מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבה על פיראט בר בראשון לציון

פיראט בר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת..." דן תורן בערב עשיר בבירות ובאוכל משובח ומדוייק בפיראט בר בראשון לציון

זה קרה לפני כמה ימים בערב, כשקפצתי לדרינק "קצר" עם אלון חברי הטוב. אולי זו היתה האווירה או המלצרית החייכנית, אולי היו אלה בכלל שבעים ברזי הבירה או התפריט העמוס בכל-טוב... לא ידעתי לשים על זה את האצבע אבל משהו בפיראט בר עשה אותי מאושר ובסוף הערב, כשנפרדנו לשלום מהחלל הענק ומעשרות האנשים שישבו בו, משהו גרם לי להבין שבגן-החיות הקולינרי בישראל הקטנה יש מקום לתוספות שונות ומרתקות.

הפיראט בר שוכן בראשון לציון, ממש בלב אזור התעשיה שכבר מזמן הפך לרובע המסעדות בעיר. מעבר לתפריט עשיר שכולל מנות אירופאית קלאסיות, בפיראט תוכלו למצוא גם מגוון עצום של בירות מהחבית, אין-ספור סוגי וויסקי ובעיקר עשרות סועדים ושתיינים שמחים עד הגג. אגב גג, הפיראט (איך לא) עוצב כאוניית פיראטים והחלל הגדול עמוס בחבלים, סולמות ובדים המדמים את מפרשי הספינה. הגג, עשוי כולו קורות עץ כבדות, נישא לגובה רב ומאפשר לחלל הגדול להתמלא בצלילי השמחה ובניחוחות הקולינריה האגדית.

אז מה קורה בפיראט? למעשה המקום הוא שילוב מאוד ראוי בין מטבח איכותי וחריג בנוף לבין מגה-בר אירופאי תוסס. במקום הושקעה מחשבה רבה שחוצה את כלל האלמנטים- מהעיצוב והאווירה, דרך הצוות שנבחר לעבודה, המשקאות שמוגשים לצד המנות ואיך לא- המנות עצמן שמשקפות באופן הטוב ביותר את העושר במטבח. אלון ואני סעדנו לשובע ובין לגימה מבירה כזו או אחרת הצלחנו למצוא תבלינים ייחודיים, חומרי גלם טריים מאוד, הכנה קפדנית ומושקעת של כל מנה ומנה והגשה שמעוררת תיאבון.

מהמנות שהחלטנו להתעכב עליהן; לשון בשמנת פטריות עם עשבי תיבול טריים, מיקס פירות ים ובו קלמארי, שרימפס ופולים בציר דגים וחמאה, דניס מעושן וצרוב על הגריל ותפוחי אדמה אפויים. לכל המנות מוטיב חוזר- דיוק בביצוע. כאילו שעובדי המטבח מקפידים על מיקום של כל פרט ופרט בצלחת והמלצרית המגישה מתאמנת חודשים בהליכה עם ספר על הראש רק בכדי להבטיח חוסר תנועה של מרכיבי המנה. אילו היינו יושבים במסעדת שף או באחת מתופעות הגורמה באירופה, הרי שהקפדה כזו היתה מקובלת על הדעת אך בישראל שלנו, בבר, בלב ראשון לציון, הדבר עולה כהפתעה נעימה וטעימה.

מנת הלשון נעשתה בדיוק רב. הבשר היה רך להפליא, התיבול היה מוקפד ונכון, השמנת בושלה לרמת הצימצום הנכונה והשילוב על הצלחת היה הרמוני. פירות הים היו טריים, השרימפס היה רענן, נתחי הקלמארי נחתכו במידה הנכונה, המולים טריים וטעימים מאוד וציר הדגים שעטף את כלל המרכיבים ניכר והורגש היטב. המנה הוגשה על מחבת פלדה כבדה שהיתה לוהטת ושמרה את המנה חמה לזמן רב, דבר שאפשר לנו להנות מהטעמים באיטיות הראויה. הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת.

את כל האוכל הזה שטפנו בלא-פחות מאשר תשעה סוגי בירות שונות אשר כולן הוגשו בכוסות ייחודיות, בטמפרטורה הנכונה ועם חיוך ממיס של אלכס המלצרית המסורה שלנו. בין ביס לביס ולגימה הצלחנו לגנוב שיחה עם רגינה, מנהלת המקום, וקיבלנו מעט הסברים על הפיראט. מסתבר שאת חלל המסעדה הענק (למעלה מ-300 מקומות ישיבה) ממלא קהל מגוון מאוד אשר מקפיד לפקוד את המקום בקביעות. המנות הייחודיות שמוגשות בפיראט מזמינות אליו סועדים מכל חלקי הארץ ומטווחי גיל שונים - ממשפחות עם ילדים, דרך זוגות צעירים ועד שולחנות של בני הגיל השלישי שבאים להיזכר בטעמיהם המיוחדים של מנות אירופה הקלאסית.

ומה עוד בפיראט? כל יום בשבוע וה-"קטע" שלו; בימי ראשון בירה ללא תחתית, בימי שני סושי חופשי על הבר. בימי שלישי 1+1 על כל הבירות. רביעי ואילך הם ימי הסופ"ש והמקום משתנה אט אט ומקבל אווירה פחות משפחתית ויותר בליינית כדי שיתאים לקהל הצעיר שפוקד אותו בערבי הסופ"ש התוססים. ומעבר לזה- חדרי אירועים פרטיים לכמות מכובדת של סועדים, פינת עישון מרווחת ומאווררת, צוות מסור ומקצועי, עיצוב מעניין, מוסיקה איכותית וחניה צמודה.

כשיצאנו החלטתי שבפעם הבאה שאני חוזר אני מביא איתי תוכי וחרב... סתם בשביל להשלים את החוויה.