Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> רפאלו קסטרא חיפה

רפאלו חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה

למי שעוד לא שמע ולמי שעוד לא יודע, רפאלו קסטרא היא אחת המסעדות הלוהטות ומבוקשות ביותר בחיפה. בכל שעה של היום שתגיעו, רפאלו תהיה עמוסה, שוקקת חיים ותצליח לסחוף את המבקרים לחוויה רב חושית. את ביקורינו כיוונו לשעת הצהריים העמוסה, דבר שלטעמי העצים את החוויה האיטלקית. את פנינו קיבלה המארחת עם כוסית סנגריה איטלקית והסבר אודות המסעדה והקונספט של המקום. עם כזו פתיחה אנחנו כבר השתוקקנו לדעת מה מחכה לנו בהמשך.

בריחה באמצע היום לאיטליה


רפאלו השוכנת במרכז לאומנויות בקסטרא היא מסעדה איטלקית שבבסיסה מטבח פתוח המהפנט את האורחים בעשייה הבלתי פוסקת, כוורת יינות מכובדת, חדר פסטה שקוף המאפשר לסועד לצפות בנעשה מאחורי הקלעים וספרייה עשירה בחומרי גלם המגיעים ישירות מארץ המגף שאפשר לקנות ולקחת הביתה. ביקור ברפאלו מרגיש ממש כמו בילוי במסעדה כפרית בטוסקנה ואם רק היינו משלמים בסוף הארוחה ביורו זאת בהחלט היתה בריחה קלה לחו"ל.

את התפריט יצר השף שחר ברנע ובו תמצאו שלל פסטות תוצרת בית, פיצות בעלות ניחוחות ממגנטים, סלטים מרעננים, מאפים נימוחים שלא ישאירו אתכם אדישים, וכמובן גם בשרים ודגים מעוררי חושים. ברפאלו, הטעמים המסורתיים, הריחות שבאוויר והאווירה החמימה סוחפים אותך למסע קולינרי מרתק.

הראשונות של רפאלו


קנלוני קרם פולנטה ברוטב חמאת מרווה ויין לבן היו הראשונים להגיע לשולחן. על הצלחת נחו בשלווה שני קנלוני גדולים ממולאים בפולנטה רכה העטופים בחמאת המרווה המקפיצה את המנה לגבהים חדשים. זאת מנה נהדרת וקלילה שמתאים מאוד לפתוח איתה את הארוחה, ואני כיונקת פולנטה עוד מבית אמא תמיד אתרגש ממנת הצהוב הזה. מאגף הראשונות הזמנו גם את האינסלטה קלאמרי המכיל קלמארי צרוב, פלפל קלוי, ניוקי קריספי, זיתי קלמטה וירקות על מצע גבינת כבשים בייצור ביתי. המנה משלבת שלל צבעים, מרקמים וטמפרטורות (הניוקי וקלמארי מוגשים חמים). מנה מקסימה העשויה להפליא.

מבין מנות הסלטים הזמנתי, בעזרת ההכוונה האדיבה של המלצרית, את הפנצלה סטרקינו, סלט המשלב קרעי פוקצ'ה אפויים עם ירקות, זיתים וגבינת סטרקינו. הגבינה מגיעה לעולם בטעם נייטרלי וסופגת את הטעמים ממרכיבי הסלט. הסלט עשיר בשום טרי (ראו הוזהרתם) ומתובל בחומץ בן יין אדום ומיץ לימון טרי. מבחינתי יכולתי לסיים את הארוחה במנה המושלמת הזאת.

בואו להתמכר לטעם


ואם כבר איטליה, אז חייבים לנסות פיצה. אני מחובבי הז'אנר הדק של הפיצה ואכן הפיצה עמדה בכל ציפיות העובי. הלכנו על פיצה מיוחדת ולא שגרתית ששילבה מוצרלה שהונחה על מחית כמהין, אגסים, גבינת רוקפור ורוקט. אגסים וגבינת רוקפור הם שילוב מוכר בעולם הקולינרי - החריפות של הגבינה והמתקתקות של האגס הם שילוב שאין שני לו. הרוקט חריף גם הוא בצורה מעודנת ומחית הכמהין השתלבו בצורה נפלאה והפיצה זכתה אף היא לשבחים.

ואם טעמנו פיצה, לא נטעם גם מגזרת הפסטות? בחרנו במנת הפפרדלה סלמון שמיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה (בזכות מרכיב התרד). הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים שהוקפצו, ביניהם אפונה, ברוקולי ואספרגוס.

ובפינה המתוקה...


בשארית כוחותינו הגענו לשלב הקינוחים. מי שמכיר אותי יודע שהעדיפות הראשונה אצלי לעולם תהיינה מנות עם שוקולד ואכן עוגת הנמסיס היתה כה טעימה שמזל שהרעש וההמולה במסעדה האפילו על גרגורי ההנאה. עוגת השוקולד הרכה מגיעה בליווי גלידת וניל איכותית איטלקית, קציפת מסקרפונה ופקאן מסוכר. טעמנו גם מהספיישל של אותו היום - עוגת גבינה אפויה על בסיס קרם שקדים, גבינת שמנת חמוצה ודובדבני אמרנה מעוטרים בקרמל.

רפאלו, אני לא יודעת איזו דמות אתה בעולם האיטלקי, אבל תהיה בטוח כי אני מאמצת אותך כחבר חדש. מסעדה מעולה עם צוות אדיב ומקצועי בפרונט ואלופי עולם מאחורי הקלעים במטבח. אין סיבה שלא לחשוב על רפאלו כאפשרות הראשונה למסעדה עם הנאה מובטחת - אם לארוחת ערב מגניבה, אם לאירועים מיוחדים ואם לעצירה במהלך היום או לקנייה קטנה מהמעדנייה, רפאלו זה המקום!