Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבת ביקורת על קפה ביסטרו גרין האוס מושב שילת

גרין האוס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טורטליני גדולים ויפים ממולאים במחית סלק וגבינות על מצע של פרוסות סלק ורוטב שמנת ממעל. כשחותכים את הטורטליני נחשפת הורדרדות, והטעם - מנה שהיא תענוג אמיתי גם לעיניים וגם לחיך..." גיל ח' עמית, קפה-ביסטרו גרין האוס, מושב שילת

בצומת שילת, באווירה פסטורלית על גבולה של משתלה, שוכן גרין האוס, ביסטרו קטן, חמוד ומשובח. בלי הרבה פרסום, בלי אירועים גדולים ובלי רעש הצליח המקום הקטן הזה ליצור לעצמו קהל קבוע ונאמן שמגיע בשביל האווירה ובעיקר בשביל האוכל. חיפשנו מקום שאפשר יהיה לשבת ולדבר, בלי רעש מיותר ואווירה מלחיצה, וכך מצאנו את עצמנו בגרין האוס.

המדרגות היורדות והמפותלות הובילו אותנו לחצר הפנימית, הבריכה והמפל הקטן משווים אווירה נעימה ואותנטית. מוזיקת צ'ילאאוט בווליום מדויק המאפשרת לנהל שיחה מבלי להרים את הקול מילאה את חלל המקום, ומארחת חייכנית ששאלה איפה נעדיף לשבת. הערב לא היה קר מדי, אז החלטנו לשבת בחלק החיצוני. למסעדה שלושה תפריטים לפי שעות היום. תפריט הבוקר (12:00-08:00), תפריט העסקיות (מוגשות עד 17:00) והתפריט הרלוונטי עבורנו, תפריט הערב. עיינו בתפריט העשיר והחלטנו שלאור היכרותנו האינטימית עם מנות הבשר המופלאות של המקום (נסו את ההמבורגר... הם טוחנים אותו במקום) נגוון הפעם.

המנות הראשונות כללו קרפצ'יו וסלט קיסר. הקרפצ'יו טובל במנה נדיבה של חומץ בלסמי מצוין על מצע של עלי רוקט. שבבי הפרמז'ן שפוזרו עליו היו בדיוק במקום. חיסלנו אותו תוך דקות בעזרתם האדיבה של טוסטונים משולשים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים. סלט הקיסר העשיר כלל חסה טרייה ונקייה במיוחד עם מרקם שמתפצפץ בין השיניים, אגסים שבושלו קלות, סלק טרי, אגוזי מלך וכמובן גבינת רוקפור איכותית.

בעיקריות כאמור, החלטנו לגוון הפעם ולכן הלכנו על ארוחת פסטות שבחרנו יחד תוך הבטחה לחלוק במנות. המלצרית המליצה לנו על ניוקי הערמונים, וכנראה שהיא ידעה על מה היא מדברת. אני חובב ניוקי מדופלם וכזו מנה לא אכלתי עדיין. הניוקי עצמם קטנים ואיכותיים במרקם נגיס מחד אך גמיש מאידך, ללא התחושה הקשה מדי או הבצקית מדי שמתקבלת לעיתים בניוקי פחות איכותיים. שותפתי לארוחה שאינה מחובבות הערמונים טעמה בחשש תחילה, אך מבט העונג שעל פניה אמר הכל. המלצרית הביאה לשולחן פרמז'ן אך כמעט ולא השתמשנו בו לאור הטוויסט המלוח של הפטריות שברוטב. פלפל שחור גרוס השלים את המנה הנהדרת.

עם כל הכבוד להמלצה המצוינת של המלצרית, את המנה הבאה בחרנו בעצמנו. טורטליני סלק וארבע גבינות. אני אוהב אוכל, אני אוהב פסטות ויצא לי לטעום לא מעט מנות טובות. מנה כמו זו לא טעמתי כבר הרבה שנים. מנה שהיא שיר הלל למטבח האיטלקי ולסלק. טורטליני גדולים ויפים ממולאים במחית סלק וגבינות על מצע של פרוסות סלק ורוטב שמנת ממעל. כשחותכים את הטורטליני נחשפת הורדרדות, והטעם... מנה שהיא תענוג אמיתי גם לעיניים וגם לחיך. אל תפספסו אותה. ראו הוזהרתם.

גם את הקינוח בחרה לנו המלצרית. היה זה פאי פקאן שריחו הלך לפניו. שנינו היינו מלאים כל כך עד שחששנו שהפאי הוזמן לחינם, אבל התיאוריה לפיה לקינוחים אנחנו משתמשים בקיבה נפרדת הוכחה כנכונה, ולא משנה מה יטענו הרופאים (או הדיאטנים). הפאי הפריך הוגש כשלצידו גלידת וניל איכותית וקצפת ביתית קלילה ואוורירית באופן מיוחד.

סיימנו לאכול, נפרדנו מצוות המלצריות הלבביות, התרוממנו מהכיסאות בכבדות והלכנו לאוטו באיטיות המתבקשת. כשהגענו הביתה הלכנו לישון וחלמנו חלומות אירופאים.