מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסע טעימות של ויסקי, וגם בירות בנורמה ג'ין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.

קבענו להיפגש בתשע וחצי בערב בנורמה ג'ין, ביסטרו בר בן חצי שנה שנולד על חורבותיו ובהשראתו של ז'אבו, הפאב השכונתי הישן של אוף נווה צדק או אוף פלורנטין, תלוי מאיזה צד של המפה באתם. נכנסנו אל המקום בצעד בוטח, שמחות וטובות לב ויצאנו ממנו כעבור שעתיים מעט מתנדנדות, מאוד מחויכות וחכמות הרבה יותר, לפחות בכל מה שקשור לאלכוהול.

כמאה עשרים סוגים של וויסקי ומעל ששים סוגים שונים של בירות מציעים בעלי המקום שמתעקשים לאפיין את הפאב כירושלמי. מי שזקוק לתרגום, מדובר באפיון שטומן בחובו שכונתיות, סולידריות ונדיבות. אה, כן... וחוסר פלצנות כעיקרון.

הטריק הכי מדליק במקום הוא מסע טעימות של בירות וויסקי. מסעות הוויסקי מתחלקים לשלושה ואפשר לבחור בין 4 כוסות וויסקי מסביב לעולם, 5 כוסות או אפילו 6 כוסות אם אתם ממש אמיצים ואוהבים וויסקי מסקוטלנד.

אם אתם אנשי בירה, תוכלו לבחור בין ארבעה מסעות שמציעים 5 סוגים של בירות מחבית, או טיולים שונים באמצעות 6 בקבוקים או 10 בקבוקים של בירות מארצות שונות, כמו בלגיה, סקוטלנד, אוסטרליה, יפן, פרו ואירלנד.

המסע שאנחנו טיילנו בו והוא אחד המומלצים היה ''מסע טעימות בירה המיוצרת במנזרים בבלגיה.'' זכינו בחמישה בקבוקים שונים של 200 מ''ל של בירות שעל פי התפריט (לא נגענו בו, לא היה צורך) :'' מאופיינות בטעמים דומיננטיים של תבלינים ועשבי תיבול ובהגזה עדינה וטבעית בסגנון שמפניה''. אחוזי האלכוהול שבהם נעו בין 7 ל- 9.5 אחוזים, שזה לא משחק ילדים. אין מה לדבר, אנשים רציניים הירושלמיים האלה.

חוץ מאלכוהול משובח מציע המקום גם תפריט מזון שמתחלק טוב בגרון. על המזון אחראי אסף שהתחיל להתפרנס מעבודות מטבח בזמן שלמד עיצוב בבצלאל, התאהב במקצוע ושינה יעוד בחיים עוד בטרם סיים את הלימודים. החלטה שהתבררה כמוצדקת. אנחנו התמוגגנו ממנות ראשונות של אמפנדס כבדי עוף שהוגשו עם צ'אטני מנגו שהיה חריף במידה הנכונה ופרומז'ו קריספ, שזאת מנה של גבינת עיזים חמה בציפוי טמפורה על סלט ירוק עם כרישה אפויה ועגבניות מיובשות. לא השארנו כלום בצלחת.

למנות העיקריות התייצבנו מול נתחי סינטה ברוטב JIM BEEM (אם כבר התחלנו במסע, אז למה לא) בליווי בצל קונפי ולחם בימיש ומנה שניה שנקראת פרנקפורטר, ובה מוגשות נקניקיות עגל עם פירה חצילים, שעועית ירוקה וסלט קטן אישי.
יחסית לבר שמתמחה באלכוהול, המטבח של נורמה ג'ין נותן הופעה מכובדת שמשאירה הרבה חשק לחזור שוב.

מלבד מסעות השתייה והפינוקים הקולינאריים התחילו להפעיל במקום גם הופעות חינמיות של די ג'יי מתחלפים בימי ראשון. ראש טוב יש לנורמה ג'ין, מאיפה שלא מסתכלים על זה, מדובר בראש טוב, תרתי משמע.

נורמה ג'ין
אליפלט 23,פלורנטין, תל אביב
טלפון: 03-6837383