מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יינות לסוכות 2013

שותים יין בסוכה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי צלח את ארוחות ראש השנה, ועכשיו הוא מתארגן על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג סוכות מזמן לנו. לא תשתו איתו יין?

חג סוכות בפתח והוא מזמן לנו מספר לא מועט של ארוחות: בתוך הסוכה, מחוצה לה, ארוחות "על האש" וארוחות חגיגיות יותר, ארוחות בוקר במזג אוויר חם או בערב שכבר קר (כן, תתפלאו אבל בירושלים מקום מגורי – כבר קריר מאוד בערב). הנה המלצות על יינות שיתאימו למגוון הארוחות שחג הסוכות מזמן.

שני יינות נהדרים שטעמתי לאחרונה הם יינות של יקב אדיר. בכלל אם יקב אדיר עבר מתחת לרדאר שלכם ולא טעמתם את יינותיו, אז לדעתי מדובר באחד מיקבי הבוטיק הטובים בשנים האחרונות. שני היינות שטעמתי עולים 90 ש"ח והם בהחלט שווים את העלות הכספית. הראשון שרדונה, 2012, של יקב אדיר, המורכב מ-100% שרדונה מכרם בן זמרה, שהתיישן עשרה חודשים בחביות עץ אלון. זהו שרדונה כבד ורציני אבל לא מאוד חמאתי ועם חומציות מורגשת. בסך הכל יופי של יין שיתאים ללוות ארוחה במזג אוויר חם. גם יין השיראז, כרם זימרה, 2011, מורכב מ-100% של ענבי הזן, ובמקרה הזה שיראז. היין יושן במשך שנה בתוך חביות עץ אלון. זהו יין בעל גוף מלא וניחוחות של חבית ופרי שחור. מתאים מאוד ללוות ארוחה המורכבת מבשרים על האש.

יין סירה רזרב, 2011, של יקב טוליפ מיוצר מ-95% ענבי סירה ו-5% פטיט ורדו. היין יושן במשך 16-18 חודשים בתוך חביות עץ אלון צרפתי במטרה להביא להתבגרות עדינה והשתבחות. בבציר זה זמן היישון בחביות קוצר לעומת שנים קודמות במטרה להדגיש את פרותיות היין. לפני הביקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו. כמיטב המסורת של הסירה של טוליפ זהו יין מרשים בעל צבע בורדו-שחור עמוק וצפוף, בעל ארומות של פירות בשלים, המלווים בטעמי שוקולד וקפה. להערכתי זהו יין שגם אנשים שאינם חובבי יין מובהקים ייהנו ממנו מאוד. היין מתאים מאוד ללוות ארוחות של בשרים על האש ולארוחות ערב במזג אוויר ירושלמי (זאת אומרת, בתל אביב רק במזגן).

יקב תשבי מציע יינות שעברו תהליך התיישנות ארוך: קברנה סוביניון אסטייט, 2008 ומרלו אסטייט, 2008. מי שמחפש יין 'בטעם של פעם' זו ההזדמנות שלו. כוונתי היא שמדובר ביינות שכבר התעגלו והתרככו עם הזמן והם אינם עוצמתיים ובומבסטיים כמו יינות צעירים. הקברנה סוביניון, 2008, מורכב מ-93.5% קברנה סוביניון, 4.5% קברנה פרנק, 2% מרלו, שמקורם בכרמים של הרי יהודה. היין שהה במשך כשנה בחביות עץ אלון ובוקבק ללא סינון והצללה. זהו יין נעים ונינוח בפה שיצליח ללוות ארוחת ערב חגיגית וטובה. ממליץ לשתות את היינות עכשיו ולא לחכות ליישון נוסף שלהם.

אחרון וחביב - יין לקינוח. יקב ויתקין השיק לאחרונה ויתקין "מחוזק" NV (ללא שנת בציר – נון וינטאג'). היין הוכן בדומה להכנת פורט בפורטוגל. הענבים מהזנים קריניאן, פטיט סירה וקברנה סוביניון, שנבצרו מאוחר, כאשר רמות הסוכר גבוהות במיוחד. בזמן התסיסה האלכוהולית הוסף ליין אלכוהול איכותי - "ברנדי לבן" (זיקוק של יין) על הקליפות במטרה לעצור את תסיסת השמרים, לשמר את רמת הסוכר הגבוהה ולהעלות את אחוז האלכוהול ביין. לאחר הסחיטה הועבר היין לחביות עץ אלון להמשך יישון של שנה עד ארבע שנים, בסופם עורבבו שנות הבציר השונות (2002-2007) על מנת ליצור תערובת בין הפירותיות הרעננה של היין הצעיר ביותר עם הטעמים המפותחים של היין הבוגר ביותר. לאחר ערבוב החביות לצורך מילוי בבקבוקים נשמרו מספר חביות לצורך המילוי הבא וחוזר חלילה. טוב מאוד לשתייה בסיום ארוחה, עם שוקלד מריר או סתם בפני עצמו.

חג שמח!