מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות אדומים חדשים המתאימים לעונת החורף הלא קרה

יינות חדשים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

טור היין של יובל בלנקובסקי דן הפעם ביינות המתאימים למזג האוויר השורר בחוץ, לא חורף עם גשמים אך גם לא קיץ עם רוח חמה. לפניכם כמה יינות נהדרים שיצאו לאחרונה, שיתאימו מאוד לכל מזג אוויר שתתקלו בו

אנחנו באמצע החורף, שהוא לא בדיוק חורף אבל גם לא קיץ, מה שאומר שזה זמן נהדר לשתות יינות אדומים בעלי גוף בינוני עד מלא. בטור זה אסקור יינות חדשים שהושקו לאחרונה ומתאימים מאוד לעונה שבה אנו נמצאים.

נתחיל ביקב טוליפ שהשיק שלושה יינות אדומים חדשים שלכל אחד סגנון וייעוד משלו. בעת הכנת 'אספרסו, 2011' חשבו אנשי היקב על יין שיתאים לכל מצב, יין בעל טעמים מגוונים ללא זן דומיננטי מוביל. 'האספרסו, 2011' מורכב מ-55% סירה, 30% קברנה פרנק ו-15% מרלו, ויושן במשך שנים עשר חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. לעניות דעתי, אנשי יקב טוליפ כיוונו מראש ליין רגיל, המתאים למנעד רחב של טעמים ולא יין שישמש כגולת הכותרת של היקב. מדובר ביין טוב ונעים המשלב טעמי חבית עם טעמי פרי והוא מאוד מתאים לחיך הישראלי. אם אתם מגיעים לארוחה בה חלק מהנוכחים חובב יין וחלק לא, סיכוי סביר שיין זה יצליח לקלוע לטעם של כולם.

בנוסף, השיקו ביקב טוליפ יין הנמנה עם יינות הדגל שלהם, 'הבלק טוליפ, 2010'. הבלק טוליפ הוא בלנד של ענבי קברנה סוביניון (62%) מהגליל העליון והרי יהודה, בתוספת מרלו (22%), קברנה פרנק (10%) ופטיט ורדו (6%). זהו יין עילית בסגנון 'עולם חדש' מרוכז ועוצמתי. עוד בטרם טעמתם אותו, תחושו שמדובר ביין איכותי זאת כיוון שתווית היין מרהיבה מאוד ומשדרת יוקרתיות.

היין השלישי שהושק על ידי יקב טוליפ הינו 'Creation DNA ,2011'. מדובר ביין שאמור לבטא את היצירתיות של יינן היקב, דוד בר-אילן. מדובר למעשה ביין המיועד לאספנים שמופץ במספר קטן מאוד של בקבוקים. מה הכוונה יין המבטא את יצירתיות היינן? ליינן יד חופשית לבחור מכל חלקות הענבים של היקב את הטוב ביותר משנת הבציר, וליצור את היין המיוחד והמעניין ביותר שהוא יכול. בשנת 2013 חגג יקב טוליפ את שנת העשור להקמתו ולכבוד מאורע זה יצר יינן היקב, דוד בר-אילן, ממסך ייחודי, אשר משלב בתוכו את כלל החלקות וזני הענבים, הנבצרים ביקב: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט ורדו, סירה ושיראז, ואפילו בקבוק אחד של ה"ווייט טוליפ", כלומר, סוביניון בלאן וגוורצטרמינר. לאחר שנה של התיישנות של כל חלקה בנפרד, נוצר השילוב שהמשיך להתיישן עוד חצי שנה. לפנינו יין מעניין מאוד, בעל גוף מלא ואלגנטי ומומלץ ביותר לחובבי יינות יקב טוליפ ולאספני יין.

יין נוסף שיצא לאחרונה הוא 'המירון, 2010' של יקב הרי גליל. המירון הוא בלנד של 73% סירה, 18% פטיט ורדו, 9% קברנה - כולם מאזור הגליל העליון. היין יושן כשנה בתוך חביות עץ אלון צרפתי. התוצאה הסופית היא יין עשיר בעל ארומה של פירות שחורים בשלים המשולבים בארומת וניל שמקורה ביישון היין בחביות. יין טוב שמספק את הסחורה כמיטב המסורת של יקב הרי גליל.

אחרון חביב, יין מסדרת 'מרום' של יקב 'אור הגנוז': שמאי 2011. בניגוד ליינות הקודמים מדובר ביין זני העשוי מקברנה סוביניון בלבד. היקב שוכן למרגלות הר מירון ומנוהל על ידי הישוב החרדי-שתופי אור הגנוז שמעודד אורח חיים של עבודה לצד לימוד תורה. כל עובדי היקב הם תושבי היישוב. ליין גם הכשר מהודר, כך שאם אתם צריכים יין שיתאים לארוחה או מתנה לאוכלוסיה חרדים זהו היין בשבילכם. שתו ותהנו.