משתלבים באווירה המודרנית של המסעדה ונותנים לה אופי מיוחד.

התחלנו את הארוחה עם פוקצ'ה פריכה וריחנית לצד פלפל חריף, שום קונפי וקערית קטנה של שמן זית ובלסמי. טעמנו גם קולורבי צלוי שהרגיש שנאפה בתנור פחמים, עם עגבניות, רוטב רומסקו ושבבי פרמזן. קולורובי שעובר צלייה מקבל טעמים ומרקם שונה לגמרי וגם בבית, אני מאוד אוהב להשתמש בו בתבשילים או כשאני מכין אנטיפסטי. ניוקי ANNA, עם עגבניות לחות, קרם פרש ואספרגוס הייתה מנה מצויינת אף היא. הניוקי היו מוצקים מחד אך אווריריים מאוד וקלים מאידך עם תיבול עדין ועגבניות לחות ומעולות שהוסיפו מתיקות וחמיצות למנה. לא אפול לכל מיני סופרלטיבים שמתארים את הניוקי כ"עננים של תפוח אדמה" אבל אלו של אנה נעשו בדיוק כמו שצריך.

אנה למתקדמים


אחרי קוקטייל מרווה על בסיס ג'ין עברתי לשתות שרדונה של רקנאטי שהשתלב והחמיא לניוקי וגם למנה העיקרית שלי – פפרדלה ברוטב חמאה לימונית ופילה בס. מנה טובה מאוד, הפסטה בושלה אל דנטה והרוטב הלימוני עטף יפה את האיטריות ולא הכביד עליהם יותר מדי. גם הדג היה עשוי בצורה מדויקת עם שכבת עור פריכה ובשר דג מוצק ועסיסי. לעיקרית השניה טעמנו את מנת הארביאטה - פסטה עם רוטב חרפרף על בסיס עגבניות שהייתה מעט שמנונית.

אם כבר חגיגה אז הגיע זמן הקינוחים וכאן החלטנות ללכת על שתי קלאסיקות – פנקוטה וטארט לימון. הפנקוטה הייתה טובה ובמיוחד אהבתי שלא הייתה מתוקה מדי וטארט הלימון של אנה הוא פשוט מצוין וגם אם אתם לא רעבים, מומלץ לקפוץ לשם רק בשביל טארט וקפה. בצק חמאתי ופריך וקרם לימון עשיר וחמצמץ שמנקה את החיך ומשאיר טעם של עוד.

לא שמנו לב לשעון אך השעה הייתה כבר 15:15 וב-16:00 צריך להוציא את הגדול מהגן אז אמרנו תודה יפה ויצאנו חזרה לכיוון הבית, שם כל יום הוא חגיגה.