Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פדרו באילת

פדרו אילת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כמות מכובדת של שרימפס טרי שהוקפץ ברוטב יין לבן ובלו-צ'יז, והוגש בליווי ארטישוק צלוי ודפי פסטה עדינים שיצרו הרמוניה של ממש על הפלאנצ'ה החמה..." דן תורן נהנה מחופשה רומנטית באילת ומארוחת יינות (תיכף תגלו) במסעדת פדרו

בין ארוחה לארוחה צריך לנוח קצת וקארין שלי החליטה שמגיעה לנו חופשה קצרה בעיר שלעולם אינה נחה - אילת. ובכן, חופשה זה טוב אבל מה, לא נאכל קצת? אז הנה לכם סיפור על אחת המסעדות הטובות בהן זכיתי לסעוד בחיי הקצרים - מסעדת פדרו האילתית.

במקום כלל לא צפוי, הרחק מאזור המלונות הרועש, במעלה הרי אילת ובין בניין מגורים לווילה, שוכנת מסעדה קסומה, שקטה ומעוצבת להפליא. פדרו, שפתחה דלתות לראשונה בשנת 1987 ולאחרונה עברה מתיחת פנים (ותפריט), קיבלה את קארין שלי ואותי לסעודת מלכים רוויה ביין טוב, מנות עשירות ומפתיעות וגם מלצר אחד עם מבטא ארגנטינאי מתגלגל ממנו לא ידענו שובע...

לשמחתנו זכינו לחלוק את השולחן עם הדר, מנהלת השיווק של המקום, שסיפרה בהתלהבות על השינויים שחלו במסעדה; בכל המסעדות מגישים מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות. כל שף לוקח את המנות לכיוון שלו, הטעמים שונים ומגוונים ובדרך כלל יש היצע נרחב ממנו הסועד נאלץ לבחור רק קומץ קטן של מנות כדי להרכיב ארוחה. בפדרו החלטנו לעשות משהו מעט שונה ולאפשר לסועד לטעום את ההיצע הרחב של המטבח שלנו מבלי שיצטרך להזמין חמש מנות עיקריות ולשלם בהתאם. שיתפנו פעולה עם יקבי רמת הגולן והרכבנו תפריט המציע לסועד יינות מובחרים ומנות מרתקות שמשתלבות נהדר עם היינות. הרעיון העיקרי הוא לחשוף את הסועדים למגוון רחב של טעמים וליינות "מהמדף העליון" כאשר הכל ארוז בארוחה מהנה, שירות טוב ואווירה מיוחדת ושונה מהמקובל.

כמעט מבלי ששמנו לב, החלו לזרום לשולחן מגוון מנות ראשונות מארוחת ה-"גמלא" שבתפריט. אגב- גמלא, ירדן וסינגל - כולם שמות של סדרות יין מיקבי רמת הגולן ועל שמן קרויות "ארוחות היין" בפדרו. ארוחת יין כוללת בקבוק יין משובח ובין שלוש לשבע מנות פתיחה מהמבחר במסעדה.

המראות היו מרהיבים והניחוחות עוד יותר. שולחנות העץ הכבדים שממלאים את חלל המסעדה הם מצע מושלם לארוחה שכזו - בשרים מהטובים שידעה בטני, פירות ים טריים ועסיסיים, תיבול בטוב-טעם והגשה מוקפדת כראוי למסעדת שף אמיתית.

אז מה אכלנו? מהקל אל הכבד בסדר עולה בהחלט (ספויילר: לא אכלנו כבד...) סלט פדרו קלאסי - סלט עלים וירקות חתוכים בגסות עם נגיעות מפתיעות של בטטה אפויה, פטריות חמות ואגוזים, הרבה נבטים ורוטב וויניגרט בלסמיקו שעושה הרבה כיף בפה ובעיניים. פטריות רוקפור - שלישיית פטריות צלויות ומוקרמות הממולאות בטריו גבינות עשיר (רוקפור, ריקוטה ופרמז'ן) וגם שברי אגוזי מלך, שהוגשו על מצע של עלים טריים בצלחת ארוכה ומזמינה נעיצות מזלג.

לשולחן המשיכו לזרום עוד ועוד מנות: חציל בוכרי - חציל שרוף לרמה נכונה שהונח בצלחת עמוקה עם נגיעות של בלסמי, וכוסה בעגבניות קצוצות עם רוטב טחינה עסיסי, בו חבויות פיסות עדינות של נתח אנטריקוט ובשר כבש, אשר חייבו אותנו לנעוץ את המזלג עמוק עמוק ולחלצו כשהוא מלא בשכבות של כל-טוב אמיתי. בנוסף, טעמנו גם שרימפס בלו-צ'יז - כמות מכובדת של שרימפס טרי שהוקפץ ברוטב יין לבן ובלו-צ'יז, והוגש בליווי ארטישוק צלוי ודפי פסטה עדינים שיצרו הרמוניה של ממש על הפלאנצ'ה החמה. נתחוני פילה על קרם ארטישוק - כ-100 גר' של נתחוני פילה עסיסיים שניצלו בקפידה והוגשו על מצע קרם ארטישוק אוורירי ועוטרו בנגיעות של פורט איכותי מצומצם ומעט עירית קצוצה. ומנת ספיישל – פילה כבוש - ארבעה נתחי פילה דקים אשר יושנו ויובשו במלח גס, הוגשו על מצע של פורט שזיפים מצומצם ועוטרו בפתיתי פרמז'ן טרי.

בנוסף, הוגש לנו לחם הבית עם מטבל. הרי כמעט בכל מסעדה מוגש לחם הבית עם מטבל ייחודי כזה או אחר. בפדרו, שעד כה קטפה שבחים, הוגש לנו לחם הבית עם מטבל שלקח אותי למקום אחר לגמרי ולחלוטין בלתי צפוי. לצד לחם הבית הוגש מטבל "עמביולי" (כן כן, איולי... עמבה... ביחד). כאכלן, כבשלן וכחובב מזון על סוגיו השונים, הרשו לי להגיד - הנה לכם מנה קטנטנה שבהחלט שווה את הנסיעה הארוכה לאילת. כל המנות שהוגשו לנו שיקפו את היכולות הקולינאריות של המטבח - מפתיעות בשילוב טעמים מנצח ובהכנה מוקפדת של כל מרכיב כשלעצמו.

עשו לעצמכם טובה, הזמינו חופשה קצרה באחד מהמלונות היפים, ארזו בגד-ים וכפכפים והזמינו מקום לארוחת ערב בפדרו. הנסיעה דרומה מעולם לא נראתה טעימה כל-כך... באחריות!

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה