Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת בראסרי 107 בחיפה

בראסרי 107


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך..." קרין אביב מגיעה לבראסרי 107, המסעדה החדשה שנפתחה ברחוב יפה נוף, על קצה הר הכרמל, חיפה

נוף עוצר נשימה המשקיף למפרץ חיפה מקבל את פני האורחים של מסעדת בראסרי 107. אפקט הגובה והעומק ביושבנו על קצה מצוק הכרמל לצד חלון הענק, נותן את ההרגשה שאתה על גג העולם.

המסעדה, שוכנת באחד הבניינים הוותיקים בחיפה, מבנה המיועד לשימור. קירות האבן העבים עטופים חלקם במדפי עץ עמוסי משקאות אלכוהוליים, משרים אווירה של בר-מסעדה. אמנם המקום תפקד כמסעדה בעבר, אך אורחיי המלומדים ואני, באנו להתרשם מהגלגול הנוכחי של המסעדה שנפתחה כחודש וחצי טרם הגעתנו.

התפריט עשיר ומגוון, והותאם הן לאווירת המקום והן לרצון לתת מענה לכל חיך וחיך ועל כן כולל בתוכו דגים, מאכלי ים, פירות ים, בשרים, פסטות, סלטים, מנות טאפאס וקינוחים מוקפדים. התפריט הוגדר זמני ומתלמד, כזה המקשיב לרחשי הסועדים, ומתגבש עד להתייצבותו בקרוב. בנוסף, מוצע במקום תפריט יין רחב ומקיף הכולל יינות איכות מהארץ ומחו"ל במחירים שווים לכל נפש.

לרקע מוסיקה טובה וברמן מקצועי מאחורי הבר, התחלנו את הטעימות. אל השולחן הוגש לחם הבית שנאפה במקום מלווה במטבלים כדוגמת חמאת שום, פסטו, עגבניות מיובשות וטחינה. הלחם נקלה לרמת טוסט, דבר שקצת הפתיע את יושבי השולחן שציפו ללחם טרי ורך, אך נתן טוויסט מעניין כבר על ההתחלה. פטריות ממולאות בגבינת שמנת ושקדים, מעוטרות בצנוברים הגיעו לאחר הקרמה בתנור, מנה טובה שהונחה על כלי קרמיקה מקסים. דגמנו גם מגלילות חצילים, כדורי גבינת עיזים עטופים בחצילים קלויים, על מצע סלסת עגבניות - החצילים היו נימוחים, חמימים ונחטפו בזה אחר זה.

במסגרת המנה הקלאסית והכה מוכרת, טעמנו מקבבוני הטלה שהונחו על מצע טחינה. בשר הקבב היה קצוץ גס והורגשה יד טובה שקצצה ותיבלה את הבשר. נענע טרייה וצנוברים הוסיפו מרקמים מעניינים למנה. צברנו כוחות להמשך הארוחה כשטעמנו מ"סלט החיזוקית" - הר של פטרוזיליה שטוף בשמן זית ומיץ לימון עורבב עם סלק, חמוציות וצנוברים. לצד הסלט הוגשה לבנה עם חמצמצות עדינה. המנה היתה טרייה, רעננה, בריאה ואכן חיזקה את הגוף והנפש של צוות היפים והאמיצים.

בעיקריות זכיתי לטעום מנה אשר שילבה פסטה פנה עם רצועות פילה. שילוב קצת מוזר לטעמי, שלא נותן את הכבוד הראוי לפילה, אך שולב היטב עם זיתי קלמטה ושמן זית. טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך.

בקינוחי המסעדה אין פשרות. טעימה ראשונה הייתה של מנה קלילה מוגשת בכוס יפה של קרם מסקרפונה מעוטר בשערות קדאיף. קינוח נוסף של מעדן חלבה הוגש בצנצנת, שילב מרנג שוקולד, קרם חלבה, נוגט ושערות חלבה. אמנם הרבה מרכיבים למנה, אך הטעמים היו מאוד עדינים וביחד יצרו קינוח מעולה. לסיום סיומת, טעמנו את "שוויצריה" , עוגיית מרנג שוקולד שעליו נחת קרם מסקרפונה קליל, בתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר שצולחת בצורה מעוררת תיאבון.

נחזור לעניין הגיבוש, הבשלות והקונספט. אני מרגישה שיש למסעדה עתיד בנוף הקולינרי החיפאי. בעלי המסעדה והצוות הניהולי הינם אנשים וותיקים ומנוסים בענף שיודעים כיצד לנווט נכון את המסעדה. המנות טעימות ומשאירות טעם של עוד יחד עם זאת התפריט צריך עדיין להתגבש ולהציע לסועדים את הספציאליטה של השף בכל תחום. הפעם פגשתי תינוק בחיתוליו, מבטיחה לבוא ולסקור את עלם החמודות לכשיצמח ויתפתח. בהצלחה!