Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > טיפים> חוות הדעת של ניר גלילי על המסעדות הנחשקות בארץ

המסעדות בהן ניר גלילי מבקר וממליץ גם לנו לבקר בהן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות


למה ניר גלילי אוהב את מגדלנה?


חלק ניכר משירותו הצבאי של ניר גלילי עבר עליו בגליל, והוא מרבה לבקר בחבל ארץ יפהפה זה לאורך כל עונות השנה. אך טבעי הוא שאחת המסעדות האהובות עליו ביותר תשכון בגליל, וליתר דיוק בצומת מגדל אשר ליד הכנרת, וזוהי "מגדלנה" של השף יוסף חנא.

הרומן בין גלילי לחנא החל כבר במסעדה הראשונה של השף הצעיר והמוכשר להפליא, "קצה הנחל", השוכנת ליד גינוסר ולא רחוק מ"מגדלנה". ב"קצה הנחל" הגיש חנא, יליד כפר ראמה ומי שהגליל נמצא עמוק ב-DNA שלו ובמנות שהוא יוצר, אוכל לבנוני מגוון ומשמח, ומבחינת גלילי ש"בילה" זמן רב בלבנון כלוחם וכקצין הייתה זו הזדמנות להכיר את השכנה מצפון באופן שונה ושפוי יותר.

ב"מגדלנה" מציג יוסף חנא שילוב ייחודי בין המטבח הערבי המסורתי לבין טכניקות בישול חדשניות ומפיק מחומרי גלם מקומיים ועונתיים מנות מענגות חיך כגון עולש בר עם בצלים מקורמלים, סג'וק טלה עם גרגרי חומוס וכרוב צלוי וחלאווית אלגיבן (ריקוטה פרסקה עם פיסטוקים קלויים ושערות קדאיף).

טעם החיים


עוד מסעדה אהובה מאוד על ניר גלילי היא טעם החיים השוכנת ברחוב בן יהודה בת"א.

זוהי מסעדה ייחודית, שהוקמה ע"י בני קהילת הכושים העבריים מדימונה כבר לפני 30 שנה, ואשר בניגוד למקומות רבים בתל אביב שומרת על צניעות מבורכת ועל פשטות חמימה. דווקא היותה מיושנת יחסית מהווה מבחינת גלילי רעננות קסומה וכמובן שהוא גם אוהב מאוד את המאכלים הטבעוניים המוגשים בה ובפרט את קיש הבצל עם שמנת הסויה.

כדיתא


כשהוא רוצה ארוחה רומנטית אוהב ניר גלילי להגיע למושב תימורים (הסמוך למקום מגוריו, מושב ביצרון, בדרום מישור החוף).

במושב זה נמצאת המסעדה היפהפייה של השף סהר רפאל, "כדיתא", שמציעה קודם כל פסטורליה כפרית נעימה ומרחבים ירוקים מסביב, עיצוב רומנטי ומחמם לב ותפריט כשר עשיר במטעמים ייחודיים דוגמת סלט בטטה ופיצוחים, שווארמה מוסר ים, ניוקי פונגי ערמונים ומרווה, מילפיי ברולה ועוד.

מחנה יהודה


אמנם שוק מחנה יהודה מזוהה בעיקר עם המסעדה הנושאת את שמו, "מחניודה" של השף הסלב אסף גרניט, ובאופן כללי הוא התשדרג משמעותית בשנים האחרונות, אבל כשגלילי מגיע לשוק הוא אוהב לפקוד דווקא את המקומות הישנים והטובים שלא השתנו כהוא זה לאורך השנים ומציעים את אותה חוויה טעימה של פעם בתוספת נוסטלגיה בלתי מבוטלת.

לומינה של מאיר אדוני


בצד השני של הסקאלה הקולינרית נמצא מאיר אדוני, השף המוערך ביותר בארץ וגם אחד האהובים ביותר על ניר גלילי.

את הארוחה הראשונה ב"כתית" המיתולוגית שהקים אדוני יחד עם אלי מזרחי, עוד כששכנה בכפר רות, זוכר גלילי עד היום. גם ב"מזללה" - האופציה היותר עממית של "כתית" - אכל גלילי לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש, ובאופן טבעי הוא פוקד מעת לעת גם שתי המסעדות שפתח אדוני במלון קרלטון בתל אביב, בלו סקיי ובעיקר לומינה.

לומינה היא בראסרי ישראלי שזכה לפרשנות ייחודית של אדוני ומשלב מנות יהודיות דוגמת סלט לשון וסלקים עם מנות עכשוויות כגון קרואסון מוח ומציע גם אופציות טבעוניות מגוונות ומשמחות דוגמת "חופי יפן", "חורף מזרח תיכוני", "מלזיה" ו"מחבת מרקש".