מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אלפרדו ברעננה

אלפרדו רעננה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גולת הכותרת היו ללא ספק, הארנצי'ני מטוגן –כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. מנה איטלקית קלאסית מאוזנת ועשירה בטעמים נפלאים..." חגית גרוס במסע טעמים איטלקי באלפרדו הכשר ברעננה

מזמן הרגשנו שמשהו קולינרי טוב קורה ברעננה ובמיוחד שמדובר במסעדות שנותנות מענה לקהל המחפש אופציה כשרה בעיר ובסביבותיה.

את האחות הגדולה של אלפרדו פגשנו בפתח תקווה, מסעדה ותיקה הפועלת כבר 13 שנה וצברה לה מוניטין רב. אלפרדו הרעננית קיימת רק שנה וחצי אך אין ספק שהיא ירשה מהסניף בפתח תקווה תפריט עשיר ושירות מקצועי שמזמין אליה לקוחות רבים וכל זאת למה? למסעדה הגענו ביום חול רגיל אבל משהו באווירה שם שידר כאילו הוזמנו לסעודה חגיגית או אירוע מכובד. התיישבנו בחלל הפנימי הנראה יותר כמו אולם רומי עתיק ומפואר עם עמודים מעוטרים ונברשת זכוכית גדולה תלויה מעל. המרפסת נראית כאיזור ישיבה קליל יותר עם פינות ישיבה נמוכות ולצידן שולחנות גבוהים וכיסאות בר. באמצע הרחבה החיצונית ניצב לו עץ שכונתי עם צמרת מרהיבה שמשרה אוירה של מסעדה בכפר איטלקי מרוחק.

ואם זה נראה לכם טו-מאץ' הרי שכשהאוכל הגיע התפאורה המרשימה הזו זזה הצידה ומפנה מקום להצגה האיטלקית האמיתית.

על אף העובדה שהיינו רק שניים בשולחן, לראשונות הוזרמו מנות בגודל שהיו יכול להספיק בקלות למשפחה בת שש או שבע נפשות. אז מה היה לנו שם? סיגר במילוי בולגרית, חציל מטוגן וזיתים שחורים מוגש עם רוטב יוגורט בצד, סירת חציל אפוי בתנור במילוי סלט קינואה עם רוטב טחינה עשיר מעל, פטריות שמפיניון ממולאות בגבינת עזים ואגוזי קליפורניה עם עשבי תיבול בציפוי פריך על מצע רוטב אלפרדו - אותו אלפרדו מפורסם שעל שמו קרויה המסעדה. המשכנו לדגום קרוסטיני עגבניות שהתגלה כסלט עגבניות מתובל בתוספת פרמז'ן, מוגש על צנימי ג'בטה פריכים וחמימים. אך גולת הכותרת היו ללא ספק, הארנצי'ני מטוגן –כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. מנה איטלקית קלאסית מאוזנת ועשירה בטעמים נפלאים.

את כל המנות הנדיבות והעשירות האלו ליוותה ג'בטה איטלקית חמה ופריכה עם מגוון מטבלים וביניהם ריבת עגבניות שרי ממכרת ונדירה בטעמה. בשולחנות הסמוכים ישבו משפחות עם ילדים (צריך יום אחד לחקור את הקשר בין מסעדות כשרות לילדים מחונכים – באלפרדו מצאנו כאלה) וככל שהשעות נקפו הוחלפו המשפחות בזוגות שהגיעו לבלות ערב רומנטי במסעדה איטלקית מפנקת.

לא שהיה לנו מקום אבל התעקשנו להמשיך למנות העיקריות. את עינינו צדה דלת סתרים בגווני אפור שלאחר בירור קצר התבררה כדלת מודולרית שמובילה לחדר האירועים הפרטי של המסעדה המצוייד במערכת סאונד ומקרן שיכול גם להיות שימושי לתקופת המונדיאל.

העיקריות הגיעו גדולות ועשירות עוד יותר: סלט סאן ג'מיניאן שמורכב משלל חסות ועליהן פטריות שמפיניון, מוקפצות בשמן זית, שום, יין לבן ועשבי תיבול, עגבניות שרי, עם גבינה בולגרית ואגוזי קליפורניה פריכים. הסתערנו על הסלט אך לא הספקנו להגיד אריבדצ'י כשלשולחן הגיעה מנת פסטה אלוהית: פטוצ'יני ברוטב ארבייטה רוטב חריף ומעקצץ המנה גדולה ונדיבה שמאפשרת לחלוק אותה בכיף מבלי לראות את הלבן שבצלחת. לצידה הגיע דניס אלפרדו - דג שלם מטובל בשמן זית ופסטו, אפוי בתנור לבנים ומלווה בתוספת של פסטה פטוצ'יני ברוטב עדין. תאווה לחיך.

מסתבר שאלפרדו מכינה בעצמה את כל הרטבים שמוגשים עם המנות דבר שמקנה לארוחה טעם ביתי מעודכן. גם הקינוחים הנפלאים נעשים במקום ובמקרה שלנו - היו המשך נפלא לערב הקסום הזה. את הארוחה חתמנו עם סופלה שוקולד עם רוטב וניל חם שהסתתר בפנים וקרם ברולה צהבהב ומתוק עשוי במידה הנכונה ומוגש בכמות נדיבה ומפנקת. בדיוק כמו שקינוח צריך להיות. חם, עשיר ומפנק.

אז מה היה לנו פה? איטלקית אחת שני סועדים מפוצצים והוכחה לכך שאוכל כשר (למהדרין!) נותן פייט למסעדות האחרות בסביבה. אז עד הפעם הבאה: אריבדרצ'י אלפרדו!