Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מורל טאפס עולמי ויין חיפה

מורל טאפס עולמי ויין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים..." מורל טאפס עולמי ויין נפתחה לאחרונה ברחוב הנמל בחיפה, ומביאה רוח חדשה לעיר התחתית. קרין אביב שיחקה בכמה משחקי אוכל טעימים

הסוד של מסעדה מצליחה, לדעתי, הוא בחיבור הנכון בין חלקי ה-אש"מ: אוכל טוב, שף מבין עניין ו-מיקום מצויין. השילוש הקדוש הזה מתקיים במסעדת מורל טאפס עולמי ויין שפתחה דלתות לאחרונה בעיר התחתית בחיפה.

ברוכה הבאה: מורל טאפס עולמי ויין


בשנים האחרונות, דובר רבות על ההתעוררות הקולינרית המתרחשת ברחוב הנמל בעיר התחתית, רחוב שהפך לחלק מאזור בילוי שוקק חיים המשלב אווירה שיקית, סטודנטיאלית יחד עם מעוז לוהט של חברות הייטק ומשרדים. המסעדה ממוקמת מול מדשאה ומזרקה המשרים אווירה של מדרחוב פריזאי, והאורחים יכולים לבחור בין ישיבה על המדרכה, בחלל הפנימי הממוזג או על הבר. הגענו למקום בשעות אחר הצהריים של שבת חמימה בחודש אוגוסט, וכזוג רכלנים וחוקרי אנתרופולוגיה, היה רק טבעי שנתמקם בחוץ, ננצל את ההזדמנות לבחון ולחקור את הבאים והשבים, והכל בזמן שמפזר אוויר מצנן אותנו בשילוב עם בריזה המגיעה מן הים.

הקונספט של התפריט במורל הוא המנות הקטנות (טאפס), אך לאו דווקא רק מספרד אלא מכל קצוות הגלובוס, עם סוגי מאכלים המזוהים עם מדינות ותרבויות שונות כמו איטליה, צרפת, מקסיקו, דרום אמריקה, הבלקן והמזרח התיכון; יש מנות קלאסיות ויש מנות טרנדיות; התפריט מתחדש בכל עונה ומציג ספשיילים מתחלפים בכל שבוע לצד מנות הדגל של המקום; החלוקה בתפריט אינה לפי הסגנון המוכר והידוע של ראשונות-עיקריות אלא בצורה מעניינת של מנות מן הים, מהאדמה ומהיבשה. על המטבח המיוחד מנצח השף לירז קריספין, שניהל בקריירה הענפה שלו מספר מסעדות (מטבח גלילי, קלודין) והוא זה שנושא בדגל החדשנות והבשורה המגניבה שמביאה עמה מורל לחיפה.

משחקי ים-יבשה-אדמה


התלבטות קלה לגבי מה להזמין, ואז החלטנו, הולכים על ייצוג מכל מחלקה בתפריט, כך שאת הארוחה פתחנו עם מנות תוצרת אדמה: סלט אספרגוס טרי שכלל אספרגוס קראנצ'י בליווי רוקט, עגבניות שרי וגבינה כחולה. המנה כוללת שילוב של טעמים עדינים המהווים מנגינת רקע לגבינה הדומיננטית. השילוב ביניהם מאוד מאוזן ומאוד טעים. טעמנו גם קסדייה – מנה המורכבת משתי טורטיות במילוי גבינת צ'דר, מוגשת עם "פיקו דה גאיו" וסלסה ורדה. מנה מקסיקנית מצויינת, טעמיה מאוד לחך, ומה שהקפיץ את טעמה מעלה היה רוטב הסלסה המבוסס על מיץ קקטוס ועגבניות ירוקות. תענוג. הנציגה האחרונה מעולם האדמה היתה בדמות מאפה גבינות במילוי ריקוטה, פטה, מנצ'גו ועגבניות מיובשות. יש שיקראו לזה בורקס, אני פשוט אהבתי את שילוב הגבינות. כמה פשוט, ככה טעים.

את נציגי היבשה ייצגו בכבוד שתי מנות: הנקניקייה הסיצילאנית ופילה העגל. הנקניקייה, שהוגשה יחד עם כרוב חמוץ-מתוק וחרדל טעים, שלחה אותנו אל עבר מחוזות איטליה גבול גרמניה. לנקניקיה היה טעם בייתי וטרי, ורחוק מאוד מכל טעם תעשייתי של נקניקיות שאנו מכירים. פילה העגל הוגש בצורה של מדליונים והונח על מצע של פירה ברוטב יין אדום ופירות יער. המנה היתה מושלמת, עשויה בצורה נפלאה והשילוב של הפירה הנימוח היה מאוד מאוד טעים.

פילה דג ברמונדי ברוטב מנגו המוגש על מצע פירה היה הנציג הרשמי של הים בארוחה שלנו. שילוב נדיר של פרי מתוק עם דג עדין מאוד בטעמיו, הפך למנה מוצלחת שהשאירה רושם עז. אל תשכחו להזמין אותה כשתגיעו למסעדה, מבטיחה לכם שלא תצטערו.

ממשיכים לשחק עם שחור-לבן


את תפריט הקינוחים שמענו בעל פה מהמלצר מאחר והתפריט משתנה בתדירות גבוהה ובהתאם למוזה של השף. אנו בחרנו בנציגות לבנה ובנציגות שחורה, כלומר הלכנו על קרם ברולה, מנה מכובדת בגודלה שגרגירי הוניל הפציעו בכל ביס, בתוך הקרם התפצפצו להם שברי אגוז מקורמלים. השחור היה שחור מאוד, מרקיז שוקולד עטוף ברוטב שוקולד לבן, עשוי להפליא טעים וסמיך, בצלחת לא נשאר כל זכר לתוכנה.

אז בואו נסכם, זוג אחד טעם שמונה מנות, יצא שבע מאוד, ובעיקר מרוצה מאוד מהמגוון הרב ומעושר הטעמים. במורל טאפס עולמי ויין, נותנים גם המון כבוד ליין, כך שתשמחו לגלות מעל ל-60 סוגי יינות מהארץ והעולם. ליינות תפריט בנפרד וכמובן ניתן להתייעץ עם הצוות להתאמת היין המתאים ביותר לארוחה שבחרתם.

מורל היא מסעדה שמיד אחרי הפעם הראשונה בה תרצו לחזור עם חברים, עם המשפחה ולפגישות עסקיות. לעולם לא ישעמם בתפריט, תמיד תוכלו לטעום טעמים חדשים וכנראה שאף מנה לא תאכזב.