Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת מסעדת מודרן בירושלים

מודרן ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים

מודרן היא המסעדה של מוזיאון ישראל. לכאורה אם אתם לא מבקרים במוזיאון סבירות נמוכה שתגיעו אליה. אך האמת היא שמודרן מציעה תפריט משובח, שירות אישי, קרבה למרכז העיר, חניה רחבה ונוף פסטורלי, כך שכדאי ומומלץ להכיר את מודרן גם מחוץ להקשר של ביקור במוזיאון. המסעדה מציעה אוכל מקומי, האוצר את טעמיו של המטבח הירושלמי של פעם, העשיר בירקות, קטניות, אגוזים ועשבי תיבול, המקבלים טוויסט עכשווי מרענן. המסעדה מרווחת מאוד ומעוצבת בצורה מודרנית עם קווים מופשטים בצבעי שחור, אדום, צהוב וכחול. מודרן נותנת מענה לאנשי עסקים, פוליטיקאים, אנשי הקהילה הדיפלומטית, אנשי רוח ותרבות, תיירים וגם למשפחות עם ילדים.

עסקית תרבותית בין מסעדות בירושלים
בצהרי היום מוגשת במקום עסקית, שלאחרונה התווספו אליה לא מעט מנות חדשות. אגדיל ואומר, שהעסקית של מודרן משתלמת במיוחד מבין שלל מסעדות בירושלים. במחיר המנה העיקרית, 60-130 ש"ח, תזכו להנות גם ממנה ראשונה מפנקת, מעיקרית משביעה ומכוס שתייה.

היינו חייבים לבדוק מקרוב מה חדש בעסקית הצהריים, אז שמנו פעמינו למוזיאון, ובחרנו להתחיל את הארוחה עם טאפס ירושלמי לזוג שכלל מבחר גדול של סלטים טריים ומאזטים: עלי גפן ביתיים, פלאפל ירוק עם טחינה, קרם חציל בלדי עם פיסטוק קלוי בטחינה, וחומוס הבית עם גרגרים ושמן זית שהיה ראוי לכל חומוסיה ירושלמית המכבדת את עצמה. אני "נפלתי" שבי אחר פלחי הסלק בתנור שהיו רכים, ממכרים ונהדרים, והתמוגגתי מכל ביס מהטאבולה עדשים ועשבי תבלינים ירוקים, שהיה פשוט מ-ו-ש-ל-ם. את המנה ליווה לחם פרנה טרי וחם שיצא זה הרגע מהתנור. מנת הטאפאס הזוגית היא דוגמא טובה מאוד ליכולות של המטבח המציע פרשניות מודרניות למנות הקלאסיות מהמטבח הערבי. אחרי כזו פתיחה מוצלחת חיכינו כבר לעיקריות.

אחת ציורית ואחת לוהטת
והנה הן הגיעו: הראשונה, 'קדאיף פרגית של ג'קסון', והתפריט מסביר: 'חוטי קדאיף, בשר פרגית, אגוזי מלך וקינמון שג'קסון פולוק היה אוהב'. המנה מתכתבת עם הסביבה בה היא מוגשת, מוזיאון ישראל לאומנות, ומפרגנת לצייר הידוע, ג'קסון פולוק, שעסק בציורים מקושקשים ועזי צבע (אקספרסיוניזם מופשט). הצלחת הגדולה שהוגשה לשולחן הייתה מעוטרת בנקודות מרהיבות של רטבים בצבע ורוד ושחור, אבל הטוב ביותר היא פשוט האוכל - מאפה של שערות קדאיף ממולא בבשר פרגית עדין. הבשר היה מתובל בקינמון ובסומק והיה לו טעם עדין ומתקתק. למרות שאני לא חובב מנות עיקריות מתוקות זאת הייתה מנה מצוינת שעשויה כהלכה והיא מאוד מתאימה לארוחת צהרים חגיגית וקלילה.

המנה הבאה שדגמנו היא ללא ספק אחת מהבולטות והידועות לטובה בתפריט, 'סופריטו ערמונים וארטישוק ירושלמי'. זאת בעצם הפרשנות המודרנית של מודרן למנת הסופריטו המוגשת בעשרות מסעדות בירושלים. הסופירטו של מודרן מוגש במחבת נחושת לוהטת כך שלאורך כל הארוחה חום התבשיל נשמר. נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש. על המחבת הרוחשת נערמה ערימה גדולה של צ'יפס בטטה כתמתם שהפך את ההגשה של המנה למרהיבה במיוחד. שתי המנות העיקריות מבליטות את הטאץ' הייחודי של המטבח, מטבח שכדאי לכם לפגוש ובהקדם.

קינוח מגזרת הילדים
בהחלטה משותפת בחרנו לוותר על הקינוחים של הגדולים ולטעום דווקא מהקינוח של תפריט הילדים: גלידת וניל עם סוכריות ומרשמלו. טעמה של הגלידה היה ענוג וסוחף, כזה שצולח בקלילות על מגבלת הכשרות. עצמתי עיניים, קפצתי כמה שנים אחורה בזמן, לתקופה בה אני הייתי ילד קטן עם גביע גלידה ביד, ופשוט התענגתי מכל ביס.

מסעדת מודרן היא אופציה נפלאה למי שמבקש להנות מארוחה משובחת עם נגיעות אישיות של השף לצד אווירה מיוחדת ותרבותית. בואו לגלות בעצמכם את מודרן, דרך עסקית צהריים או בכל שעה אחרת של היום.