ניין ביץ' אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ארוחת בוקר מפנקת שכללה מבחר סלטי ירקות טריים, סלסלת לחמים שיצאו זה הרגע מהתנור, שני אומלטים מלאים בכל טוב לצד צלוחיות אישיות של גבינת שמנת, בולגרית, גוואקמולי, סלט טונה במיונז, גבינה צהובה, גבינת זיתים וממרח חמאת שום..." דן תורן מגלה את ניין ביץ' באילת בבוקר, בצהריים ובשעות הערב המאוחרות - ובכל פעם חיכתה לו שם הפתעה

משקפי שמש גדולים, בריכה, קוקטייל או כוס בירה צוננת, יד ללא שעון וטלפון על רטט - כל אלה הם רק קומץ קטן מסממני חופש מובהקים. סביר להניח שאת רובם תוכלו למצוא, בתפזורת או במרוכז, בעיר הכי דרומית בארץ - אילת. הפעם, בחופשת הגברים השנתית שלנו, אליה יצאתי יחד עם שני חבריי הטובים, דרור ואלון, מצאנו מקום שמכיל קצת מהכל ובעיקר הרבה ממה שצריך - אווירת חופש מוחלטת, שילוב מופתי בין חוף מפנק למסעדה מעולה ו... כן, גם קוקטיילים ובירות. הניין ביץ' באילת הוא ה-מקום להיזרק בו או פשוט להגיע אליו כדי להתפנק כמו שצריך.

נעים מאוד: ניין ביץ' לאור היום


באילת חופים רבים וגם שפע של מסעדות, ברים ופאבים - כל אחד ותחום ההתמחות שלו. השילוב בין השלושה נראה, בהרבה מקרים, בלתי אפשרי למרות שבעיר נופש זה אולי מתבקש בהחלט. ובכן, בניין ביץ' הצליחו לשלב בין כל האלמנטים של חופש במקום אחד, וזה נעשה בצורה מעולה.

ממש בתחילתה של טיילת נפטון שבחוף הצפוני, תוכלו להרגיע את הרגליים העייפות שלכם ממסעות השופינג או את הגרון הצמא לבירה. מתחם המסעדה מחולק לכמה אזורי ישיבה, שלכל אזור האווירה שלו, העיצוב המיוחד שלו, וכמובן - התפריט המותאם לו. העיצוב במקום משדך בין ריהוט הודי אותנטי, חיפויי קיר מגולפים מעשה ידי אמן, ספות נוחות ומרווחות ליושבים בלאונג', וכמובן כסאות ושולחנות בר גבוהים. והתפריט - פיוז'ן הכולל מעל למאה מנות חלביות ובשריות (מטבחים נפרדים).

בניין ביץ' תוכלו להזמין ארוחת בוקר טובה ומפנקת או המבורגר גרגרני לצהריים. אפילו בערב, כשכולם מכבים את האורות, תוכלו להגיע לאותו המקום ולפזז את נפשותיכם לצלילי מוזיקה עכשווית משובחת, ואם כל זה לא הספיק לכם אז תוכלו גם לרחוץ בחוף ולהתפנק בשירות אישי של קבוצת מלצרים מקצועית - ניין ביץ' יודע לספק לכם את הספוט המושלם (והמשלים) לחופשה באילת.

את המפגש הראשון שלנו עם המקום חווינו יחסית מוקדם, בערך בסביבות השעה 12:30 עת הגענו לאילת אחרי נסיעה ארוכה מתל-אביב. התפריט הגדול והעשיר בניין ביץ' סיפר לנו סיפורים קולינריים מעניינים אך הבטן, שספגה טלטלות בנסיעה הארוכה, חיפשה דווקא משהו קליל ורגוע, כך שטבעי שנבחר בארוחת בוקר מפנקת שכללה מבחר סלטי ירקות טריים, סלסלת לחמים ארומטית, שני אומלטים מלאים בכל טוב לצד צלוחיות אישיות של גבינת שמנת, בולגרית, גוואקמולי, סלט טונה במיונז, גבינה צהובה, גבינת זיתים וממרח חמאת שום. כדאי שתדעו שהתפריט החלבי של ניין ביץ כולל מנות כמו שקשוקה פיקנטית, כריכים וטוסטים, פיצות ופלטות גבינה, סלטי בריאות המתבססים על ירקות טריים, פסטות ורביולי העטופים ברטבים לפי בחירה, מנות ילדים וכמובן קינוחים מתוקים. הפעם, ויתרנו על הקינוח המתוק כי העדפנו לקנח עם בירה קרירה על חוף הים. בדיוק כשחשבנו שמיצינו את המקום, הגיעה מלצרית חייכנית והזמינה אותנו לערב קוקטיילים שנערך במקום באותו הערב.

ואז מגיע הערב...


המסעדה במתחם הניין ביץ' היא כמו זיקית היודעת להחליף צבעים וסגנונות בהתאם לסביבה: מבית קפה בבוקר, למסעדת חוף בצהריים ולבר תוסס בערב. כך שמענו וכך היה!

בערב, אחרי שינה טובה, קפצנו לדרינק על הבר של הניין ביץ' ונדהמנו לגלות אווירה שונה לחלוטין מזו אליה נחשפנו בצהריים - צעירים רוקדים על החוף לצלילי המוזיקה, המלצרים יוצרים שרשרת אספקה ארוכה של בירות וקוקטיילים והמטבח, שעד לפני כמה שעות לבש לבן של בוקר, החליף את צבעו לאדום של בשר והתחיל להציג מנות מעוררות תיאבון כמו המבורגרים עסיסיים, פיצות מעוררות השראה ועוד.

שמנמנים שכמותנו, הרי לא יכולנו להתאפק והזמנו סלסלת צ'יפס גדולה, המבורגר מפנק וגם שניצל שהומלץ בחום על ידי הברמן. חברים, תקשיבו לי, פשוט תענוג. ההמבורגר מבשר בקר משובח היה עסיסי והלחמנייה שעטפה אותו היתה כל כך אווירית ורכה - כך שכל ביס היה תענוג. השניצל, טוב, בטוח אתם חושבים מדובר בסך הכל בשניצל, אבל השניצל של ניין ביץ' הוא לא כמו השניצל הרגיל שאתם מכירים, משהו בטעם מושך אותך עוד ועוד, ותוך שניות, לא נותר פירור אחד בצלחת.

גם בערב, שכולם באווירה משוחררת ומסיבתית, התפריט של ניין ביץ' יודע לתת מענה לכל סועד. התפריט הבשרי כולל נשנושי פתיחה כמו כרובית מטוגנת בטמפורה, חציל בלאדי, פלטת מטוגנים, כנפיים צלויים על הגריל, מנות ראשונות דוגמת כבד אווז עם ברוסקטה, קרפצ'יו טונה אדומה, לחם הבית לצד מטבלים, סלט עוף חם או סלט בקר ברוטב חרדל דבש. אם אתם בעניין של "לאכול ממש" אז אתם מוזמנים לבחור בין סטייק פרגית או אנטריקוט, נקניקיות מרגז, מדליוני פילה בקר, טורונדו רוסיני, צלעות טלה, לברק או דניס שלם, פלטת דגים על הפלנצ'ה או בכלל למשוך לכיוון אסייתי עם מנות כמו ביף סצ'ואן, ספייסי נודלס, פילה בקר עם חצילים ברוטב אסייתי מתקתק ועוד.

לאכול טוב זה דבר אחד. לאכול טוב בבר זה עניין אחר לגמרי, אבל לאכול טוב מאוד בבר אילתי תוסס, כשמולך החוף וים סוף ומאחוריך מסיבה צעירה ותוססת - זה כבר עניין שדורש התייחסות מיוחדת. אכלנו בתאבון רב, שתינו כמה בירות והצטרפנו לחגיגה על החוף. כשנגמר הכוח מהריקודים תפסנו מונית בחזרה למלון (כי אם שותים לא נוהגים) והלכנו לישון שנת ישרים. ולמחרת בבוקר, איך לא, הלכנו לנשנש משהו בניין ביץ' - כי לא מחליפים סוס מנצח.