Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> לה רפובליקה די רונימוטי תל אביב

לה רפובליקה די רונימוטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים

מכירים את המשפט שאומר שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים? אז גיליתי עד כמה הוא נכון בזמן ביקורי בלה רפובליקה די רונימוטי. כנראה שהמוטו הזה מנחה את ראשי לה רפובליקה בכל צעד ושעל, בכל מנה ומנה ובכל פריט במסעדה, והוא זה שגורם לסועדים לשעתיים של עונג צרוף המעורר את כל החושים.

קבלת פנים נעימה והמתנה על הבר נתנו לי דקותיים להתרשם מהסובב את המסעדה, החל מהחלונות הגדולים המאפשרים הצצה לג'רדנו - הגינה האורגנית של המקום, למטבח השוקק וכלה במדפי היינות העמוסים והברמן המקצוען.

צבעי הדגל בצלחת


את הארוחה התחלנו בסלט פנצנלה המבוסס על קרעי לחם קלוי, עגבניות חתוכות גס, רצועות פלפל קלוי, פלפל חי, אנשובי, זיתי טסוס, עלעלי בזיל וענני גבינת מוצרלה שספגו את התיבול העדין ושלל הטעמים של הסלט. ואם כבר איטליה, אז למה לא לקבל מנה בצבעי הדגל? עלי תרד ירוקים חובקים תערובת גבינות לבנה שהונחו על מצע של רוטב רוזה אדום. טעמן של הגבינות היה פחות דומיננטי בשילוב בין המרקמים והצבעים, וכופתאות התרד והרוטב היו חגיגה שלמה בחיך. זו מנה שתגרום גם למי שלא מתחבר לירוק-ירוק הזה להתחיל לאהוב תרד. את מנות הפתיחה ליוותה פוקאצ'ה חמימה וזיתים בשלל צבעים. הפוקאצ'ה הגיעה בזמן הנכון, והמקום הנכון ביותר עבורה היה ברוטב האדום שבו שכנו כופתאות התרד.

ככל שהערב התקדם, ראינו איך השולחנות הולכים ומתמלאים. משהו באווירה החמימה והמזמינה מושכת ללה רפובליקה קהל מגוון, שחלקו הגדול, הם סועדים קבועים שחוזרים פעם אחר פעם.

ים, יבשה ופסטה בלה רפובליקה


במנות העיקריות החלטנו על ייצוג הולם לעולם הפסטה, לנפלאות הים ולשבחי האדמה. הפסטה שנבחרה הייתה פסטה פרפדלה וורדה, פסטה טרייה המיוצרת בעבודת יד. הפסטה הגיעה בליווי שלל ירקות ירוקים (זוקיני, אספרגוס, עלי תרד) וגבינת ריקוטה פרסקה. רוטב חמאה עדין עטף את כל הירוק הזה - פשוט תענוג. מהים דגמנו דג מוסר, שהיה עבה ובשרני, אך עדין עם טעם שמימי. הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל. בהמלצת המלצר, מאגף האדמה, בחרנו סטייק אנטרקוט. הסטייק עובר תהליך יישון במקום, והגיע בליווי מנת פולנטה עם שבבי פרמז'אנו וכמהין. מידת העשייה היתה מדויקת, והוא הגיע בצלחת נפרדת כך שקיבל את כל הכבוד הראוי לו בעודו מונח לבדו על הצלחת, בלי שום שחקנים נילווים שיפריעו לו.

ככלל המנות לא עמוסות, יש איזון מושלם בצלחת, כל המרכיבים מקבלים הזדמנות לבלוט ובאותה העת להתמזג עם שאר רכיבי המנה בצורה מושלמת. מבלי שנרגיש הגענו לשלב ההיכרות עם תפריט הקינוחים המטריף. הבחירה קשה מאוד ומסתכמת בין בחירה של קינוח מעולה, למדהים, למעולה אף יותר.

ההכרעה נפלה על נמסיס שוקולד עם קרם פרש וסורבה אשכולית אדומה עם קמפארי. נמסיס שוקולד היא עוגת שוקולד רכה ואוורירית המתאזנת עם נגיעות הקרם פרש החמצמץ. הסורבה הוא מרענן חיך שממש נעים לסיים עמו ארוחה איטלקית מפנקת. את הארוחה ליווה יין לבן קל ועדין שהתאים בדיוק למזג האוויר החמים של אותו יום וכן מים מינרלים מיובאים מטוסקנה על מנת להעניק חוויה איטלקית טוטאלית.

לא היתה זאת הפעם הראשונה שלי במסעדה ואני שמחה להמליץ עליה לזוגות, למשפחות ולאנשי עסקים. הרמה מקפידה להיות גבוהה והמקצוענות בולטת לאורך כל החוויה הקולינרית והתרבותית.