Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> מזעדה תאילנדית- בית תאילנדי- מסעדה תאילנדית השוכנת בתל אביב, המאמר מסקר את שפית המסעדה סונן לק מלילי ומביאה תפריט תמונות וקישור לאתר הבית.

שף בשקט עם סונן (לק) מלילי מבית תאילנדי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

        סונן, בת למשפחת מסעדנים תאילנדית פתחה לפני שנים יחד עם בעלה הישראלי יריב מלילי את בית תאילנדי, שהפכה להיות אחת המסעדות הטובות בישראל, מסעדה של מסעדנים.

סונן, בת למשפחת מסעדנים תאילנדית פתחה לפני שנים יחד עם בעלה הישראלי יריב מלילי את בית תאילנדי, שהפכה להיות אחת המסעדות הטובות בישראל, מסעדה של מסעדנים. אוכל תאי ביתי, מעודן וריחני הוא חלק מחוויה תאילנדית תרבותית אותנטית שאפשר לחוות במקום. בבית תאילנדי ישמחו להסביר לכם איך בדיוק אוכלים את האורז התאי. ויש גם מתכון שאפשר לנסות בבית.


שם סונן מלילי

מסעדה בית תאילנדי, תל אביב

עבודות קודמות סונן באה ממשפחה של מסעדני רחוב בתאילנד, בעלי דוכנים ומרקיות. יריב, הבעלים של המסעדה פגש את סונן בתאילנד. חזרו יחד לישראל ופתחו לפני 9 שנים מסעדה תאילנדית וסונן הגיעה למטבח, המקצוע הטבעי שלה.

לימודים בגלל שאוכל תאי הוא אוכל בייתי ביסודו, אי אפשר ללמוד להכינו במקומות מסודרים. מדובר באוכל של השפעות: סיניות, הודיות, מאלזיות ואינדונזיות וכמובן העמים התאים. עם השנים התאים בנו קולינרייה עצמאית שלהם, עם טעמים עצמאיים. תבשילים בחלב קוקוס, לדוגמה זה לא המצאה תאית, אלא אינדונזית אבל התאים שיכללו את זה לטעמים אחרים לגמרי.

סגנון אוכל תאי בייתי. כל אזור בתאילנד מבשל בצורה אחרת, בעיקר באודון טאני שבצפון מזרח תאילנד , משם הגיעו רוב העובדים התאילנדים הנמצאים בישראל.

מנת הדגל כשתאים באים לאכול, זו תהיה בדרך כלל קאאב קם- אוכל שמוגש לצד אלכוהול, בערבים: אוכל חריף וריחני המלווה שתיה חריפה. לדוגמא: נאם טוק- מנת בשר בקר או חזיר, צלוי וחתוך לפיסות קטנות לצד אורז דביק, ליד זה אפשר להוסיף סום טאם, או סלט פאפיה חריף.

בתאילנד יש צורות אכילה קבועות, שונות ומשונות. בצהריים לרוב אוכלים משהו מהיר, איטריות או מרקים עם אטריות. הארוחה המרכזית היא ארוחה של אורז, ולא יהיו בה אטריות. פורום עסקי יאכל משהו אחר, ילדים צעירים יאכלו משהו אחר

לעולם לא אבשל מ חומרי גלם לא טובים

השראה האורחים שלי הם ההשראה שלי. גם העשירים וגם העניים

חומרים אהובים תלוי ביום. 3 פעמים בשבוע, מינימום, אני בשוק הכרמל ומתפעלת מחומרי הגלם.

הקהל הישראלי אוהבת אותו. קהל קשה, האוכל חדש לו אבל אנשים מקסימים.

חלום מסעדה קטנה, 3 שולחנות שבה אני מגדלת את רוב הפרודוקטים.

טום קה גאי
מרק בחלב קוקוס, אופן בישול המאפיין את דרום תאילנד. מרק בעל גוון חמצמץ. מנה עיקרית המוגשת לצד אורז

4 מנות

600 גרם בשר פרגית (או חזה) עוף, פרוס לפרוסות בעובי אצבע
6 פחיות חלב קוקוס
12 פרוסות שורש גלנגל מיובש
25 עלי קפיר ליים
4 שורשי למון גראס טרי , חלק לבן בלבד פרוסים באלכסון לעובי 2 ס''מ
2 בצלים קטנים פרוס לפרוסות גסות
חב' פטריות שמפיניון טריות, חצויות לשתיים
100 גרם פטריות יער (ירדן), קרועות ביד לעובי אצבע
16 עגבניות שרי, חצויות

להגשה
חופן גדול של בצל ירוק קצוץ
חופן גדול של כוסברה קצוצה


רוטב נאם פלה
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
מיץ לימון טרי


1. אם משתמשים בפרגיות: מקפיצים את הפרגיות במעט שמן על מחבת די חמה על אש בינונית כדקה או שתיים ואם משתמשים בחזה עוף: משרים תחילה בסויה או נאם פלה, מסננים ואז מקפיצים. מניחים בצד.
2. מעבירים לסיר את החלב קוקוס ושופכים פנימה את הגלנגל, קפיר ליים ולמון גראס, לבישול של 1/4 שעה מבלי להרתיח את החלב.
3. מוסיפים לסיר את הבצל, עגבניות ופטריות יער. ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות. בזמן הבישול מוסיפים 1 כפית מלח ו-4 כפות סוכר.
4. מוסיפים את חצאי השמפיניון והעוף המוקפץ , מבשלים חצי דקה וטועמים. אם יש צורך, מוסיפים, סוכר, לימון מלח או נאם פלה לאיזון. צריך להרגיש חמיצות עדינה.
5. מפזרים מלמעלה כוסברה ובצל ירוק ומגישים בקערות מרק עמוקות.

בית תאילנדי
בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב
טלפון: 03-5178568

www.2eat.co.il/thai