Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת כדיתא במושב תימורים

כדיתא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קולומביאן מיט - שילוב של אנטריקוט, פילה בקר, וכבד אווז. אמנם, מנה גדולה, אך לחובב בשרים כמוני, זאת מנה שמאפשרת ליהנות מכל העולמות. הבשר נעשה כהלכה, והיה ניתן לזהות שהנתחים באיכות גבוהה..." רונן סולומון, כדיתא - מסעדת שף כשרה, מושב תימורים

כשאמרתי לזוגתי שהפעם אנו הולכים למסעדת שף מפורסם בדרום הארץ, היא הייתה בטוחה שאני צוחק עליה. אולם, כשהגענו למסעדת כדיתא, בכניסה למושב תימורים, הגיע תורי לצחוק על זוגתי. חובבי הראליטי בוודאי זוכרים את סהר רפאל, הזוכה בתוכנית 'המטבח', ששרד את צעקותיו של השף עזרא קדם. סהר פתח לפני כשבע שנים את כדיתא הכשרה, וכיום שמו כבר הולך לפניו.

למרות מזג האוויר הקריר ששרר באותו הערב, הרי שבתוך כדיתא האווירה הייתה חמימה ומזמינה. סביבנו ישבו זוגות ומשפחות, חילוניים ודתיים, צעירים ומבוגרים, בקיצור ערב רב של אנשים. בעודנו בוחנים את המסעדה ואת הסובבים, הונח על שולחננו לחם כפרי חמים ופריך על מגש עץ, בליווי מטבלים.

ההתלבטות הראשונה שלנו הייתה בין מבחר מנות ראשונות, ולירון, מנהלת המסעדה, המליצה שאנסה את מומחיות השף בשקדי עגל. זוגתי לעומת זאת העדיפה לפתוח בפטריות מוקפצות ופטה כבד. מחבת חמה מאוד הונחה במרכז השולחן ובתוכה פירה כמהין ומלח ים ומעל מונחים שקדי עגל צלויים בגריל, מוקפצים עם פטריות בשמן זית. לאחר טעימה ראשונה מהמנה לא יכולתי להפסיק להתענג. לירון לא טעתה, שכן שקדי העגל היו מנה חלומית של בשר עסיסי, שיכלו בקלות להיות גם כמנה עיקרית.

בתזמון מושלם גם זוגתי קיבלה את המנה שהזמינה. גם כן זכינו לפגוש מחבת לוהטת ובה פטריות עם קוביות בטטה מוקפצות ברוטב טריאקי בשילוב מושלם של טעמים - מנה מומלץ מאוד. כשהגיעה אל שולחננו מנת פטה הכבדים לא יכולתי להתאפק וביקשתי מזוגתי לטעום מהמנה. המרקם הרך של הכבדים שהוגש בליווי טוסטונים ומרקחת בצל, עורר אצלנו תהיות לגבי העשייה, שכן מדובר במנה מיוחדת שמביאה את מיומנותו של השף במטבח הצרפתי.

עם פתיחה מרשימה שכזאת התקשינו להישאר אדישים, ותהינו האם נוכל לפגוש את השף. נתי המלצר שליווה אותנו באותו ערב, ציין שממש לאחר שירד הלחץ במטבח, השף ייצא אל המסעדה ויסתובב בין הסועדים. האווירה במסעדה הייתה חגיגה אחת שלמה. מכל עבר יכולנו להבחין באנשים שחוגגים ומתענגים מהטעמים. הציפייה שלנו הלכה וגברה כשהגיע הזמן לבחור את המנות העיקריות.

ואז הן הגיעו: קולומביאן מיט - שילוב של אנטריקוט, פילה בקר, וכבד אווז. אמנם, מנה גדולה, אך לחובב בשרים כמוני, זאת מנה שמאפשרת ליהנות מכל העולמות. הבשר נעשה כהלכה, והיה ניתן לזהות שהנתחים באיכות גבוהה. המנה הוגשה ברוטב תאנים ויין, וניתן לומר בוודאות שלרוטב תפקיד מכריע בשלמות המנה. זוגתי החליטה ללכת על מניפת חזה מולארד בקרמל תפוזים וציר אווז עם פטריות יער צלויות, שהונחו על פירה. טעימה נוספת מהמנה של זוגתי אישרו את בחירתה. הטעם העסיסי של חזה המולארד וטעם הפירה הרך היו תענוג לחיך. חגיגת בשרים שכזאת לא הייתה יכולה להיות מושלמת בלי יין, אז בחרתי ביין יראון אדום מיקב הרי גליל, וזוגתי החליטה שירדן מרלו מיקבי רמת הגולן, יתאים יותר לבחירת המנות שלה.

עודנו משוחחים ולוגמים מהיין, הגיע השף סהר רפאל בכבודו ובעצמו, והתעניין משביעות רצוננו מהמנות שהוגשו לנו. לא יכולנו שלא להרעיף עליו מחמאות, וזוגתי התעניינה כיצד לומדים להכין מנות כאלה מופלאות, וסהר סיפר כי מידי פעם מגיעים אליו קבוצות לסדנאות בישול, ושם הוא מלמד כיצד מבשלים דגים, כיצד מטפלים בבשר, וכיצד עובדים עם חומרי גלם משובחים. סהר ריתק אותנו עם סיפורים על איך הקים את המסעדה ועל מסעותיו במטבחים שונים מחו"ל, להם הוא נותן אינטרפרטציה ישראלית כשרה בכדיתא.

סהר ביקש שלא נעזוב את המסעדה עד שנטעם גם מהקינוחים שנעשים במקום על-ידי קונדיטורית, והמליץ לנו בחום על הפיסטוק סיגר וקוקידיתא. סיגר הפיסטוק הגיע כשבתוכו חתיכות פיסטוק, עם רוטב חלבה וניל, והיה תענוג מושלם שהציג עושר של טעמים. הקוקידיתא היא שילוב מעניין של ביסקוויט עם קרם וניל באמצע כשמעל ניגר שוקולד חם. לא היה יכול להיות קינוח כזה מלבלב לארוחה כזה מהנה.

החלטנו לסגור את הערב, שכן לפנינו יש עוד נסיעה עד לאזור המרכז. אבל ציינו לעצמנו עוד נקודה על המפה, כך שכל פעם שנהיה בדרך דרומה, נזכור לעצור בצד בכניסה למושב תימורים, בכדי לבדוק את המנות החדשות והמפתיעות שיפיק השף סהר רפאל.