Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> פסטה מיאה וילסון תל אביב

פסטה מיאה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה.‬‬.." כרמית אופק מבקרת בפסטה מיאה שברחוב וילסון המהווה פנינה איטלקית וותיקה ומוצלחת בלב תל אביב

אנחנו כבר עמוק בשגרה, כך שהחלטנו שהגיע הזמן להתפנק, ומצאנו עצמנו, רחלי חברתי ואני, ברחוב וילסון 10 בפינת חמד שקטה בעיר הלבנה, בה מצוי החלום האיטלקי שכל אחד רוצה לעצמו, פסטה מיאה, מסעדה איטלקית המצויה הרחק מהשאון וקרוב אל הלב. התמקמנו בחלל הפנימי של המקום, עיינתי בתפריט שהונח לפניי ותוך דקותיים, חושי הטעם שלי התעוררו לחיים, ואיך אפשר שלא, שלל התיאורים מפתים ואני מודה ששמתי עיני במנות של יתר הסועדים, אך עדיין המתנתי באלגנטיות לתורי.‬

עיצוב שמעורר השראה


‫פסטה מיאה קיימת כבר עשרים שנה. מרגע שנכנסים בשערי המקום ישנה תחושה כי צועדים פנימה אל איטליה בקטן, שכן החצר החיצונית מחופה בשרשראות נורות מיוחדות ואפשר ליהנות מאוויר הערב הקריר. במקום ישנו גם חלל פנימי וחלל חיצוני. העיצוב במקום אותנטי, וכולל אלמנטים עיצוביים רבים אשר נראה בהחלט כי נבחרו בקפידה וכמעט כל פריט מספר את סיפור הקמתה של פסטה מיה שהחל בסיפור אהבה מרגש אשר נרקם בין בעלי המקום: ג'ורגיו ורעייתו מיה. מלבד האוכל העשוי היטב, גם הפריטים העיצוביים מיוחדים עד מאוד, אם זו המראה הגדולה ולה מסגרת עתיקה, או התמונות האותנטיות מאיטליה ועוד. ישנה תחושה ביתית של סלון איטלקי בטוב טעם עם אווירה חלומית ואינטימית המשרה רוגע ונינוחות. ‬‬

‫בעודנו בוחנות את הפריטים העיצוביים השונים מאחר ורבים הם, והלוואי והייתי יכולה שרק אחד מהם יהיה שלי, התחלנו את המסע הקולינרי שלנו עם יינות משובחים: בשבילי יין אדום קיאנטי גוברנאטו מונטאניאנה, טוסקנה איטליה בעוד שחברתי רחלי לא החמיצה הזדמנות פז ליהנות מיין לבן סובניון בלאן גמלא, מרמת הגולן.

פסטה מיאה – האיטלקית שכבשה אותי‬


‫הטיול האיטלקי שלנו החל עם מנות ראשונות בלתי נשכחות, פוקצ'ה יולנדה שחיבקה בחום פטה קוביות עגבניות תמר עם מעט חומץ בלסמי, שמן זית ושום. התאהבתי בטריות ובחמימות של הפוקצ'ה שזה עתה נאפתה, כל ביס אוורירי ונמס בפה, הטעמים היו מעושנים משהו, ומה לעשות שאני אוהבת את הפשטות הזו שמייצרת תאווה קולינרית ואיכשהו נצרבת בתודעה.‬‬ המשכנו עם סלט אינסלטה קרנבלה שהורכב מחסות, עלי תרד, גבינה כחולה, אגוזי מלך ופרי העונה בויניגרט הדרים. ובכן מנה זו, כשמה כן היא, קרנבל של טעמים עם רוטב חמצמץ מיוחד וקליל. עלי החסה השתלבו יפה עם הטעמים המנוגדים של הגבינה הכחולה.‬‬

גזרת הפיצות היתה לוהטת במיוחד ומצאנו עצמנו בהתלבטות קשה. הלבטים הסתיימו עם הסכמה משותפת - לחלק את הפיצה לשני סוגים אשר כמובן לא אכזבו לשנייה, האחד, פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ושמן זית, והשני, פיצה סיציליאנית עם רוטב עגבניות, מוצרלה, סרדינים פיקנטיים, זיתי קלמטה, פלפל חריף וכוסברה. הבצק הדק והפריך היה משובח מאוד ובמיוחד שהיה לו ולנו העונג שגבינת המוצרלה היתה איכותית ומבעבעת. הסיציליאנית הזו ערבה לחיך - איטלקית שכבשה אותי ברגע.

טיול מושלם באיטליה חייב לכלול פסטות, כך שהיה טבעי שנדגום גם מקטגוריה זו. כאן המקום לציין שכל הפסטות של פסטה מיאה הינם טריות ומתוצרת עצמית. בחרנו ברביולי פטריות על בסיס שמן זית ששודך עם שמנת, עגבניות וירקות גינה. הירקות משתנים לפי עונה ולשמחתנו באותו הערב הצטרפו לרביולי: ברוקולי, כרובית, זוקיני, עגבניות, פטרוזיליה ושום. עוד קודם לבחירת הפסטה, הוגש לנו מעין קלמר אותנטי ובו מבחר סוגים לפסטה המוכנים במקום ומהם כאמור אפשר לבחור.‬‬

לקינוח הזמנו ‬‬Torta di pere שהוא טארט אגסים העשוי מבצק פריך בליווי קרם שקדים, מרציפן ואגסים מושרים ביין מרסלה. הקינוח הוגש עם כדור גלידת וניל. זה היה טארט עשיר המזכיר השקעה של בית. הקרם המרציפיני ופרוסות האגסים ביין מלהטטים את החושים לרצות מזה עוד ועוד.‬‬

כדאי לדעת ש...


‫בפסטה מיה, ישנו גם תפריט מיוחד לילדים העונה על הדרישות של הסועדים הקטנים. בנוסף, באי המקום יכולים ליהנות מתפריט עסקיות בין השעות 12:00 עד 18:00 כאשר ניתן להזמין מנה עיקרית ושתייה ובתשלום נוסף לקבל אף מנה ראשונה.‬‬ ‫המקום פותח את שעריו בימים ראשון עד שבת מהשעה 12:00 ועד 23:00. מלבד זאת, ניתן לקיים אירועים בחדר הפרטי בקומה השנייה עד 17 איש, ואף קיימת אפשרות לסגור חדר פרטי נוסף המצוי בסמוך למסעדה וגם הוא משופע בכל טוב של העיצוב האיטלקי המרשים.

פסטה מיאה הינה ללא ספק מסעדה איטלקית בתל אביב אשר נחרטה בזיכרוני, עוררה את קיבתי, וערבה לחיך עד מאוד. זו היתה הזדמנות פז ליהנות מאוכל הנעשה באהבה עבור כל מי שחפץ בו, ובכלל בימים אלו, אני מתרפקת על הטעמים האיטלקיים העסיסיים, וכל זמן הוא זמן טוב לטעום שוב את העונג הזה, אז עד העונג הבא, אל תחמיצו אותה: פסטה מיאה!

לחם בשר הרצליה אירועים חדש