מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אונזה בשוק הפשפשים ביפו

אונזה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סשימי טונה היא אחת ממנות הדגל של אונזה. המנה הגיעה על גבי אריח דמוי בטון. נתחי טונה אדומה הונחו בין נקודות ג'ל מנגו וגילופי פאפאיה טרייה. הטונה עוטרה בנבטי כוסברה..." קרין אביב בערב של שיאים במסעדת אונזה החדשה בשוק הפשפשים ביפו

שמעתי שאונזה היא המקום הלוהט, הבועט והכי נכון עכשיו בשוק הפשפשים ביפו, כך שקשה היה שלא להגיע מלאת ציפיות. אז נתחיל מהסוף, גם אני זכיתי בחוויה קולינרית יוצאת דופן שניתן לסכמה במילה "שיאים". שיא המקצוענות בבישול, שיא המקצוענות בניהול המסעדה, שיא המקצוענות בבירמון ושיא הכיף באווירה שהמוסיקה מייצרת. באונזה אין פשרות. אין אמצע. אם זה לא הטופ, זה לא קיים.

התפריט, עליו חתום השף יוסי שטרית, אמור להיות הוורסיה המשוחררת יותר של קיטשן מרקט, הידועה כאחת מהמסעדות המובילות בענף. באונזה ניתן לשבת לארוחה של ממש או רק לדרינק על הבר עם מנות קטנות. תפריט האוכל והאלכוהול מקדימים את זמנם ואני בטוחה כי הם מהווים השראה למקומות ולשפים אחרים.

למנה הראשונה קיבלנו טעימה מסלט רענן המורכב מעלי אנדיב בלגי פריכים המתפצפצים בפה מונחים על ענן קציפת גבינה כחולה. הסלט היה מתובל בויניגרט חרדל, מקושט בשבבי ברס ואפרסקים טריים שהשתלבו בצורה נפלאה. איזו התחלה מעולה לערב. מנת פתיחה נוספת הגיעה בצנצנת זכוכית ושמה "הביצה". המנה משלבת מספר צבעים, טעמים ומרקמים שפשוט השאירו אותי פעורת פה והמומה. אחת המנות המפתיעות שאכלתי אי פעם. את מרכיבי המנה אשאיר בגדר הפתעה לסועדים כי סודות לא מגלים....

סשימי טונה היא אחת ממנות הדגל של אונזה. המנה הגיעה על גבי אריח דמוי בטון. נתחי טונה אדומה הונחו בין נקודות ג'ל מנגו וגילופי פאפאיה טרייה. הטונה עוטרה בנבטי כוסברה וקריספי רייס. כשמקבלים את המנה קודם כל בוהים בה, בעיצוב ובשילובים. לאחר מכן תוהים האם כדאי להרוס את היצירה הזאת ולאחר שיקול דעת מעמיק טורפים את המנה ונהנים מכל ביס.

בריוש שרימפס היא מנה אלגנטית בה מונחת קציצת שרימפס על בריוש שרוף קלות על הגריל. הקציצה חמצמצה וקלילה ומשלבת עשבי תיבול וקולי לימון כבוש. על הקציצה מונחים נתחי פרושוטו קטנים שמוסיפים עוד רובד למבחר הטעמים העשיר. מנת דגל נוספת הגיעה לקראת הסוף והפתיעה שוב בשילוב צבעים, מרקמים, ים, יבשה, מזרח ומערב - מיקס של פירות ים מונחים על קרם לוביה. הטעמים אוריינטליים עם נטייה לצד המלוח.

תפריט הקינוחים הוא תורה שעוברת בעל פה. אנחנו טעמנו מוס שוקולד עם קראנץ נוגט שהיה שוקולדי מאוד וטעים בהחלט. גם כאן השילובים המעניינים צצים וקרם השוקולד תובל במלח אטלנטי ושמן זית. קרם בורלה אספרסו סגר את הארוחה לצד גנאש שוקולד והל.

על הבר ניצח בגאון דן הברמן שמצליח בצורה מקצועית להכניס עולם ומלואו לכוסות הדרינק שלנו באותו הערב. הקונספט של המסעדה בשלב זה כבר הובן, השף יוסי שטרית עיצב מנות שחושבות כמה צעדים קדימה הן מבחינת שילובי הטעמים והן מבחינת חווית הסועד. שילובים נכונים, מדוייקים ולא שגרתיים הם מילת המפתח.

אונזה. שוק הפשפשים. שיא של חוויה. נקודה.