Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות עילית בתל אביב

מסעדות עילית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בשנים האחרונות מסעדות היוקרה הפכו לפופולריות יותר בקרב הישראלים. הסועדים מוכנים לשלם יותר עבור החוויה הקולינרית הגבוהה הכוללת מנות גורמה, חומרי גלם איכותיים ואירוח יוקרתי. קבלו המלצה למסעדות עילית בתל אביב שכדאי להספיק לאכול בהם ולהרגיש "חשובים" למספר שעות

מול ים


היכונו להפלגה בין נפלאות הים הגדול תוך הכרת טעמים חדשים, בלתי צפויים וחד פעמיים. השף יורם ניצן, מנצח על הספינה היוקרתית הזו מאז יום הקמתה, ומוביל את הסועדים למחוזות קולינריים מאתגרים. מסעדת הדגים ופירות הים, השוכנת במבנה צנוע יחסית בנמל תל אביב, אך נחשבת כפנינה של הארץ, מציעה מנות מלוטשות ומוקפדות מחומרי גלם מובחרים, שאותן מלווה אוסף יין נדיר ואיכותי.

טוטו


המסעדה, הממוקמת במגדל מוזיאון תל אביב, נחשבת כבר שנים כמסעדה יוקרתית ומובילה בארץ, המציעה תפריט הבנויה לקפידה, עד לפרטים הקטנים, המשלב מטבח ים תיכוני עם חומרי גלם משובחים עד אחרון העלעלים שבצלחת. כדי לחוות את טוטו כמה שיותר מומלץ להזמין כמה מנות למרכז השולחן ולהתענג יחד על הטעמים והריחות. כמובן, שיש בר ישיבה רחב ונעים לכוס יין או ארוחה מהירה.

הרברט סמואל


השף יונתן רושפלד מוביל ביד רמה ומקצועית את מסעדת הרברט סמואל השוכנת בטיילת תל אביב מול נוף ים קסום ונחשבת כחוד החנית של עולם המסעדנות. הרברט סמואל היא מופת של דיוק ויצירתיות, עם תפריט חכם, אוכל ים תיכוני עם נגיעות ממטבחים אחרים, ובעיקר אסיה. במסעדה יינות מהארץ ומהעולם ובר אוכל הנמצא במרכז המסעדה המקנים למקום את אופיו הייחודי.

יפו תל אביב


אהבה לאוכל, ליין, לאסתטיקה ולמקצועיות הובילו את השף חיים כהן לפתוח את מסעדת יפו-תל אביב. העיצוב משלב בין חדש וישן: רהיטי עץ ממוחזרים, שטיחים על הקירות, תריסים נוסטלגיים לצד מטבח חדש ומבריק. התפריט משתנה כמעט על בסיס יומי וכולל מנות שונות של דגים ופירות ים, מנות פסטה, תמנון, בורקס של סרטים וכמובן מנות בשר משובח.

התרנגול הכחול


השף שאול בן אדרת מסתמך בתרנגול הכחול על מצרכי שוק טריים להכנת מנות יצירתיות במגוון טעמים, המותאמים לכל שעה ביום. המטבח המרכזי של התרנגול הכחול מגיש מנות עונתיות ובמעדנייה מכינים מנות חדשות וטריות בהתאם לחומרי הגלם הזמינים. ניתן לשבת בחלל העיקרי של המסעדה, בסלון צדדי, במרפסת המרשימה, על הבר, במנהרת היין ובחדר הפרטי.

אריא


מסעדת אריא שוכנת במבנה היסטורי השייך למשפחת יואל משה סלומון שעבר תהליך שיפוץ לקראת פתיחת המסעדה. בקומת הכניסה בר מושקע עם הופעות מידי ערב ומעל תמצאו את מסעדת השף העדכנית. השף גיא גמזו, הנחשב לשף צעיר ומבטיח, מציע תפריט קליל אך מוקפד עד לפרטים הקטנים ביותר. בתפריט מנות ממעמקי הים ונתחי בשר מובחרים המאתגרים את החיך.

צפרה


בחלל שחור וענקי כשקיר רשת ותאורה סגולה שוברים את המסתורין, מגיש השף אבי קונפורטי תפריט מעודכן ומתוחכם המשלב בצורה מקורית כמה וכמה מטבחים וטכניקות בישול אסייאתיות. המנות המוגשות לסועדים מלאות בצבעים, ריחות וטעמים חזקים המשמחים את החיך. במקום בר קוקטיילים מאתגר לא פחות מהאוכל והשילוב בין שניהם יחד יוצר מקום שלא ניתן להישאר אדישים אליו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש