Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מיטבול ראשון לציון

מיטבול ראשון לציון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי..." דן תורן יצאו עם חברים לבדוק מקרוב את התפריט החדש של מיטבול בראשון לציון המכוונת לליבו של כל קרניבור. נרשמה בקשה לארוחה נוספת

עם פרוץ החורף והגשמים, ממש רגע לפני שאני נכנס למצב "שוקו ופוך", החלטתי להתפנק בארוחת ערב עתירת חלבונים ולהתעטף בגוד-קומפני. כך מצאתי את עצמי במיטבול האגדית בראשון לציון יחד עם אחי הגדול ושני חבריי הטובים, יגאל ושמי. זכינו, רביעיה מנצחת שכמונו, להיכרות צפופה ומאוד מעניינת עם התפריט החדש של המסעדה הוותיקה.

להיכנס בשערי מקדש הקרניבורים


מיטבול מאכילה קרניבורים כבר 12 שנה וללא ספק מיקמה עצמה כאחת המסעדות המובילות בקולינריה הבשרית הישראלית. מסעדות המציעות בשר יש הרבה, גם המבורגריות לא חסרות בנוף ארצנו, וכמעט בכל תפריט ממוצע נמצא איזה סטייק כזה או אחר, אבל המיטבול מכתיבה ז'אנר חדש ומרענן של תפריט בשרי המבוסס על טהרת הגריל ומעניקה את הכבוד הראוי לכל מה שצריך ללוות ארוחה טובה: אווירה נעימה ומזמינה, בר מקצועי ומפנק, תפריט יין אקלקטי וגם צוות שירותי ומקצועי שמלווה את הסועדים דרך מסע הזלילה המענג במסעדה.

כרביעייה רעבה, החלטנו להתפרע ולטעום "קצת מהכל" ולכן כבר בתחילת הערב, בין קוקטייל ירקרק לכוס יין ישראלי משובח, דאגנו למלא את השולחן במגוון רחב ומעניין של מנות ראשונות וחשוב לי לספר לכם על חלק מהן, שהיו פשוט יוצאות-דופן וממכרות בטעם: הקרפצ'יו של המיטבול הוא מהגדולים והמדויקים שזכיתי לאכול, מנה ענקית של קרפצ'יו סינטה, מתובל בעדינות ראויה ומלא בטעמים טריים. גם הברוסקטה היא מנה שאסור לפספס - חמישיית ברוסקטות טריות ועליהן הררי סלט ירוק-חמצמץ, שלתוכו השתלבו פיסות עדינות ומפתיעות של ראגו שייטל איכותי. הסיבוב הראשון הסתיים, וידו של השף על העליונה.

התפריט של מיטבול לא מתפזר להמון כיוונים אלא מציג רפרטואר מנות מצומצם יחסית אך מרגש בהחלט. המנות הראשונות, שלא כנהוג במרבית המסעדות, הן גדולות מאוד ומתאימות לשניים או שלושה סועדים. זו ככל הנראה דרכם המיוחדת של בעלי המסעדה להגיד לנו, הסועדים, שכיף יותר לאכול בחברותא. ובכן, עיון מעט יותר מעמיק בתפריט גרם לי להבין שרמיזות לא יהיו כאן והכל כתוב בצורה נהירה וברורה - לא מתיימרים להציג כאן תיאורי מנות סוחטי דמעות, אלא כאן מתמקדים העיקר - באוכל ובשר. בתפריט של המיטבול מצאנו בקלות את "ארוחה לארבעה" שהיא למעשה ארוחה מלאה (ראשונות, עיקריות, קינוח ושתייה) לארבעה סועדים במחיר משתלם ומפתיע. בארוחת הזו ניתן לבחור מנות ראשונות ונתחי בשר המוצעים בתפריט וליהנות יחד עם החברים מארוחה גדולה ומגוונת.

בואו נדבר על הבשר...


המטבח במיטבול נותן יחס אישי וצמוד לכל נתח ונתח. מידת הצלייה מדויקת ומוקפדת, נתחי הבשר מוגשים על פלטות לוהטות כדי לשמור על טמפרטורת ההגשה, והשיא הוא - שהנתח מוגש בשלמותו לשולחן, וצוות מיומן פורס אותו לעיניי הסועדים. הרגע הזה, כשהמגש הענק ועליו נתחים שצועקים לשמיים "תססססס...." ומפיצים ארומות משכרות של צלייה, רגע מכונן!

יצאנו ארבעה גברים לסיבוב השני של הערב, וזכינו לנעוץ מזלגות ושיניים בכמה וכמה נתחים מעניינים, וביניהם גם פריים-ריב עסיסי ורך שכאמור נפרס אל מול עינינו, מיד אחריו טעמנו צלעות כבש מטריפות, נתח מכובד של טיבון וגם מחרוזת פילה מעודנת ונעימה לחיך. מי שמבין בבשר ידע לזהות במהירות ובקלות שכאן מתעסקים בבשר משובח וטרי. את הסיבוב הזה, אני הבסתי את השף, אך לא בקלות כל כך, וזאת תודות לעזרתם של שותפיי לארוחה.

גבירותי ורבותי - אומנות! כל הבשרים במסעדה הם סמל למחשבה עמוקה על כל שלבי המסעדנות שמתרכזים לכדי רגע בודד בו הפה פוגש לראשונה את המנה שלה ציפה. ברגע הזה הכל נמדד וברגע הזה, ללא ספק, מיטבול מנצחת ובגדול. החוויה במסעדה מורכבת מכל האלמנטים הנכונים - מהשירות והאירוח, דרך העיצוב במקום, המוסיקה והתאורה ועד לאוכל עצמו. הכל מלא ב-"וואו" אבל בדיוק במינון הנכון וללא כל מניירות מיותרות.

הסיום המתוק של מיטבול


רק בגלל שהתחייבנו לשמור מקום, הגיעה לשולחן שלנו ה-מנה האחרונה. הפבלובה הלא-הגיונית של מיטבול. הפבלובה במיטבול היא ללא ספק הבלחה חריגה ומאוד מרעננת. המנה ענקית, צבעונית ומשלבת מספר מרקמים המתמזגים יחדיו בצורה מושלמת בפה. היה שם שילוב בין חמצמצות למתיקות, בין קריספי וקראנצ'י למרקם קצפתי, בין המון לבן לבין נגיעות של אדום בוהק - פשוט מנה הסוגרת את הארוחה שלנו באקורד מז'ורי בהחלט.

מיטבול היא אחת מאותן מסעדות שאני מגדיר כמופלאות. מסעדה שמעניקה חוויה טעימה ונעימה, לא מכאיבה בכיס ומשאירה טעם של עוד. מה עוד אפשר לבקש?