מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

ראגו - פסטה או בשר, סורבה או סופלה?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אני אוהבת בשר, אבל תמיד שמחה לקבל באותו ה"דיל" עוד רכיבים- וב"ראגו" ענו לי בדיוק על הצורך הזה. בצלחת הגדולה הוגשו כמה סוגי ירקות אפויים

נכון שזה מרגיז כשעוד מישהו רוצה להזמין בדיוק את המנה שאתה חשבת עליה? יכול להיות שזו רק אני. הגנים הפולנים שלי אומרים שעדיף שכל אחד יזמין משהו אחר, וככה נוכל לטעום יותר ממנה אחת. כשהשותף שלי לארוחה חושב להזמין את אותה המנה שלי, אני מתעצבנת. זה נראה לי בזבוז.
לכן שמחתי לקחת את חברתי הצמחונית קרין ל"ראגו"- מסעדה כשרה המגישה מנות בשריות ופסטות- ככה יכולתי לדעת מראש שאין שום סיכוי שבעולם שהיא תזמין את אותו הסטייק שאני אבחר. ואכן, אוכלת- העשב שלי בחרה ללא לבטים רבים בפוזילי עם ירקות והשאירה אותי לבד במערכת הבשרים, אבל אני נתקלתי באויב מבית. ללא כל מתחרים בשוק, יכולה לבחור איזו מנה שחשקה נפשי, לא יכלתי לבחור בין שתיים שתפסו לי את העין וגירו לי את החיך. האחת- סינטה בגריל ברוטב שמן זית, רוזמרין ושום, והאחרת- אנטריקוט ברוטב רימונים. המלצרית ששירתה אותנו הייתה חמודה מאד, אבל צמחונית, ולא יכלה לעזור לי בלבטי. קראנו לעזרת מלצרית טורפת, שסיפרה לי על יתרונן של שתי המנות וסייעה לי להגיע לידי החלטה: תהיה זו הסינטה, אם כן.

לפתיחה בחרנו בסלט עלים עם המון המון קוביות מנגו, שהוגש עם רוטב בניחוח הדרים. אני בחרתי במנה הזו בגלל ההדרים, קרין בגלל המנגו. מייד כשסיימנו ללחך, הגיע הבשר שלי והפוזילי שלה. שתי המנות היו יותר ממשביעות רצון, ומשביעות באופן כללי. הבשר שלי היה עשוי בדיוק לבקשתי, לא מדמם ולא יבש- גומי, ולווה בהפתעות. אני אוהבת בשר, אבל תמיד שמחה לקבל באותו ה"דיל" עוד רכיבים- וב"ראגו" ענו לי בדיוק על הצורך הזה. בצלחת הגדולה הוגשו כמה סוגי ירקות אפויים- ברוקולי, תפוחי אדמה, קישואים, בטטות ודלעת, ורוטב הרוזמרין היטיב איתם מאד. בהחלט אפשר לסכם ולומר שזו הייתה מנה שווה ומתשתלמת, קולינרית ותקציבית.

בקינוח שוב עמדתי על ההבדל ביני לבין זוגתי. החלטנו ביחד, ללא כל חילוקי דעות, על סופלה השוקולד שהוגש עם כדור סורבה בטעם קוקוס. ככל שהקינוח הלך ונאכל, הבחנתי שכל אחת מאיתנו התבייתה על חלק אחר שלו: אני על הסופלה, היא על הסורבה. איזו הרמוניה, חשבתי לעצמי. כמה יפה שכל אחד יכול להנות ממשהו אחר בלי להפריע לשני. כמה נחמד שיש מסעדה שמחלקת את התפריט שלה ל"עיקריות בבשרים" ול"עיקריות בפסטה". ובואו נהיה גם קצת פלצנים: שיושבים בה דתיים לצד חילוניים, ולכולם טוב ונעים. מסעדה כלבבי, ואני מניחה שלא כלבבי בלבד.