Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > יינות לחג שבועות

יינות לחג שבועות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות לבנים (וגם אדומים) שישתלבו נהדר עם ארוחות החג הרבות שלפנינו. חג שמח!

בשוק היין הישראלי חג שבועות הולך וממצב עצמו כחג היינות הלבנים. הטמפרטורות בחוץ מתחילות לעלות כך שהמשקה המתבקש ליד ארוחה קלה או מושקעת הינו יין לבן צונן. כדאי לדעת - יין לבן נמצא במיטבו כשהוא מוגש בטמפרטורה של 10-14 מעלות. יינות קינוח מתוקים מוגשים קרים יותר בסביבות 6-8 מעלות. מקרר ביתי מכוון ל-4 מעלות כך שיין שיצא הרגע מהמקרר הוא קצת קר לשתייה, מכיוון שבמצבו הנוכחי לא תצליחו להבחין בעושר הטעמים שלו. לכן מומלץ להשאיר אותו מעט בתוך הכוס, ואז להתחיל לשתות.

למרות שמתבקש להמליץ על יינות לבנים לקראת החג נתחיל בהמלצה על שני יינות אדומים של יקב רקאנטי שהתחבבו עליי במיוחד. הראשון, יין אדום קליל ונחמד, קברנה סוביניון, 2013, מסדרת גליל עליון. זהו יין טוב המתאים מאוד לליווי ארוחות בשר קלילות. כדאי לבחור באופציה הנועזת של לצנן אותו קצת במקרר לפני ששותים אותו ביום חם - אם זה עובד בפרובאנס זה יכול לעבוד גם אצלנו. יין נוסף של רקאנטי הוא הקברנה סוביניון כרם לבנון, 2010 מסדרת רזרב של היקב. כאן כבר מדובר על קברנה סוביניון בעל גוף מלא שיתאים לארוחה חגיגית. היין מציע שילוב הרמוני של טעמי פירות וארומות חבית. היין התיישן ששה עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. שני היינות נהדרים וכל אחד מהם מתאים לאירוע בעל אופי אחר.

ונעבור לכמה יינות לבנים שהושקו לאחרונה ומתאימים לחג השבועות: הרציני, השובב והמסתורי. אם אתם מחפשים יין לבן רציני תוכלו לבחור באביבים, 2011, של יקבי הרי גליל המורכב מ-70% ויונייה ו-30% שרדונה. היין יושן שבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. זהו יין בעל גוף מלא ומרקם כבד וסמיך עם אחוז אלכוהול גבוה יחסית של 14.5%. לפנינו יין המתאים לדגים צלויים בתנור, ולנתחים של דגים אדומים כמו טונה או סלמון.

אם אתם מחפשים יין שובב כדאי לכם לנסות את ה-White טוליפ, 2013, שהינו ממסך ייחודי של שני זנים לבנים השונים באופיים: 70% גוורצטרמינר פירותי, מתובל ומתקתק ו-30% סובניון בלאן עשבוני רענן וחמצמץ. כל זן נסחט למיכל משלו, ורק הנוזל החופשי הועבר למיכלים בהם התירוש הותסס בטמפרטורה נמוכה כארבעים יום. התוצאה היא יין לבן חצי יבש, קליל ושובב שיכול ללוות גם מנות פיקנטיות, מגוון סלטים וסתם ארוחות פיקניק בחום הקיץ.

אחרון חביב הוא הסמיון אלקוש, 2013, של יקב דלתון. יין מסתורי מזן הסמיון שהוא אחד היינות הבודדים בארץ המבוססים על זן הסמיון. אדמת כרם אלקוש היא אדמה גירית ונמצאו בה מאובנים רבים, אחד מהם נמצא על תווית היין. היין תסס במיכלי נירוסטה כארבעה חודשים, ללא תהליך יישון בחבית ומציג את קווי האופי הייחודיים של זן הסמיון. זהו יין שונה ואחר, יש שיתאהבו בו ישר ויש שפחות. חובבי יין שאוהבים לאתגר את החיך עם טעמים וריחות לא מוכרים מוזמנים לנסות אותו.

חג שבועות שמח!

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש