Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לחג סוכות

יינות לחג סוכות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי עם המלצות יין לחג הסוכות, אותו החג שמזמן לנו שפע של ארוחות בסוכה ומחוצה לה וכמובן לעשות את מה שאנחנו הכי טובים בו: על האש. לכן, המלצות ליינות אדומים המשתלבים עם הבשר, ממיטב תוצרת יקבי הארץ.

חג הסוכות מזמן הרבה ארוחות חגיגיות בסוכה ומחוצה לה, ובעיקר ארוחות שופעות בשר הידועות בשם "על האש". בטור זה המלצה ליינות המתאימים למגוון הארוחות.

יקב טוליפ הוא יקב נפלא המשלב בין הפקת יין איכותי לפרויקט חברתי מבורך של שילוב אוכלוסיה בעלת מוגבלויות בעבודת היקב. לאחרונה, השיק היקב את הקברנה סוביניון רזרב, 2012. היין הופק מ-90% ענבי קברנה סוביניון בתוספת 5% קברנה פרנק ו-5% פטיט ורדו. היין יושן במשך 16-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מורכב מענבי קברנה סוביניון מארבעת החלקות המובחרות של היקב, אשר מפיקות כל אחת יין שונה באופיו. בתחילת תקופת היישון כל חלקה התיישנה בנפרד ולאחר שישה חודשים הרכיבו את הבלנד. ביקב החליטו לקצר את זמן היישון בחביות לעומת שנים קודמות בכדי להדגיש את פירותיות היין. מומלץ לפתוח את הבקבוק כחצי שעה לפני השתייה כדי לקבל יין מעט יותר מרוכך. מדובר ביין נהדר שיתאים מאוד ללוות בשרים צלויים על האש. מאמין שהוא גם קולע מאוד לחיך ולציפיות של שותה היינות הממוצע בישראל.

זה המקום לציין שהמגזין של רוברט פרקר, אחד ממבקרי היין החשובים בעולם, העניק ל-Black Tulip, יין הדגל של יקב טוליפ מבציר 2011, את הציון 91, שהינו הציון הגבוה ביותר שהוענק בטעימה מבין כל היינות הישראלים שנטעמו.

אם נקלעתם למזג אוויר חם שווה לנסות את יין רוזה שילווה את הארוחה. מומלץ לנסות את יקב מאיה, יקב חדש שחרט על דגלו עשיית יינות המתאימים לאקלים ולמטבח הים תיכוני. בשביל לממש את החזון הזה, היקב הביא שני מומחים מיוון, היינן, הפרופ׳ יאניס פראסקבופולוס ואת המומחה לגפנים ים תיכוניות, הפרופ' קוסטאס בקיאסטס. השניים, המומחים בגידול ועשיית יין באגן הים התיכון, בשילוב עם היינן דוד בר אילן, יצרו את יינות MAIA, תוך מחשבה על שילוב בין עולמות ומנגד שמירה על שורשיות ישראלית. הרוזה 2013 של יקב מאיה הוא רוזה מרענן חמצמץ ומתקתק במידה הנכונה ובעל ארומות פרחוניות. יש להגיש קר ביום חם ולהנות ממנו לצד ארוחה או כיין לשתייה בפני עצמו.

נחזור ליינות אדומים. ליקבי כרמל סדרה נהדרת הנקראת סדרת סינגל ויניארד, דהיינו יינות שהופקו מכרם אחד איכותי במיוחד. לאחרונה, טעמתי את כרמל קברנה סוביניון, כרם קאיומי 2011, שהופק מענבי קברנה סוביניון שנבצרו בכרם קאיומי. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. הכרם נטוע בין מושב מירון לקדיתא בגובה של כ–750 מטר מעל פני הים. ביקב מתארים את היין כבעל גוון ארגמני עמוק ובשומת של קסיס, שזיף בשל, תה שחור וטבק. מדובר ביין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת המתאים ללוות ארוחה חגיגית מרובת מנות. אוסיף ואציין כי היין סחט מזוגתי קריאות התפעלות, ולא כל יין זוכה לכך.

אחרונים חביבים הם שני יינות חדשים שהוציא יקב תבור, השייכים לסדרת אדמה II. הסדרה אמורה להימכר בעיקר במסעדות. הראשון, קשת 2010, הוא יין אדום יבש העשוי מענבי קברנה סוביניון וקברנה פרנק. היין יושן כשנה בחביות עץ. השני, טללים 2012, הוא יין לבן יבש העשוי מענבי שרדונה ויושן ארבעה חודשים בחביות עץ אלון. זה המקום לציין כי לאחרונה זכה המרלו 2010 מסדרת אדמה של יקב תבור בדירוג הגבוה ביותר שניתן ליין ישראלי במגזין Wine Enthusiast. היין קצר שבחים ודורג בציון 93 במגזין היין העולמי הנחשב.

אם חשקה נפשכם דווקא בבירה ולא ביין, אז כדאי שתרשמו לפניכם כי במסעדת דיקסי של השף חיים כהן יתקיים פסטיבל בירה כחלק מחגיגות העשור להקמתה. הפסטיבל יחל ב-5.10.14 עד ה-25.10.14 ויתחבר אל חגיגות אוקטוברפסט החלות בגרמניה. הפסטיבל הינו לאורך כל שעות היום והלילה, ויאפשר לאורחי המסעדה להגיע ולהנות מעשרות סוגי בירה ממבשלות הבוטיק המקומיות לצד מבשלות בינלאומיות גדולות. לאורך כל תקופת הפסטיבל, רחבת הלובי בכניסה למסעדה תתמלא בדוכני בירה לצד תפריט ספיישל המותאם במיוחד ללוות את הבירה. אורחי הפסטיבל יוכלו לבחור בין רכישת בירה וישיבה במסעדה לבין האפשרות של "בירה ללא תחתית" המאפשרת טעימה של עשרות סוגי בירה שונים המוצעים במתחם.