Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מקסיקנה תל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר..." קרין אביב חוזרת למקסיקנה בתל אביב, ומרגישה הכי קרוב לחופשה חלומית במקסיקו הכוללת רביצה על החוף, מול ים כחול, עם כוס טקילה ביד ואוכל מקסיקני המסעיר את כל החושים. מי מצטרף אליה?

הפעם אני מתחילה מהסוף. כחובבת אוכל מושבעת, שביקרה בלא מעט מסעדות, לא היה ולא יהיה כמו האוכל המקסיקני לעשות למי שאוכל אותו טוב בראש, בגוף ובנשמה. המטבח המקסיקני אחראי על טעמים מיוחדים ומאתגרים, צבעוניות מתפרצת בצלחת ותיבול עשיר מאוד המחבר באהבה בין כל מרכיבי המנה (ואומרת זו מישהי שהיא נצר לטעמי המטבח הונגרי הידוע בהיותו מתובל בהרבה פפריקה).

יהיו שיגידו כי המטבח המקסיקני הוא טרנד שעומד לחלוף, לפחות בסצנה התל אביבית, אך אני טוענת שיש מספר אלמנטים במטבח שהם כאן כדי ליהשאר. אם נחשוב לרגע שהמטבח מגיע מיבשת לא עשירה ומאכיל אוכל בסיסי מיליוני אנשים, נבין כי גם עם מעט, אפשר לעשות הרבה, ואם יש מעט אז לפחות בואו נשלב בתהליך טקסיות ומשחק לפי כללים ברורים. אחרי כל ההקדמה, אתחיל לספר על החוויה המקסימה במקסיקנה, הפעם בסניף בוגרשוב, אם כי חשוב לציין כי קיים סניף נוסף בירמיהו 17 - ושניהם מציעים שירות משלוחים.

לוהט בחוץ ומרגריטה ביד


נכנסנו למסעדה הומת האדם בשלהי צהריים לוהטים. לא לקח יותר משנייה להיכנס לוויב של המוזיקה המגניבה ועוד שנייה כדי לקבל מהמארחת החייכנית מרגריטה קפואה כדי לצנן את הגוף. המסעדה עברה לאחרונה שיפוץ מאסיבי, והסגנון המקסיקני החדש בא לידי ביטוי עם תמונות מהיסטוריית מקסיקו, תקרה גבוהה, אריחי רצפה פרחוניים ושולחנות וכיסאות בגווני ורוד, צהוב וירוק.

הקלילות והעדינות שבאו לאזן את החום החיצוני הגיעו לשולחן במנה הראשונה, מנת סביצ'ה המבוססת על דג ים טרי, ובאותו יום זכינו לטעום בורי עדין. מנת הסביצ'ה הגיעה בתוך כוס מרטיני עם עיטור של גבישי מלח שהוצמדו לשולי הכוס. הדג מגיע לאחר השרייה בליים וטקילה ושודך לאבוקדו, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל חלפיניו וכוסברה. עם מנה כזאת להתחלה, לא יכולנו לבקש יותר. מנה פשוט מדהימה.

האנצ'לדס קסו היא ראשונה נוספת שהגיעה לשולחן, אך בקלות רבה היא יכולה לשמש כמנה עיקרית. מדובר בטורטייה במילוי תערובת גבינות מנצ'גו, מוצרלה ובולגרית כאשר רוטב סלסה, גבינת צ'דר, שמנת חמוצה ובצל ירוק עיטרו אותה. הטעם והגמישות של הגבינות היוו מנת פתיחה מושלמת.

קדימה לעבודה


הראשונות רק פתחו לנו את התיאבון והגיע הזמן לעבור לעיקריות. כדי להכיר כמה שיותר את המטבח המקסיקני על טעמיו השונים, בחרנו ב-"ארוחת טעימות מקסיקנית זוגית" הכוללת שלושה סוגי בשרים, שלוש קערות מלאות בסוגי סלסות שונים ותוספות מרגשות אחת אחת. הכיף שבארוחה נעוץ בהרכבה ובגלגול העצמי של הטורטייה - כל אחד מכין לעצמו את הטורטייה שהוא רוצה, תוך שהוא מנסה כמה סוגים של תבשילים, וכך בעצם טועם שלל שילובים שהוא כסועד הרכיב.

אגף הבשרים התגאה עם בשר בקר בבישול איטי, צ'ילי קון קרנה ונתחי עוף רכים-רכים שפורקו מעצם ותובלו בצ'יפוטלה מעושן ועגבניות שרופות - מידת העשייה של כל הבשרים היתה מדוייקת והכל תובל היטב ובמלא רגש ואהבה. אגף הסלסות שלח לשולחן את הגוואקמולה, שמנת עם עירית ובצל, וסלסה מיוחדת מאוד המורכבת מארבעים מרכיבים ביניהם גם שוקולד. התוספות המתלוות לארוחה הן שעועית שחורה, פריחולס, אורז ליים וכוסברה וגבינת צ'דר. בארוחת הטעימות יש ריגושים, יש ציפיה לשילוב הבא, יש משחק, יש צבעוניות, יש גלגול ויש הפתעה בכל ביס מחדש. פשוט תענוג שקשה לתאר.

על מנת להרגע מהארוחה עם אלף הטעמים והצבעים השקנו צ'ייסר של טקילה על פי כללי הטקס ככתוב: ליקוק על גב כף היד, ניעור קל של מלח על האיזור המלוקק, לגימת שוט של טקילה ומציצת פלח לימון. מצב הרוח שהיה טוב מלכתחילה הלך והשתפר מרגע זה.

משהו מתוק מתבשל במקסיקנה


שינוס מותניים קל ופינוי מקום קטן לקינוח השתלמו וזכינו לטעום את הקינוח הדרום האמריקאי הקלאסי צ'ורוס במתבל של שוקולד חם ולצידו כוס מוס שוקולד לבן עם ריבת וניל ופקאנים מסוכרים. הטבילה של הצ'ורוס הוא גם סוג של משחק, הקראנצ'יות של הבצק נתנה את אותותיה. ומאחר ומדובר בי ובן זוגי, אין מצב שלא יהיה שוקולד כמנה בפני עצמה והיא אכן הגיעה בדמות משולש פאדג' שוקולד עשיר מוגש על קרם וניל בתוספת פקאן סיני וקוקוס קלוי. עוגה מדהימה, נימוחה ופשוט טעימה.

לסכם ארוחה שכזאת ממש קשה, אז פשוט דמיינו חוף ים עם חול לבן ובתולי, כוס מרגריטה או טקילה ביד, ים כחול, גלים קטנים ומישהו שאתם ממש אוהבים, כל זאת על כיסא נח בחוף במקסיקו.