Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> טיפים למי שמעוניין לפתוח מסעדה

דגשים לפתיחת מסעדה חדשה בישראל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פתיחת מסעדה היא בדרך כלל הגשמת חלום - חלום על מקום מעוצב היטב שמעניק לבני אדם רבים חוויה קולינרית משובחת, ולא רק חוויה קולינרית משובחת אלא באופן כללי בילוי מוצלח. ההתפתחות המואצת בתחום האוכל, כפי שבאה לידי ביטוי למשל בשלל תוכניות בישול בטלוויזיה ואינספור אתרי אינטרנט שמציעים מתכונים כאלה ואחרים, גורמת לרבים לשקול לנסות להגשים את החלום ולהקים מסעדה, אבל חובה לזכור שלצד עסקים משגשגים בתחום האוכל ישנם גם לא מעט מקרים של סגירה אחרי זמן קצר יחסית והפסדים כספיים משמעותיים, כך שמומלץ בחום לבצע את המהלך העסקי על בסיס מחשבה מעמיקה, תוכנית עסקית מדויקת ובמידת הצורך קבלת ייעוץ בתחומים רלוונטיים (בניית תפריט מנצח, מציאת פתרונות מימון ובפרט הלוואות לעסקים בתנאים מיטביים, ייעוץ משפטי לחוזי זכיינות ועוד).

על חשיבותך הלוקיישן


אחד המפתחות העיקריים להצלחתה של כל מסעדה הוא המיקום שלה. את המיקום יש לבחור בהתאם לאופי המסעדה שעליה אתם חולמים ולקהל היעד שנגזר ממהותה של המסעדה, ומאחר שישנם עוד שיקולים רבים אחרים ובהם למשל החובה לקבל רישיון עסק כדי להפעיל את המקום באופן חוקי, מידת הנגישות לקהל (גם זה שמגיע ברכב פרטי וגם זה שמגיע בתחבורה ציבורית), האם ייתכנו קונפליקטים עם שכנים ועוד, כדאי להיעזר במומחים בתחום כדי להגיע למיקום האופטימלי, וכמובן למצוא נכס מתאים בעלות סבירה ואולי אפילו לחסוך את הצורך באחר חיפוש הלוואות לעסקים.

מה חשוב לקחת בחשבון כשמתכננים תפריט?


מסעדנים מנוסים יודעים שגיבוש תפריט מנצח לא מבוסס רק על המטעמים הכי משובחים והכי ייחודיים שהם יודעים להכין, אלא גם על שיקולים שאולי הם פחות מעניינים ופחות מעוררים יצירתיות והתלהבות אבל חובה לקחת אותם בחשבון, ובפרט מדובר על פוד קוסט ולייבור קוסט.

הפוד קוסט הוא העלות של כל מנה, וממנו נגזר גם התמחור שלה - אם למשל הכנת מנה מסוימת עולה לכם 50 ש"ח לא תוכלו להרוויח אם תמכרו אותה בפחות מ-150 ש"ח, ואם רמת מחירים שכזו לא מתאימה לקהל היעד המתכונן, אין טעם לכלול אותה בתפריט. באופן דומה יש לחשב גם את הלייבור קוסט, עלות העבודה הנדרשת כדי להכין כל מנה - קיימים לשם כך מודלים שונים - ולזכור שבדרך כלל הלייבור קוסט נע סביב ה-30%.

עוד שיקול רלוונטי במסגרת בניית תפריט הוא מתן מענה לקהל בעל צרכים קולינריים ייחודיים - רגישים לגלוטן, טבעונים וכו' - ובימינו ישנה גם מגמה מובהקת של העדפת מזון בריא, ורצוי שהתפריט ייתן מענה מספק (וטעים) גם לכך.

איך תממנו את הקמת המסעדה בדרך הטובה ביותר?


דגש חשוב נוסף הוא שמסעדה היא אמנם חלום אבל קודם כל עסק, ועסק זקוק למזומנים כדי לפעול. מאחר שהקמתה מסעדה מחייבת משאבים רבים, ונדרש פרק זמן מסוים עד שההכנסות מכסות את ההוצאות, כדאי להבטיח שבקופת העסק יהיה מספיק כסף כדי לא להיתקע בלי חומרי גלם או בלי יכולת לשלם לעובדים. מומלץ לחפש מבחר אפשרויות לקבלת הלוואות לעסקים כדי למצוא פתרון מימון משתלם באמת.