ריחרחנו וגרגרנו בפה ואפילו חשנו בבירור את ההבדלים בין הטעמים של הזנים השונים:
בכפר תבור, בסביבה חקלאית ציורית חברו כמה משפחות מקומיות להקמת יקב בוטיק המקפיד להשתמש בתוצרת המקומית מסביבת הגידול הקרובה. לידו הם הקימו ומרכז מבקרים צמוד. את היקב הזתה אחת מבנות המשפחה כפרויקט גמר בלימודי ארכיטקטורה. ומאז, קרם החלום עור וגידים וכיום צמוד ליקב גם מרכז מבקרים קטן ומעוצב.
במקום מגדלים גפנים ומייצרים יינות איכותיים ומיוחדים, שקדים לייצור מרציפן (מוזיאון מרציפן ישמח גם את ליבם של הקטנים שבחבורה), וזיתים (שמן זית ראשון למסיק הפליא אותנו בטעמיו).
הגענו למרכז המבקרים על מנת לטעום מסידרת היינות החדשה והפירותית של היקב, סידרת ''תבור אדמה'' הכוללת 7 סוגי יינות שונים בהתאם לסוגי הקרקע עליה גדלים הענבים: ייחודו של היקב בתופעה גיאולוגית מקומית בשל השבר הסורי אפריקאי שגרמה למפגש של 4 סוגי קרקעות : גיר, בזלת, חרסית וטרה רוסה.
יין ''תבור אדמה שרדונה גיר'' קסם לנשים בחבורה בטעמו הקליל והחומצי.יין ''תבור אדמה שרדונה בזלת'' היה כבד יותר כאילו צייר בפינו את אדמת הבזלת השחורה.
בדרך החוצה צפינו במיכלי התסיסה העצומים בהם מותססים האדומים הקלילים הללו 4 חודשים, סיירנו גם בחדר החביות ולסיום שאפנו שאיפה עמוקה מאויר ההרים הנפלא.
יקב תבורמרכז המבקרים כפר תבור
סדרת תבור אדמה
מיכלי התסיסה
מרכז מבקרים מעוצב
נוף הרים