Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> חוויה קולינרית במסעדת בוקצ'ו

בוקצ'ו מסעדת שף איטלקית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בוקצ'ו היא מסעדת שף איטלקית השוכנת בתל אביב ומציעה חוויה קולינרית ותרבותית גם יחד. היא נקראת על שמו של אחד הסופרים המפורסמים של ארץ המגף, ג'ובאני בוקאצ'יו, ופועלת בהצלחה מזה שנים רבות תוך שהיא משכילה גם לשמור על המסורת וגם לחדש ולהפתיע.

המסעדה שוכנת ברחוב הירקון 106 בתל אביב, סמוך לפינת פרישמן ובמרחק הליכה קצרה מחוף הים והטיילת היפים.

ניתן להתארח במקום בכל ימות השבוע החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד לשעה 23:00. לאחר 18:00 תוכלו ליהנות גם מחנייה חינם.

סיפורי דקמרון וההשראה למסעדה


ג'ובאני בוקצ'ו, הסופר שעל שמו כאמור נקראת המסעדה התל אביבית הוותיקה והאהובה, נולד במאה ה-14 בפירנצה והיה אחד ממבשריה של תקופת הרנסנס שהפכה את העולם למקום יפה הרבה יותר.

אביו רצה שילמד בנקאות אולם הוא נמשך אל הספרות. כתיבת יצירתו המפורסמת ביותר, דקמרון, נמשכה קרוב לעשור והושלמה ב-1352. הספר מורכב מכמאה סיפורים קצרים העוסקים רובם בתענוגות החיים והוא נחשב לאחד מהמשפיעים ביותר בכל הזמנים - וכאמור היווה השראה גם למסעדה שברחוב הירקון.

התפריט של בוקצ'ו


כיאה למסעדה איטלקית אמיתית, התפריט של בוקצ'ו מתחלק למנות ראשונות, מנות פסטה ומנות עיקריות (וכמובן שישנם גם קינוחים).

בין המנות הראשונות המוצעות לכם במסעדה ניתן לציין את האנטיפסטי (שלצד הירקות הקלויים כולל גם נקניקים משובחים), את הרוסטיני (סינטה צרובה על פלפל קלוי ועלים ירוקים), הפורמטיני (מאפה של גבינות צאן עם יוגורט ופסטו) ומרק פירות ים.

מנות הפסטה כוללות בין השאר לינגוויני בולונז, רדיאטורי עוף, פטוצ'יני מרינרה (עם שרימפס, מולים וקלמרי) ורביולי ברוטב רוקפור, אגוזים ושמנת.

במנות העיקריות תמצאו אופציות כגון סקלופיני בורגזה (שכבות של בשר עגל ובשר בייקון שכרוכות יחדיו במוצרלה), פילה דניס על גבי עלי מנגולד, אוסובוקו טלה, פילה דקמרון (על בסיס עגל עם פירות ים) ומנה יצירתית במיוחד של פילה עגל ברוטב שמורכב מברנדי, שוקולד, צ'ילי ומעט שמנת.

מי שאחראים על התפריט היצירתי והעשיר באפשרויות הם ניצה בן שלום, שף ערן דרורי ומרט ברש, והם גם אלה שמבטיחים כי הביצוע יהיה מוקפד לא פחות מהתכנון על הנייר וכי המנות תהיינה טעימות בדיוק כפי שהן נשמעות.

ארוחות עסקיות


המסעדה מציעה את האפשרות ליהנות מהתפריט ומהמטעמים גם במחירים משתלמים במיוחד, וזאת במסגרת הארוחות העסקיות.

הארוחות העסקיות מוגשות בימים ראשון עד שישי, בין השעות 12:00 ל- 17:00. ישנן 3 אופציות: בוקצ'ו לייט למי שאינו רעב במיוחד אבל רוצה ליהנות מנשנוש מספק ואיכותי, קלאסיקו וספציאליטה.

האופציה הראשונה מאפשרת בחירה בין פלטת האנטיפסטי, סלט פירות הים, נתחי עוף על מצע של סלט עונתי, כבד עוף ברוטב ברנדי וריזוטו של ירקות העונה.

עסקית קלאסיקו נפתחת עם מרק היום או סלט ירוק, ונמשכת אל פסטה באחד ממגוון הרטבים הטעימים של המסעדה.

הספציאליטה כוללת מנה ראשונה (סלט ירוק/ אנטיפסטי/ מרק היום/ סלמון כבוש/ פטה כבד) ומנה עיקרית (מתוך מבחר אפשרויות).

בכל מקרה מצטרפת לחגיגה כוס בירה או יין הבית (או לימונדה/ מיץ תפוזים), וניתן גם ליהנות מקינוחים במחירים אטרקטיביים.

אירועים


בוקצ'ו היא גם אחת מאותן מסעדות מומלצות לאירועים מכל הסוגים.

אל התפריט המגוון חובר העיצוב המשגע ומלא התשוקה של המקום, שכולל בין השאר פסלים מעוררי מחשבה וציורי קיר מרהיבים וחושניים, וכשמוסיפים לכך גם את האווירה שכולה תאוות חיים ותרבות מקבלים מקום מושלם לכל אירוע.

האירועים במסעדה מיועדים לעד 60 איש, וכשירות קייטרינג ערוכה המסעדה להאכיל עד 150 אנשים שכולם יצאו שבעים ומרוצים במיוחד.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה