מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת דגים 206 בתל אביב

דגים 206


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה עשירת טעמים של פילה לברק עשוי על הפלנצ'ה, עורו פריך-מתפצפץ ותוכו לבן ובשרני, ואליו נלווים ניוקי זערערים ונימוחים טובלים בחמאת מרווה והמון פטריות חורש..." שפרה צח לומדת כמה עובדות חדשות בדגים 206, תל אביב

הנה כמה עובדות שלמדתי ב"דגים 206", שסוגרת כמעט שני עשורים של פעילות. אחת - שארוחה על טהרת מאכלי ים יכולה להיות יצירתית ומענגת לא פחות מארוחת בשרים. שתיים - שכשהארוחה כזאת מלווה בהמלצות של מלצר מיומן כדאי מאוד להקשיב לו, כי רק טוב יצא מזה. ושלוש - שדגים הולכים לא רק עם יין לבן, אלא גם עם בירה בהירה מתוצרת מקומית.

לגבי הסעיף הראשון, "דגים 206" היא המקום האידאלי להגשים את החזון. דגים, דגים ועוד דגים. יש אמנם כמה מנות בשריות למי שמוכרח, אבל בלי שום כוונה להתחרות במסעדה התאומה מהקומה התחתונה "בשרים 206". כאן, כאמור, הדגים מדברים. מה זה מדברים? שרים! ככה זה כשחומרי גלם מעולים, מרביתם מתוצרת מקומית טריה, מותקנים בידיו של השף איציק הראל – אקס מול-ים והכרם, שכבר מראשית דרכו התמחה במאכלי ים.

המטבח הוא פיוז'ן במוצהר, עם פרשנות אישית למנות מהמטבח הים-תיכוני, האיטלקי והצרפתי. וכאן נכנס לתמונה סעיף מס' 2 – מוטי המלצר. אחרי שהוא נותן לנו בדיוק את מרווח הזמן הדרוש כדי לנשנש קצת מלחם הבית הטעים והחמוצים המיתולוגיים, הוא מגיע כדי לכוון אותנו בתפריט המגוון עד כאב, כי הרי על כל מנה שניקח נצטרך לוותר על אחרת.

לחובבת פירות הים הוא מציע לפתוח במנה שכבר הפכה לסימן ההיכר של המקום – פרח קישוא ממולא בתערובת של פירות ים קצוצים, מצופה בפנקו ועשוי בטיגון עמוק, עם סלט חי של זוקיני, רוטב בלסמי, אגוזי לוז וגבינת צאן. ובשבילי, שדגים נאים תמיד נאים בעיני – קרפצ'ו לוקוס. פרוסות דקיקות של בשר הדג הלבן, בתיבול מינימליסטי ומדוייק של מלח, שמן ומיץ לימון, עם ז'וליינים של מלפפון בויניגרט ג'ינג'ר, שנותנים קונטרה של פריכות ועניין בפה.

בינתיים אנחנו נותנות את דעתנו גם לסעיף 3. תפריט האלכוהול של המסעדה עושה כבוד ליקבים ישראליים, והשרדונה ברקן של שותפתי לארוחה הוא בחירה בטוחה. ובכל זאת, וסליחה על שבירת המוסכמות, ה"אלכסנדר בלונד" שלי – רכה, פירותית וחלקה, היתה במקרה זה הליווי המושלם לעיקריות שלנו.

הו, העיקריות המופלאות האלה. תודה על ההמלצה, מוטי. האחת היתה שני פילטים צרובים של דניס שהורדו מהגריל בשניה המדוייקת ושמרו על מרקמם העדין. נתחי הדג הונחו על גראטן תפוחי אדמה עשוי בשמנת ופרמזן, כשכל הטוב הזה טובל ברוטב פרמזן עשיר ועל ידו שני גבעולי אספרגוס – תוספת עונתית של צבע וטעם. השניה היתה מנה עשירת טעמים של פילה לברק עשוי על הפלנצ'ה, עורו פריך-מתפצפץ ותוכו לבן ובשרני, ואליו נלווים ניוקי זערערים ונימוחים טובלים בחמאת מרווה והמון פטריות חורש.

קינוח? קינוח. אבל אחד יספיק לנו. הקדאיף של איציק הראל מתחיל באטריות קדאיף מקורמלות כמו בממתק המזרחי המוכר, אבל מקבל טוויסט של מילוי קרם מסקרפונה, פיסטוקים ורוטב וניל, כך שנוצר מגדל יפה לעין וטעים מאוד לחיך, כמו הארוחה כולה.