Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> סילו חולון - על המסעדה הנפלאה בפארק פרס | 2eat.co.i

סילו חולון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גולת הכותרת של הארוחה הייתה קרעי פסטה עם בשר ראש (לחי) מפורק בבישול ארוך עם יין אדום וציר בקר, מוקפץ עם אספרגוס ופרמזן. אין כמו מנות בבישול אִטי המרככות את הבשר ומעצימות את הטעמים...". אם חשבתם שרק בתל אביב תמצאו מסעדות שוות אז כדאי שתכירו את סילו שבחולון - תפריט ים תיכוני-איטלקי בועט ומרשים, בר קוקטיילים גדול וטאבון עצים שיובא במיוחד מאיטליה. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהשטח

"שכח מזה, לא נוסעים לתל אביב. צא מהקיבעון שלך ותבין שגם בחולון יודעים לעשות אוכל משובח". מיכל תמיד הייתה חולונית גאה ולא הזדקקה להרבה מאמצים כדי לשכנע אותי שהפעם אנחנו אוכלים בסילו, בטח כשסקירה קצרה באינטרנט גילתה ביקורות נלהבות ממבקרים ואורחים מהמסעדה האיטלקית-ים תיכונית של השף הוותיק והידוע רובי פורטנוי והמסעדן ברנרדו בלחוביץ'. הציפיות שלי עלו מרגע לרגע. סילו – HERE WE COME.

חו"ל בחולון


שפע של ירוק וכחול שטף לנו את העיניים כשהגענו למתחם 'לה פארק' שבפארק פרס. המתחם הפסטורלי עם אגם מקסים במרכזו ותעלות מלאכותיות, מזרקות צבעוניות ואורות מנצנצים, הכניס אותנו לאווירה של חו"ל. עכשיו נותר רק לראות אם גם הפנים מושקע כמו הבחוץ. את פנינו קידמה אווירה צבעונית ועליזה והמון סועדים מחייכים, שמחילופי דברים איתם הבנו שהם לא רק מחולון, אלא מהרבה ערים במרכז ובשרון. רק אני וההצתה המאוחרת שלי...

הופתעתי מהגודל של המסעדה, שיש בה כ-200 מקומות ישיבה, ואהבתי את העיצוב העגול עם העציצים הירוקים התלויים שמשרים אווירה פסטורלית, שאליה מצטרפת מוזיקה נעימה בדיוק בווליום הנכון.

ערב סגול עמוק


עדי המלצרית, עם שיער סגול לוהט, סיכה פרחונית וחיוך משגע, סיפרה לנו שהמסעדה נקראת כך מכיוון שהמבנה העגול שלה הזכיר לברנרדו צורת "סילו" – אסם או מבנה לאחסון תבואה. אפילו הלוגו כתוב מגרעיני תבואה. הספקנו להתרשם מתפריט החורף עם ההיצע המרשים, והופתענו מהמחירים הנוחים. מיכל אמרה לי שגם המנות נדיבות בגודלן, ושאם היינו בתל אביב, היו מקטינים מנות ומעלים מחירים. זה בדיוק ההבדל בין הפלצנות התל-אביבית לאווירה החולונית בגובה העיניים של מסעדה משפחתית, המציעה אוכל מעולה המבוסס על חומרי גלם איכותיים וטביעת יד יצירתית של שף. חולונית גאה, כבר אמרתי?

הערב שלנו התחיל עם קוקטייל סאב זירו – לה, ויין אדום בלנד סגול רקנאטי – לי. הקוקטייל הטרופי של מיכל היה בטעם דומיננטי של רום וקוקוס, עם פיסת אננס שהוסיפה לכיף. אני התענגתי על היין הפרחוני והסקסי, המוגש בטמפרטורה של יין לבן. נפלא.

אפקט הטרטר


עוד לא הספקנו להגיד סילו, וכבר נחתה על שולחננו פוקצ'ה לוהטת ונהדרת שנאפתה בטאבון, עם קרם חצילים וגבינת לבנה אפויה על מטבוחה חמה. לצד הפוקצ'ה נהנינו מפולנטה פריכה מטוגנת עם ירקות שוק צלויים (ברוקולי, סלק וגזר לבן) ומחית גרעיני דלעת מעל, בליווי קרם תירס ופירה ערמונים בצד. פולנטה מושלמת, קטיפתית ונימוחה, שכל בני הלוויה שלצדה מאוד החמיאו לה. גם סלט עלי התרד עם בורגול, תותים, פילט תפוזים וקשקבל, עם אבוקדו פריך מטוגן בטמפורה ובתיבול ויניגרט תוצרת בית, המשיך את ההנאה. האבוקדו המתקתק הכניס טוויסט נהדר. סלט שכולו כיף בפה.

אהבנו במיוחד את הטרטר בקר שהביא אותנו למסקנה – תם עידן הקרפצ'יו! נתח השייטל הקצוץ היה פשוט הרבה יותר טעים מכל קרפצ'יו שאכלנו. הבשר האיכותי לווה בסלט רוקט, ארטישוק, ספירות של יוגורט עם חרדל, ספייסי מיונז ופרמזן. להשלמת משחק הטעמים והמרקמים הגיע בצד גם פאן קון טומאט – מקל פרמזן קריספי עם עגבניות. מנה נהדרת!

תענוגות הטאבון הענקי והבישול האִטי


בכל זמן הארוחה, העיניים נמשכו אוטומטית אל האלמנט המרכזי והיפה הבולט בעיצוב המסעדה - טאבון העצים הענקי אשר יובא במיוחד מאיטליה, 1.40 מטר, היחידי מסוגו בארץ הפועל גם על גז וגם על עצים. הטאבון משמש להכנת הפיצות והמאפים, אז היה לנו ברור שננסה את אחת מהפיצות, ששמן הולך לפניהן במסעדה. בחרנו בפיצה שמנת פטריות, מפוצצת בפטריות שימאג'י ויער בשרניות, עם רוטב שמנת פטריות, תרד חלוט, מוצרלה, ארוגולה ופרמזן, ובתחתית הפיצה קרם כמהין בטעם דומיננטי שעשה רק טוב לפיצה. התענגנו על הבצק הדק והעסיסי והטעמים העוטפים את הפה. פיצה נפלאה שגם ההגשה המקורית על פחית שימורים גדולה עשתה לה כבוד.

חלקנו גם ניוקי ברוטב שמנת וארבע גבינות: פרמזן, קשקבל, מוצרלה מעושנת וגבינה כחולה נהדרת שבלטה מעל השאר. עוד ליוו את המנה תרד, אספרגוס, פרחי כרובית, פתיתי קשקבל ופקאן סיני קריספי שהוסיף קריצה שובבה. מנה מאוד נדיבה עם ניוקי גדולים, מתקתקה וממכרת מביס לביס. גולת הכותרת של הארוחה הייתה קרעי פסטה עם בשר ראש (לחי) מפורק בבישול ארוך עם יין אדום וציר בקר, מוקפץ עם אספרגוס ופרמזן. אין כמו מנות בבישול אִטי המרככות את הבשר ומעצימות את הטעמים. מנה מדהימה עם פסטה טרייה נפלאה שעטפה את הבשר הרך והעסיסי באהבה.

יופי של קינוח


אפילו לאכלנים כמונו יש גבול, והיינו מפוצצים, אבל לא היה שום סיכוי שנוותר על הסיום המתוק שלנו. הלכנו על עוגת גבינה אפויה ונהדרת עם תחתית שקדים והמון מלווים שהשתלבו איתה נפלא, כמו טוויל שקדים, תותים, מקרוני פטל ושוקולד, קולי פטל וסורבה תות. כמה יופי על הצלחת - ככה טעם מושלם. לצדה לגמנו סנגריה חמה עשירה בפירות ובקינמון.

ארוחת בוקר חמישה כוכבים


התקשינו להיפרד מהמקום, אבל התנחמנו בידיעה שנחזור לכאן כדי לחוות את בופה הבוקר המיוחד שכבר שמענו עליו המון מחברים והבנו שזו ארוחת בוקר שגם במלונות חמישה כוכבים יכולים להתגאות בה. הבופה, הפתוח כל השבוע (ראשון-חמישי, 12:00-09:00 ב-69 ש"ח; שישי ושבת, החל מ-08:00, ב-85 ש"ח) מציע מגוון עצום של ארבעים פריטים, כגון פסטות, לזניות, פולנטה, קיש גבינות, תפוח אדמה אפוי בשמנת, תבשיל שעועית ברוטב עגבניות ומזנון מתוקים עשיר הכולל עוגות בחושות, קראנ'צים, קרואסונים, עוגיות, מאפה תפוח עץ ועוד מעדנים שרק מלשמוע עליהם בלוטות הטעם כבר התעוררו שוב. לילה טוב סילו. נתראה בקרוב מאוד...

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה