מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לפסח 2014

ארבע כוסות יין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פסח הוא גם חג היין, ארבע כוסות בליל הסדר ועוד כמה בשאר ימות החג. יובל בלנקובסקי ממליץ לכם על כמה יינות מיוחדים שכדאי מאוד לשתות בפסח 2014. לא תשתו?

חג הפסח הוא חג היין הישראלי. ארבע כוסות יש לשתות בליל הסדר, וזה אומר שהרבה יין יונח על שולחן החג. יש הרבה יינות טובים וראויים אבל הנה מספר מצומצם של יינות מומלצים במיוחד. ארוחת הסדר היא ארוחה עם הרבה מנות כאשר יינות לבנים ורוזה מתאימים יותר לפתוח את הסדר כיוון שמשתלבים טוב יחד עם מנות ראשונות מתובלות ומנות דגים.

נפתח ביין לבן. יקב ויתקין הוא יקב בוטיק המבקש להתמקד בזנים ויינות לא שגרתיים. מדי שנה הוא מוציא את מסע ישראלי לבן, יין שאמור לשקף את הטעמים המקומיים. המסע ישראלי לבן, 2013, מורכב ממסך ים-תיכוני מקורי של ארבעה זני ענבים: 30% רוסאן, 30% ויונייה ממרגלות הרי יהודה, 30% קולומבאר מגפנים בוגרות ללא השקיה ו-10% גווירצטרמינר מאזור בנימינה למרגלות הר הכרמל. גם השנה, כמו בכל שנה, חלק מהזנים הותססו בחביות עץ וחלק בנירוסטה בלבד. התוצאה היא שילוב ואיזון בין קלילות לעומק, משמע, יין שמצד אחד קליל, מינראלי ופרחוני ומצד שני בעל גוף ועומק מסוים, כיאה ליין שיושן חלק מהזמן בחבית. לפנינו יין חגיגי ומקסים ששווה לפתוח איתו את ארוחת החג ומתאים במיוחד למנות פתיחה של מטבלים וסלטים.

היין המומלץ הבא הוא הרוזה סירה, 2013, מסדרת גמלא השמורה של יקבי רמת הגולן. זהו הבציר הראשון של היין. היין מורכב בעיקר מענבי סירה (ענבים אדומים), ועם מעט ענבי ויונייה. מדובר ביין רוזה איכותי, בעל גוף ועושר של טעמים עם מרירות קלה ונעימה בסיום. כמו כל יין רוזה טוב הוא מציע שלב ביניים בין יין לבן ליין אדום, ולטעמי הוא ישתלב נהדר עם מנות של דגים. במחיר של עד 60 שקלים מדובר במציאה של ממש. גם במהלך החג אם אתם מתכננים ארוחת מנגל בחוץ במזג אוויר חם, הרוזה של רמת הגולן הוא פרטנר מושלם, מצד אחד מרענן וקר ומצד שני מספיק בעל גוף בשביל ללוות ארוחת בשרים.

שני הייינות האחרונים הם יינות אדומים. היין הראשון הוא a 2011 של יקב אדיר. זהו בלנד של הרכב זנים: 65% שיראז, 25% קברנה סוביניון ו- 10% קברנה פרנק. היין יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון. האמת צריכה להיאמר בהמשך לשנה שעברה, גם השנה זהו אחד היינות הכי טעימים שיש לשוק להציע במחיר של קצת יותר ממאה שקלים. בלנד מאוזן, ארוך, אלגנטי, עשיר ומלא. יין שיצליח להתאים למגוון רחב של מנות, לא חנפן עם טעמים מודגשים מדי, וגם לא רך ועגול כמו יינות עולם ישן. יין מוצלח בסגנון עולם חדש. שימו אותו על השולחן ותגלו שכולם מתלהבים.

יקבי ברקן השיקו שתי סדרות לקראת הפסח. סדרת האסמבלאז' וסדרת האלטיטיוד. סדרת האסמבלאז' מוציאה יינות המנסים לאפיין אזורי גידול בארץ. לטעמי הבולט במיוחד השנה הוא האיתן 2011, בלנד של קברנה מרלו וסירה (פחות או יותר שליש מכל אחד), שיושן שנה בחביות עץ חלקן ישנות וחלקן חדשות. יין מבושם, שטעמיו הנעימים נשארים לאורך זמן בחלל הפה, עם חומציות טובה ומאוזנת. שווה לשים לב ליין נוסף בסדרה, צפית 2011, יין שמגיע מאזור השפלה העשוי מזני ענבים בלתי שגרתיים (בין השאר מרסלן וקלדוק) ומציע גם השנה יין מעניין ולא שגרתי שכדאי לנסות.

בסדרת האלטיטיוד המוקדשת בדרך כלל ליינות מזן הקברנה סוביניון הוציאו השנה לראשונה את המרלו +711 מבציר 2009. זהו יין העשוי כולו על טהרת זן המרלו והוא יושן 16 חודשים בחביות. זאת הזדמנות לשתות יין מאוזן ששהה בבקבוק עוד כשנתיים לפני שיצא לשוק. כך שרק עכשיו, בשנת 2014, אתם יכולים לשתות את היין הזה שנוצר לפני חמש שנים. זהו יין נעים שממלא את פה. הוא חגיגי ומיוחד ומתאים ללילה הסדר.

פסח כשר ושמח!