Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת אלפינה בנתניה

אלפינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנה ציורית לגמרי של דג פורל ורדרד שלם, חצוי לאורכו, המוגש על צלחת ענקית, ממולא בשרימפסים עם ירקות ומעל רוטב שמנת כתמתם העוטף ברכות את כולו..." שירלי בלונדי יצאה לבדוק מה קורה באלפינה הממוקמת בקצה הטיילת בנתניה

"נתניה זה לא מה שהיה פעם את חייבת לנסות", כך אמרו זוג חברים. אני ובן זוגי, מיהרנו לבדוק כבר באותו השבוע את העניין. ללא התראה מוקדמת מצאנו את עצמנו במרכזה של טיילת חגיגית ומחודשת עם מזרקה צבעונית והרבה מאוד אנשים שמחים המבלים את שעות הערב באזור יפה זה. לרגע הרגשנו אוויר של חו"ל ומחשבה מהירה חלפה בראשי, איך זה שלא הגענו לכאן קודם.

מסעדת אלפינה שוכנת לה על פינת הרחוב, במלוא הדרה, ומכאן גם בה שמה "אל-פינה". מסעדה צרפתית, יוקרתית ומיוחדת במיקום מצוין בסוף הטיילת קצת שקטה יותר מכולם.

הבחירה לשבת בחוץ הייתה טבעית, איך אפשר לוותר על תצפית לכיוון הים הכחול וההנאה שבאווירה הפסטורלית. מתברר שאלפינה ממוקמת בטיילת נתניה כבר 19 שנה עם תפריט מגוון ויצירתי.

אז אחרי שהסתכלנו בתפריט וראינו עושר של מנות דגים ופירות ים, בשרים ועוד המון הפתעות, הבנו שקל לא יהיה לנו פה כי הכול נראה טעים ומפתה. למנה ראשונה בחרנו לקחת מנת כבד אווז ברוטב קסיס של אוכמניות ופירות יער, בצלחת מרשימה הם הגיעו – נתחוני כבד אווז רכים כשמעליהם רוטב אלוהי ומתקתק. למראה המנה וטעמה נשארנו פעורי פה - אם ככה התחלנו מה מצפה לנו בהמשך. יחד עם הכבד הגיעו גם השרימפסים טבולים ברוטב שמפניה. ללא ספק מנות ייחודיות עם טעמים מפתיעים. למרות שהיינו קצת שיכורים רק מהאוכל החלטנו להזמין גם קצת אלכוהול, בעוד שבעלי לקח בירה גרמנית קומבאכר, בירת פרימיום מובילה בגרמניה, אני בחרתי דווקא להנות מיין לבן ריזלינג חצי יבש עדין וקליל.

ההחלטה לגבי המנות העיקריות הייתה לא פשוטה. התלבטנו מאוד בין מנות הדגים הכה מפתות לבין הבשרים האיכותיים שבתפריט. לבסוף החלטנו פה אחד - למה להתלבט אם אפשר פשוט לקחת אחת מכל אחד.

בבשרים הלכנו על מנה קלאסית של סטייק פילה בקר עם רוטב של חרדל ויין אדום. הנתח הגיע עסיסי ובשרני, מנה גדולה ומכובדת השומרת על האיכות והטעם של כל קודמותיה. רוטב היין עם החרדל מקנה למנה שילוב מיוחד של טעמים המשאירים בפה חשק לעוד.

בחלקת הדגים ובהמלצת המלצרית לקחנו פורל ורוד ממולא – מנה ציורית לגמרי של דג פורל ורדרד שלם, חצוי לאורכו, המוגש על צלחת ענקית, ממולא בשרימפסים עם ירקות ומעל רוטב שמנת כתמתם העוטף ברכות את כולו. ביס רדף ביס, והנה התחסלה לה המנה עוד בטרם הבנו מה קורה פה. הדג היה רך מאוד ומלטף והרוטב הוסיף לו המון יופי ואת הטוויסט הנכון.

אז אולי זו לא הייתה "ארוחה רזה" במיוחד ואולי ממחר שוב דיאטה אבל הטעמים שהיו שם, הייחודיות והיצירתיות נשארו גם הרבה אחרי. מסעדת אלפינה מפתיעה עם המון מקוריות ועושר של טעמים, אהבנו והתאהבנו וללא ספק נמליץ עליה וגם נבקר בה שוב!