מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

TYO תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה..." TYO, הלאונג'-בר עם התפריט היפני של השף יאמה סאן, היה עד כה נחלתם של מבלי הלילה. מהיום - תוכלו להתענג מנפלאות יפן גם בצהריים. שפרה צח יצאה לבדוק מה קורה בעסקיות החדשות של TYO, וחזרה עם מנות מומלצות. יפן זה כאן!

TYO מתחילה להגיש עסקיות צהריים, וזו בשורה משמחת לחובבי האוכל האסיאתי. כי TYO, בהובלת השף יאמה סאן, הציבה מאז הקמתה סטנדרטים חדשים בכל הקשור לאוכל יפני: חומרי גלם איכותיים, בישול אותנטי והגשה יפיפיה. כל אלו, יחד עם העיצוב המתוחכם, המשלב תקרה דקורטיבית מעוגלת ש"מדברת" עם דק הסושי העגול שתחתיה, משטחי עץ בוהקים וריהוט אלגנטי, הפכו אותה לאחת המסעדות היותר מדוברות בגיזרה. אלא שעד עכשיו נהנו ממנה רק מבלי הלילה, ועכשיו היא פונה סוף סוף גם לסועדי הצהריים, עם עסקיות שכוללות מנת פתיחה, מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית בלבד.

אגדה יפנית


אמרתם TYO אמרתם יאמה סאן, אחד השפים היפניים הבולטים בישראל. הסיפור אודותיו נשמע כמו אגדה מודרנית: מעשה בילד יפני חובב מוסיקה ובישול, שכבר בילדותו בילה שעות במטבח המשפחתי בכפר הולדתו, וכבחור צעיר התמקצע במסעדות טוקיו. משם עבר לניו-יורק, אל מסעדת מורי מאטו, מקדש הסושי. וכמו באגדות – הכיר שם דווקא בחורה ישראלית, התאהב, וכיום הם מגדלים את שני ילדיהם בראשון לציון. פתיחת מסעדה משלו בישראל הייתה המשך כמעט טבעי, והגשמת חלום ילדות.

מגע היד של יאמה מורגש היטב: הרטבים, הסויה והחמוצים הם מעשי ידיו. מגשי הסושי היוצאים מהמטבח הפתוח מרהיבים ביופים ומדוייקים בשילוב הטעמים העדין שלהם – מה שלא מפתיע בהתחשב בכך שהוא המאסטר סושי היחיד בישראל. המנות של תפריט הערב הן יפניות במובהק, אם כי תפריט הצהריים מרשה לעצמו להיות קצת חופשי יותר ולתת מקום גם לכמה מנות אסיאיתיות אחרות.

ועכשיו לעיקר – עסקית מלאה במחיר המנה העיקרית


השמועה על העסקית המסקרנת קיבצה אותנו יחדיו – קבוצה מגוונת של סועדים, כדי לדגום את דיל הצהריים, הכולל מנת פתיחה, ראשונה ועיקרית, במחירים שבין 65 ש"ח לעיקרית של מרק אסיאיתי חריף עם עוף צלוי, אטריות אורז ועשבי תיבול טריים, דרך מספר קומבינציות סושי ב-72-88 ש"ח ועד 125 ש"ח לפילה בקר במירין וויניגרט שחור.

שלוש מנות הפתיחה הן מאבני היסוד של המטבח היפני: אסזוקה - חמוצים יפניים בכבישה קלה, מרק מיסו עם פיסות טופו, פטריות נמקו זעירות, תרד חלוט, בצל ירוק ואצות וואקמה, ו"אגדאשי טופו" שמציע שילוב טעמים דומה בגירסה מוצקה יותר – קוביות טופו מטוגנות בטמפורה ושרויות בציר 'דאשי'. שלוש המנות, בביצוע קלאסי, מעוררות בעדינות את בלוטות הטעם ומגרות אותן להמשך.

מבין הראשונות, שתיים זוכות לתואר חביבות הקהל, הן בטעמן והן בהגשתן: סלט סשימי טונה שמשלב בין גווני ירוק בהיר וכהה של חסה ואצות וואקמה ועליהן פרוסות אדמדמות של טונה נאה, וטטאקי של פרוסות פילה בקר שנצרב מבחוץ ותוכו נשאר נא, בתיבול פיקנטי-חריף של צ'ילי, בצל ירוק וג'ינג'ר.

יפני וקוריאני נפגשים לצהריים


ומה לעיקרית? מלבד מגשי הסושי ש-TYO מתמחה בהן, שתי האופציות המומלצות הן מנות לא שגרתיות שמוגשות רק בצהריים. האחת היא "האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ" (תצביעו על התפריט, המלצרית כבר תצליח להגיד את זה), והיא מגיעה דווקא מהמטבח הקוריאני. ייחודה הוא בכך שמרכיביה – פיסות דג, אורז, ירקות וביצה עלומה - מוגשים עשויים-למחצה בקדרת ברזל לוהטת, והסועד מערבב אותם כל הזמן כך שהם ממשיכים להתבשל בעודם על השולחן.

המנה השנייה, "לאנצ' בוקס" יפני מסורתי, היא מנה מקסימה ומגוונת, שמשלבת בין כל צורות הכנת המזון: טיגון בטמפורה, אידוי, צליה בגריל ואוכל נא. צלחת ההגשה המרובעת מחולקת לתאים, שבכל אחד מהם מנה מוקטנת אחרת: סושי מסוגים שונים, שיפוד בשר קובה, רולדת אספרגוס ולוקוס בטמפורה, בטטה בטמפורה, סלט של סשימי טונה עם נבטים ומלפפונים וסלט נוסף של ירקות חלוטים ואטריות. טעימה מזה, נגיסה מזה, וכל טעמי יפן מתקבצים בפיך.

סיום מתוק


קינוחים אינם נכללים במחיר העסקית, ובכלל אינם הצד החזק של המטבח האסיאתי, כידוע. לזכותה של TYO ייאמר שאין לה שום בעיה להגיש לציבור הישראלי את המתוקים שהוא אוהב. מי שיתעקש על קינוח יפני אותנטי יקבל עוגה מסורתית משעועית אזוקי אדומה, אבל בינינו, גם מוס שוקולד בציפוי שוקולד, עוגת גבינה ברוטב תה ירוק, מלבי או ברולה-פיסטוק הם בחירות ראויות. יחד עם תה ירוק שמוגש בקנקן חרס. יפן זה כאן.