Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת רוסטיקו בבזל שבתל אביב

רוסטיקו תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ריזוטו פטריות יער, פורטובלו, שמפניון, כמהין ופורצ'ינו עם בזיליקום, שום, חמאה ופארמג'אנו היוצרים מנה המשלבת עושר של טעמים בצורה טעימה להפליא היוצרת רצון להמשיך ולאכול..." יפית שבחון שרף לוקחת את בן הזוג לערב איטלקי אותנטי בלתי נשכח ברוסטיקו שברח' בזל תל אביב

מטבח פתוח לעיני כל במרכז המסעדה הוא אחד המאפיינים המיוחדים והלא שיגרתיים של מסעדת רוסטיקו ברחוב בזל 42 בתל אביב. מרגע שנכנסים למסעדה אי אפשר שלא להתמכר למראה האדים המהבילים העולים מהכנת האוכל הנושאים איתם ריח של טריות וציפייה לבאות. המטבח הפתוח לעייני כל תורם ליצירת האוויריה החמה, הכפרית והאותנטית של המסעדה, אווירה שהיא חלק מהחזון של המסעדה.

מסעדת רוסטיקו בבזל היא "האחות" של מסעדת רוסטיקו הראשונה שנפתחה ברחוב רוטשילד בתל-אביב כבר לפני עשר שנים. אל שתיהן הצטרפה לפני מספר חודשים "פיאצ'ה רוסטיקו" במתחם שרונה, המציעה תפריט חדש, מנות משודרגות, פיצה חדשה מרומא ואפילו יין חדש, עדין בטעמו המריר ומחליק בגרון ללא עכבות, שהוכן בשיתוף עם יקב דלתון. ואם לא די בכך, במרץ 2015 אמור להיפתח דוכן פיצה מבית רוסטיקו בשוק המקורה של מתחם שרונה.

מארחת מאירת פנים וחיוך כובש קיבלה אותנו בכניסה והובילה לשולחן בו חיכה לנו כבר ליאור, מבעלי המסעדה. ליאור, עם ניצוץ בעיניים סיפר על החזון של המסעדה. קודם כל, הדגיש ליאור, רוסטיקו היא בעצם כשמה כן היא A slice of Italy, ולכן המוזיקה איטלקית והאלמנטים המעצבים את המסעדה הובאו אף הם מארץ המגף. אל זה, הוא מוסיף ואומר, חיברנו מחירים שווים לכל נפש, תפריט שמותאם לכולם, משפחות, זוגות וילדים, ואנשים טובים שעובדים בכל שרשרת הניהול והשירות של מסעדת רוסטיקו באשר היא התורמים לאווירה המיוחדת של המסעדה.

בשלב הזה אנחנו נשאלים מה נרצה להזמין, וכהרגלנו בקודש אנו בוחרים "לא להחליט" ומשאירים את בחירת המנות בידי המומחים. ראשונה מגיעה לשולחן "פיצה רוסטיקו" , פיצה מבצק דק וטעים עם רוטב עגבניות עדין בטעמו, מוצרלה, ארוגולה ומעליהם עלי רוקט ושבבי פרמג'אנו המעניקים לפיצה טעם מיוחד מאין כמוהו. אל הפיצה מצטרפת מנה בשם "קפלה דה פינגי" שהיא פיטריית פרטובלו במילוי ריקוטה די בופלה ועשבי תיבול על לחם קלוי וקריספי עם קרם קונפי שום בליווי ארוגולה פרמג'אנו ונגיעות צ'ילי שיוצרים ביחד מעדן ענוג לחיך.

אחרי הראשונות אנחנו לוקחים הפסקה קלה, מרעננים את החיך עם יין מרלו אדום, וממשיכים להקשיב בשקיקה לליאור שמעדכן כי ברוסטיקו מציעים בצהריים תפריט עסקיות משתלם מאוד ובשעות הערב תמצאו מנות איטלקיות מפתיעות בטעמן. התפריט של רוסטיקו, ברוטשילד ובבזל, הוא זהה, יחד עם זאת בכל יום יש לכל מסעדה שתי מנות ספיישל המוצעות בתפריט הערב. שמחנו לשמוע גם על "חדר היין" - חדר אירועים, בו נמצא גם ארון היין של המסעדה, וניתן לקיים בו אירועים קטנים עד 25 אנשים.

הבאות בתור בביקורנו במסעדת רוסטיקו הן המנות העיקרית: "פפרדלה תרד ולימון", המורכבת מפסטה ארוכה ורחבה, שמנת, תרד טרי, שום, פרמג'אנו ולימון שמפתיע לרגע את חלל הפה בטעמו החמוץ והדומיננטי ומיד הוא משתלב עם כל שאר המרכיבים לידי מנה מיוחדת. מנה נוספת היא "ניוקי ערמונים וגבינת מסקרפונה", ניוקי עשוי במידה הנכונה והמדוייקת, ביחד עם ערמונים צרובים, שום, גבינת מסקרפונה, פורצ'יני, תרד ופרמג'אנו. מנה אחרונה "ריזוטו פטריות", ריזוטו פטריות יער, פורטובלו, שמפניון, כמהין ופורצ'ינו עם בזיליקום, שום, חמאה ופארמג'אנו היוצרים מנה המשלבת עושר של טעמים בצורה טעימה להפליא היוצרת רצון להמשיך ולאכול.

את הארוחה אנו סוגרים עם קינוחים homemade. הראשון, המשמש על תקן קינוח הבית, "סקצ'יאטינה אלה נוטלה" - בצק ממולא בשוקולד נוטלה וגבינת מסקרפונה הנאפה בטאבון, לכדי בצק קראנצ'י וטעים, ומעליו אבקת סוכר. השילוב בין הקראנצ'יות של הבצק והמילוי שלו, שעדין במתיקותו, בהחלט מצדיקים את התואר שקיבל כקינוח הבית. קינוח נוסף שמקבל מאיתנו את התואר "יחיד ומיוחד" הוא קינוח בשם "צ'אמבלה פיסטוק" – עוגת שקדים ופיסטוק מיוחדת בטעמה המונחת במרכז הצלחת ומסביבה רוטב דובדבנים, שצבעו אדום עז, וקרם מסקרפונה עדין במתיקותו הנמס בפה לצד גלידת שוקולד לבן מעולה. פשוט לסיים ארוחה בדרך הכי מתוקה שרק אפשר.

לפני שאנו יוצאים שלובי ידיים אל הרחוב, ומתנתקים מטעמיה המשובחים של איטליה אני שואלת את בן זוגי לארוחה "האם אתה רוצה להוסיף משהו?" והוא עונה בקצרה, "כן, שהיה לי טעים!". וכל מילה נוספת מיותרת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה