Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קפה אלברט בראסרי תל אביב

קפה אלברט בראסרי תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עלי אנדיב עם קוביות של גבינת סטילטון חמה, שהינה גבינה כחולה, בשילוב פלחים קטנים של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים שאפשר להתמכר אליהם..." יפית שבחון שרף מגיעה לקפה אלברט בראסרי ומגלה פנינה מלאת שיק אירופאי קלאסי בלב קניון רמת אביב, המציעה תפריט לכל שעה של היום ושפע של רגעי אושר

בתוך קניון רמת אביב, בין שלל חנויות בגדים, תכשיטים, דוכני פרחים ושוקולדים, שוכן קפה אלברט, כמו אי של שקט באמצע ים סוער של קונים ומבלים. ההגדרה "קפה" לא מתקרבת לתאר כלל את מה שמוגש במקום, ובעצם השם בראסרי שהתווסף לפני שנתיים למקום משקף נאמנה יותר את אופיו: חלל פתוח המעוצב באופן שמזכיר תחנת דרכים אירופאית, המזמן ישיבה על בר או מסביב לשולחן, עם תפריט המשלב את צרפת הקלאסית עם נגיעות מהמטבח הים תיכוני והאסייתי תוך דגש על חומרי גלם טריים והכנה מושקעת, בלי קיצורי דרך. המקום מותאם לכל סוגי הקהל ולכל שעות היום, החל ארוחות בוקר מפנקות המוגשות בכל שעה, דרך פסטות, דגים ובשר, ועד ספיישלים מפתיעים.

נעים מאוד: סטילטון


התפריט הרחב של קפה אלברט מקשה על הבחירה, אנחנו רוצים לטעום מהכל אך עם כל הכבוד לרצון, צריך להכיר שיש גם לקיבה מגבלות משלה. אז התחלנו עם כמה מנות פתיחה: ארנצ'יני – כדורי מוצרלה עם ריזוטו במעטפת קריספית וקראנצ'ית לצד מטבל עגבניות פיקנטי. בכל ביס מתנפצים בחלל הפה עושר של טעמים. פשוט טעים וממכר. דגמנו גם רביולי ערמונים ברוטב חמאה ומרווה ומעל "גילוחי" פרמזן. הרביולי היה עשוי בצורה מדויקת והטעם, עונג של ממש.

אך שום דבר לא באמת הכין אותנו לאחד משיאי הארוחה מבחינתנו, ל-סטילטון. סלט מיוחד ואחר מכל סלט שאתם מכירים, המורכב מעלי אנדיב עם קוביות של גבינת סטילטון חמה, שהינה גבינה כחולה, בשילוב פלחים קטנים של אגס ביין ופיסטוקים מקורמלים שאפשר להתמכר אליהם והכל מתמזג עם רוטב בלסמי לבן. כדי להנות מהסלט מומלץ לאסוף את כל הרכיבים ביחד על הכף ולהכניס לפה - מנה שמציגה שילוב מרתק בין הטעם החריף של הגבינה הכחולה, מתיקות האגסים ומרירות האנדיב.

את החלק הראשון של הארוחה סגרנו עם פטיט גריק, סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים: מנומר, אדום וצהוב, שחלקן טריות וחלקן צלויות, ומעל נחה בשלווה גבינת פטאקי יוונית עדינה במליחותה. השילוב בין עגבניות וגבינה תמיד מצליח, וכאן הטעמים שודרגו בכמה רמות. טבעות הצ'ילי הקטנות שהוכנסו לסלט העניקו עקצוץ חרפרפות מדויק למנה כולה.

פסטה או בשר - זו השאלה?


אם יש לכם חולשה לפסטות, מומלץ שתטעמו את "פפרדל פטריות יער", פסטת פטוצ'יני, רחבה וארוכה, טבולה ברוטב שמנת עדין ויין לבן עם חיזוק של שלושה סוגי פטריות: פורטובלו, יער ושמפניון. גם כאן, המטבח של קפה אלברט, מצליח להוציא מנה המשלבת בצורה חכמה בין המרכיבים, והתוצאה עולה בטעמה על סכום מרכיביה.

אחרי שבדקנו את אגף הפסטות, היה זה מתבקש שננסה, לאיזון, מנה מגזרת הבשר, כי מי אמר שצריך לבחור אם אפשר לטעום משניהם. כאן התענגנו מחזה עוף פרובנסיאל - חזה עוף צלוי על גריל שתוכו רך ונחתך בקלות, עם עגבניות קלויות, ליים כבוש, זיתים ורוטב חרדל דיז'ון, לצד תוספת של פירה שנמס בפה בעונג רב. מנה טעימה ומהנה וכל שנותר לומר בסיומה הוא: מה, כבר נגמר?

הפינה המתוקה של קפה אלברט


לקינוחים אנחנו מגיעים מלאים עד אפס מקום, אך עם מנות כל כך מוצלחות, רק מתבקש שנשזור מותניים, ונגייס עצמנו להמשך המשימה, לגלות אלו הפתעות מחכות לנו כאן, והן הגיעו בדמות כדורי שוקולד ועוגת טירמיסו. כדורי השוקולד עשירים בשוקולד, וכל טעימה מעירה את הגוף ומקפיצה את השמחה לעיניים. הטירמיסו, שהגיע בתוך צנצנת זכוכית קטנה, שכיף לטמון פנימה את הכפית "ולדוג" את כל השכבות יחד. עוגה איכותית שסוגרת לנו ערב מושלם.

ועוד משהו לדרך...


במקום ישנו בר עשיר ביינות ואלכוהול, כאלה שישתלבו נהדר עם האוכל, ויוסיפו לו עוד רבדים מעניינים. קפה אלברט פתוח לקהל בימים ראשון-חמישי, בשעות 9:00-22:00, ובימי שישי מ-8:00 עד 16:00. צמוד למתחם הבראסרי תמצאו את "ALBERTINA EXPRESS" – בייקרי עם תפריט מנות TO-GO הכולל סלטים עשירים וסנדוויצ'ים משביעים במחירים אטרקטיביים של 30-40 ש"ח.