מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת הרברט סמואל

הרברט סמואל - מסעדת שף


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הרברט סמואל היה הנציב העליון הבריטי הראשון אשר הופקד על ניהול העניינים בארץ ישראל לאחר כיבושה מהטורקים. הוא הצליח להרגיע את הרוחות לאחר מאורעות תרפ"א, הכריז כי ירושלים היא בירתה של "ארץ ישראל" ופעל רבות לפיתוח כל חלקי הארץ ובפרט סלילת כבישים לרווחת כל התושבים, יהודים וערבים גם יחד.

אין פלא כי הוא אחד האישים הזכורים לטוב מהתקופה של טרום המדינה, וכי זכה להיות מונצח באחד הרחובות היותר נאים של תל אביב, אל מול הים. גם במסעדה הנושאת את שמו של הנציב העליון ניתן לראות מחווה נאה לזכרו - ובעיקר מקום מצוין לזכות בו בחוויה קולינרית יוצאת דופן באיכותה.

רושפלד עזב, הייחודיות נשארה


מעט מאוד מסעדות בתל אביב לא חוות תמורות משמעותיות לאורך תקופת פעילותן, ומבחינה זו הרברט סמואל אינה יוצאת דופן - בקיץ 2015 עזב אותה השף המפורסם יונתן רושפלד ("מאסטר שף"), שבאופן כללי נפרד מקבוצת עדי'ס סטייל בראשותו של איש העסקים עדי שטראוס. הפרידה, שבאופן טבעי זכתה לכיסוי תקשורתי נרחב למדי, הציבה סימני שאלה סביב יכולתה של המסעדה, כמו גם המסעדות האחרות שבהן היה מעורב רושפלד (למשל "אחד העם טאפאס"), לשמור על הרמה הגבוהה שאפיינה אותה, אבל עד מהרה סימני השאלה הפכו לסימן קריאה, ושף אדיר כהן הוכיח כי הנעליים אליהן נכנס אינן גדולות עליו!

שעות פתיחה וכתובת


המסעדה, למרות שמה, שוכנת דווקא ברחוב קויפמן 6, ב"בית גאון", אל מול גן צ'רלס קלור שהוא ללא ספק אחד המקומות היותר מזוהים עם תל אביב.

מחלונותיה הגדולים של המסעדה נשקף הים התיכון במלוא הדרו, דבר שבא לידי ביטוי גם בתפריט ובקונספט שלה - שדוגלים בחיפוש בלתי פוסק אחרי טעמים עדכניים מכל קצוות תבל ויצירת חיבורים מרתקים המושפעים מעונת השנה, חומרי הגלם הזמינים וגם מצב הרוח הכללי.

שעות הפעילות: בימים ראשון עד רביעי בין 12:30 ל-16:00 ושוב בין 18:00 לחצות, ובימים חמישי עד שבת ברציפות בין 12:30 לחצות.

התפריט של הרברט סמואל


עם כל הכבוד לנוף מרהיב העין הנשקף מהחלונות, לעיצוב המוקפד אך הלא מתאמץ יתר על המידה ועל כן גם לא מאיים, הרי שהסיבה העיקרית לכך שאין רשימה של מסעדות מומלצות בתל אביב שלא כוללת את הרברט סמואל מאז פתיחתה ב-2007 היא התפריט. כמובן שגם הביצוע המקצועי וחסר הפשרות של כל מנה ומנה היוצאת מן המטבח, והטיפול האוהב לו היא זוכה מהרגע הראשון ועד שהסועד טועם אותה, תורמים לרמה הגבוהה.

בין השאר כולל התפריט מנות של דגים נאים (למשל סלמון עם מיסו והדרים יפניים), מנות התחלה מעוררות תיאבון (כגון אספרגוס צלוי בגריל עם סלקים אורגניים וקרם שום לבן, או טרטר בקר המוגדר כ"ביקור אצל חברים בהרים"), מנות המושתתות על פירות ים ודגים טריים (שרימפס קריסטל פלפל קוריאני ולברק עם תבלינים "אדמתיים" הן שתי דוגמאות לכך), בשר (למשל צלעות טלה בהשראת הגליל), ועוד.

בשעות הצהריים בימים ראשון עד שישי מוגשות במקום עסקיות המנגישות את המטעמים היצירתיים והייחודיים לכל כיס.

אירועים ברמה אחרת


מסעדות שף בתל אביב הן תמיד לוקיישן מעולה לאירועים ובפרט כך "הרברט", שכל אירוע שמתקיים בה, בין אם פרטי ובין אם עסקי, מתעלה לרמה גבוהה במיוחד. האירועים במסעדה מתקיימים בקומה נפרדת המוקדשת להם, התפריט מותאם לאופי האירוע והאורחים, הנוף משכר, האווירה אלגנטית ואינטימית גם יחד והשירות קשוב, לבבי ומקצועי. ניתן לקיים אירועים של עד 44 אורחים.