Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה ביקורת על מסעדת תאנים בירושלים

תאנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת המג'דרה - מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה..." יונתן שטרנברג מבקר בתאנים, אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה

מסעדת תאנים שבירושלים היא אחת הוותיקות בעיר ואעיז לומר שגם בארץ, הפועלות ברצף ומגישות אוכל צמחוני. הרבה לפני שזה היה טרנד או שמשתתפים בתוכניות ריאליטי דיברו בלהט בגנותם של "אוכלי החיות", פתחו ורד ופטריק מלכי את תאנים. המסעדה נפתחה בשנת 1993 ולאחר שנים בהם פעלה ברחוב עמק רפאים, עברה לפני כעשור למישכנה החדש בבית הקונפדרציות – מרכז תרבות ומוזיקה אתנית המציע הופעות חיות ותערוכות מתחלפות אל מול העיר העתיקה.

תאנים אשר עורכת גם אירועים פרטיים במקום ומציעה שירותי קייטרינג המבוססים על אוכל צמחוני, צבעוני ושמח להגדרתה של ורד ובתפריט אפשר למצוא מגוון רחב של מאפים, מנות טבעוניות, סלטים, תבשילים, מרקים עשירים, קינוחים ביתיים, מיצים טבעיים ומנות אתניות מעניינות דוגמאת הגאדו-גאדו – מנה מעניינת מהמטבח האינדונזי עם שם קליט ומשעשע. התפריט הוא עונתי ומשתנה בהתאם לחומרי הגלם הזמינים ולמעט לחמי השאור המצוינים שנאפים על ידי מאפיית ד"ר מרק, כל המנות, כולל הקינוחים והמיצים מוכנים במקום.

למרות שאני קרניבור מושבע וכל חבריי יעידו שאני מוכן לקום באמצע הלילה בשביל סטייק טוב, בעקבות ביקור במסעדה ווייטנאמית קטנה בעיר דלאט בשנת 2005 בה נחשפתי לנפלאות המטבח הצמחוני, למדתי שאפשר לאכול אוכל מזין, בריא, מגוון והכי חשוב גם טעים מאוד גם בלי מוצרים מן החי.

לתאנים הזמנתי את אבא שלי שבדיוק חגג יום הולדת וזו הייתה הזדמנות לבלות קצת זמן איכות ולהתעדכן. לאחר טיול קצר במשכנות שאננים, הגענו למבנה המרשים בו שוכנת המסעדה והתמקמנו באחד השולחנות ליד החלון הצופה אל חומות העיר העתיקה. אם גם אתם רוצים שולחן עם נוף מהיפים בארץ, מומלץ בחום להזמין מראש שכן, לקראת שקיעה כל השולחנות מתמלאים.

אבא הזמין אגסלק, מיץ מבוסס אגס וסלק ואני הזמנתי מיץ תמרינדי. התמרינדי היה מעולה, חמצמץ ומתוק במידה. הרבה יותר טעים מזה שמוגש בחנות הקטנה שמול שער שכם. לראשונות טעמנו מנת פלפלים קלויים ביוגורט עזים ואגוזים – מנה נהדרת וצבעונית בה השף שילב גם פירות טריים. הזמנו גם שתי צלחות מהמרקים המתחלפים, מרק מיסו טעים מאוד ואותנטי עם אצות, טופו ובצל ירוק ומרק יוגומאטו קר שהתאים מאוד למזג האוויר. היוגומאטו כפי שניתן לנחש הוא מרק עגבניות בתוספת יוגורט ובמסעדת תאנים משלבים גם פלפלים קלויים שמוסיפים מתיקות ומרקם, מרק מצוין לקיץ.

לעיקריות בחרנו במנת המג'דרה של המהרג'ה, מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה. טעמנו גם את הספינקופיטה – מאפה בלקני של עלי פילו במילוי תרד וגבינה. בסך הכל מנה טובה, אך כאן היה ניתן להוסיף מעט יותר מן המילוי.

מנה נוספת שטעמנו לא הייתה בתפריט הרגיל והופיע בתפריט הספיישלים – פטריות פורטבלו צלויות ודלעת ערמונים ממולאת על מצע עלים. מנה מוצלחת מאוד ועשירה. הפטריות היו טריות ומוצקות, ניצלו בצורה מדויקת ולא מפתיע שבהרבה מסעדות בוחרים להגיש את הפורטבלו בתוך לחמנייה כתחליף להמבורגר. דלעת הערמונים שהוא אחד הירקות החביבים עליי במשפחת הדלועים ובכלל, מולאה בתבשיל מעניין של קישואים וקטניות ובקלות יכלה להוות מנה בפני עצמה.

הרבה מקום לקינוח לא נשאר לנו אך בכל זאת הזמנו שתייה חמה וסלייס של עוגת פרג-שוקולד טרייה שהיוו סיום מושלם לארוחה מהנה. תאנים מציעה אלטרנטיבה נעימה וטעימה להרבה מהמסעדות בעיר – אוכל מגוון ולא מכביד, נוף מדהים ואווירה נינוחה, לא צריך יותר מזה.