Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדות בגולן - לא מה שחשבת

מסעדות בגולן - אוירה קולוניארית ברמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ענף הקולינריה עבר שינוי משמעותי בשנים האחרונות . אם בעבר מטיילים רבים אשר הגיעו לאזור הגולן כחלק מטיול עם בני המשפחה לא ממש מצאו את המסעדה המבוקשת ונאלצו להסתפק בשתייה קפה, הרי כיום הסיפור אחר לגמרי. למרות היותה של העיר תל אביב מובילה בכל הקשור לסצנה הקולינרית, ניתן לראות כיום מטיילים רבים אשר עוצרים ברמת הגולן במטרה ליהנות משלל המסעדות באזור.

אם פעם היה נהוג לחשוב כי ניתן למצוא מסעדת טובות רק בתל אביב, הרי לצד מסעדות בשוק הפשפשים או מסעדות שף בתל אביב ניתן לראות כיום פריחה של מסעדות בגולן. רבים המטיילים בגולן יכולים להעיד כי לא רק בתל אביב ניתן למצוא מסעדות טובות. אם בעבר מסעדות בגולן סבלו מדימוי לא ממש טוב, הרי כיום רבים מספרים כי אותן מסעדות יכולות בהחלט להגיע לרמה של מסעדות בתל אביב. קבוצות רבות של מטיילים מגיעות לאזור על מנת ליהנות משלל אטרקציות שונות, מה שמחייב את אותן מסעדות באזור הגולן להקפיד על רמת אירוח גבוהה במיוחד.

לא משנה אם מדובר על מסעדת דגים או מסעדה המגישה אוכל ביתי למספר רב של אנשים, חשוב מאד לעמוד בסטנדרטים. אזור הגולן נחשב לאזור פופולרי במיוחד ומספק חוויה קולינרית נפלאה החל מארוחות בוקר ועד לארוחות הכוללות שורה ארוכה של תבשילים. בשל התפתחות התחום, ניתן למצוא כיום מסעדות רבות אשר מספקות חוויה אחרת וייחודית לאנשים הבוחרים להגיע לגולן. בשל השינוי ניתן לראות כיום משפחות רבות זונחות את האוכל הביתי אשר נהגו להביא עימם לטיול בחיפוש אחר מסעדות באזור המאפשרות להם ליהנות גם מהנוף, אך גם ליהנות מהמאכלים השונים.

כיצד ניתן להסביר את השינוי

אותן מסעדות בגולן מציעות כיום שלל תפריטים עשירים ומגוונים. כיצד ניתן להסביר את השינוי? את השינוי ניתן להסביר באמצעות שלל המבקרים המגיעים לגולן ולטייל בשלל מסלולים יפים וליהנות מאטרקציות רבות. בשל התפתחות התיירות באזור, היו מי שהבינו את הצורך בפתיחת מסעדות באזור הגולן על מנת לאפשר למבקרים לא רק ליהנות מהנוף אלא גם לאפשר להם לטעום ממאכלים מיוחדים אשר הוכנו עבורם תוך מחשבה על העדפות הקולינריות שלהם.

אותם מבקרים מעוניינים לשלב מסעדה טובה, מה שהוביל לפתיחתן של מסעדות באזור הגולן . בהתחלה היו אלה אנשים בעלי צימרים אשר הציעו לארח אנשים נוספים ולהתחיל לבשל עבורם מאכלים שונים אך במהרה אותם בעלי צימרים הבינו את הפוטנציאל הגלום והחלו לפתוח מסעדות המגישות מאכלים שונים.

שילוב של קולינריה וטבע

לשאלה כיצד הפכו מסעדות בגולן לסיפור הצלחה בקרב מבקרים רבים במקום ניתן להצביע על שילוב בין חקלאות לקולינריה- אותו שילוב המוכר בכל העולם ומביא לתוצאות טובות יכול להתאים גם כאן. אותה תוצרת מקומית משולבת עם שלל מטעמים מהמטבח מאפשרת לאנשים להתחבר לטבע ולריחות. ישנם שפים אשר לקחו את החזון רחוק יותר וניתן לראות במסעדות שלהם גינת תבלינים מטופחת מלאה בשלל תבלינים שונים.

דבר נוסף אשר הפך מסעדות בגולן לסיפור הצלחה הוא שיתוף הפעולה עם יקבים שונים- בגולן ניתן למצוא לא מעט יקבי בוטיק, מה שמאפשר לשלב בין יינות לבין שלל מאכלים.

לסיכום, אם בעבר היה נהוג להזכיר לצד הגולן את המטבח הערבי, הרי כיום לצד המטבח הערבי ניתן למצוא רשימה ארוכה של סגנונות שונים. אותן מסעדות אשר נפתחו עושות שימוש בשלל חומרי גלם איכותיים אשר הופכות אותן למקום בו כדאי לבקר כאשר מחליטים לנסוע לטיול.